رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از احضار و سوال از وزیر نیرو در جلسه آتی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خبر داد.

به گزارش خانه ملت؛ احمد مرادی با حضور در برنامه سلام صبح بخبر شبکه 3 سیما و در گفت‌وگوی زنده با رسانه ملی با اشاره به افزایش خاموشی ها در روزهای پس از تعطیلات نوروزی و مشکلاتی که این خاموشی ها برای مردم در شهرها و روستاهای کشور ایجاد کرده ،گفت: متاسفانه قطع برق در بسیاری از مناطق مشکلات متعددی ایجاد می کند و از جمله موجب قطع ارتباطات مخابراتی،تعطیلی کسب و کارهای خرد و قطع تولید آب  از طریق آب شیرین کن ها در جزایر و بنادر و سایر تاسیسات در این مناطق می شود که با زندگی مردم گره خورده است.

نماینده مردم بندرعباس، قشم، بوموسی، حاجی‌ آباد و بندر خمیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناترازی و کمبود 21 تا 25 هزار مگاواتی تولید برق در کشور افزود: طبق توافقنامه ای که بین دو وزارت نیرو و صنعت، معدن و تجارت منعقد شده قرار است بخش صنعت ظرف مدت یک سال ظرفیت نیروگاهی به میزان 10 هزار مگاوات به تولید برق کشور اضافه کند که امیدوار و در حال پیگیری هستیم که بخشی از آن پیش از شروع فصل گرما وارد مدار شده و بخشی از کمبود برق را جبران سازد.

مرادی با اشاره به اینکه در جلسه روز گذشته مجلس شورای اسلامی بسیاری از نمایندگان از وضعیت خاموشی ها و مشکلاتی که در حوزه انتخابیه شان ایجاد شده بود گلایه مند و خواستار پیگیری کمیسیون انرژی و رئیس مجلس شورای اسلامی بودند، افزود: به همین دلیل مجلس از یکی از ابزارهای سه گانه خود یعنی سوال از وزیر استفاده و وزیر نیرو را به مجلس فراخواند تا درخصوص خاموشی ها و برنامه های رفع آن پاسخگو باشد و وزیر نیرو نیز در جلسه فردای کمیسیون انرژی حضور می‌یابد.

وی با اشاره به تکالیف قانونی برنامه هفتم پیشرفت و بودجه سنواتی در رفع کمبود برق افزود: در کمیسیون انرژی نیز تاکید شد که باید نظارت روی فعالیت های دولت در بخش برق تشدید شود و مجلس با سه ابزار تذکر، سوال و در نهایت استیضاح، نظارت خود را بر عملکرد دولت افزایش خواهد داد تا مشکل ناترازی برطرف شود.

نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: البته پیشتر هم وزیر نیرو مسایلی را که موجب افزایش ناترازی تولید برق شده بیان کرده بود و از جمله کاهش باران و نزولات جوی که موجب کاهش تولید برق در نیروگاه‌های برقابی شده و همچنین تولید نشدن 12 هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی را که باید در سال‌های قبل تولید می شد را از جمله دلایل این ناترازی تولید و مصرف عنوان کرده بود.

وی نبود نقدینگی لازم را از جمله دلایل دیگر ناترازی برق عنوان و تصریح کرد: رئیس جمهور هم با حضور در مجلس و همچنین در جلسه چند روز قبل هیات دولت بر رفع مشکل نقدینگی و ایجاد تسهیلات برای سرمایه گذاران صنعت برق تاکید داشته و بر ضرورت ایجاد انگیزه در سرمایه گذاران بخش تولید برق و ایجاد مشوق برای آنها تاکید داشت چون قبلاً سرمایه‌گذار بخش خصوصی برای دریافت مطالبات خود با مشکلات چندین ساله مواجه بود.

رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس همچنین با بیان اینکه قطعا جبران تولید 21 هزار مگاوات کمبود برق در سه ماه آینده ممکن نیست افزود: در جلسه با وزیر نیرو قطعا بر لزوم تعمیرات اساسی نیروگاهها پیش از شروع فصل گرما و تامین تولید بخشی از 10 هزار مگاوات برق توسط وزارت صمت بر اساس قرارداد این وزارتخانه با وزارت نیرو تاکید کرده و خواهان این امر هستیم که تا حد امکان مشکلات مردم و بخصوص ساکنان مناطق گرمسیری که در تابستان دمای 50 درجه ای را تجربه می‌کنند به حداقل ممکن برسد.

مرادی همچنین در خصوص جبران خسارت سوختگی وسایل برقی در هنگام قطع و وصل برق تاکید کرد: وزارت نیرو و شرکت‍‌های توزیع استانی مکلف هستند تا خسارت وسایل سوخته و آسیب دیده  و ناشی از نوسان برق را از محل بیمه هایی که از خود مردم اخذ می شود، جبران کنند./

پایان پیام