عضو کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس با تاکید براینکه نوعی انفعال در برابر مشکلات و تخلفات در حوزه ورزش فوتبال دیده می‌شود در حالی که انتظار می‌رود وزارت ورزش عزم و اراده کافی در این زمینه داشته باشد، تصریح کرد: گزارش فساد و تبانی در فوتبال برای رسیدگی به قوه قضایه ارسال خواهد شد چراکه ضعف قانون در حوزه قضایی و مشکلات فراوان دیگری در فوتبال وجود دارد.

مصطفی افضلی‌فرد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در تشریح دستور کار امروز یکشنبه (4 مرداد) کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس، گفت: گزارش فساد و تبانی در فوتبال توسط اعضاء ثابت و غیرثابت کمیسیون اصل نود مورد بررسی قرار گرفت و به اتفاق آراء قرائت گزارش در صحن علنی مجلس تصویب شد.   

نماینده مردم اردبیل در مجلس نهم شورای اسلامی با بیان اینکه گزارش فوق حدود 70 صفحه است و بنا شده خلاصه ای حدود 10 صفحه در مجلس قرائت شود، افزود: از  جمله بندهای این گزارش این است که اهتمام لازم برای اصلاح فضای فوتبال در دولت قبلی و فعلی وجود نداشته و ندارد و نوعی انفعال در برابر مشکلات و تخلفات دیده می‌شود در حالی که انتظار می‌رود وزارت ورزش عزم و اراده کافی در این زمینه داشته باشد.  

عضو کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس با تاکید براینکه کمیسیون متبوعش حدود دو سال بر روی گزارش کار کرده، ادامه داد: در این بررسی‌ها همه مدعوین اعم از نهادهای زیربط همچون نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، وزارت ارشاد، رسانه ملی و تمامی دستگاه‌هایی که به نوعی مرتبط هستند مانند سازمان بازرسی کل کشور همچنین سرمربیان، بازیکنان، داوران و... بر وجود فساد و تبانی در فوتبال متفق القول هستند و فقط بر روی شدت و ضعف آن اختلاف نظر داشتند.  

اساسنامه فدراسیون خلاف قانون

وی به برخی موارد مطروحه در این گزارش اشاره کرد و گفت:‌ در این زمینه می‌توان به اساسنامه فدراسیون اشاره کرد، اساسنامه در فیفا و هیات وزیران در 82 ماده تصویب شده بود، اما در آن اصلاحاتی اعمال شد وقتی اصلاحاتی اعمال می‌شود باید به تصویب هیات وزیران و فیفا برسد و فدراسیون این اصلاحات را انجام داد و در ادامه برنامه‌هایی را اجرا کرد که خلاف قانون است.

افضلی فرد بیان کرد: اکثریت اعضا فدراسیون و مجمع که رئیس فدراسیون را انتخاب می‌کنند زیرمجموعه فدراسیون هستند و طبیعتا این موضوع که خودشان را انتخاب کنند! یک ساز و کار معلول است که باید اصلاح شود.

عضو کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس با بیان اینکه کمیته استیناف هم مشکلاتی دارد، افزود: یکی از عوامل مشکل‌ساز و آسیب‌رسان ترکیب کمیته است چراکه اولا ترکیب کاملی نبوده و دوم آنکه با یک نفر اداره می‌شد که این فرد هم تحصیلات حقوقی نداشته است، اجرای رای کمیته استیناف بسیار مهم است اما در اجرای آرای این کمیته بسیار تعلل شده است و همین موضوع سبب شده برخی از تیم‌ها ناعادلانه سقوط کنند.

ضعف قانون در حوزه قضایی فوتبال/ از جاهای مختلف به کمیسیون فشارهای بسیاری آوردند

به گفته افضلی‌فرد ضعف قانون در حوزه قضایی، برخورد نادرست با متخلفان، عدم شفافیت مالی و حضور افراد غیرمتخصص در فوتبال از دیگر محورهای گزارش امروز کمیسیون اصل نود بود.

وی با تاکید براینکه گزارش فساد و تبانی در فوتبال برای رسیدگی به قوه قضایه ارسال خواهد شد، ادامه داد: در برخی از موارد مانند کارت پایان خدمت بازیکنان از جاهای مختلف به کمیسیون فشارهای بسیاری آوردند، به این هدف که موضوع فوق مطرح نشود اما کمیسیون اصل نود زیر بار نرفت و آن را به خوبی رسانه‌ای و مطرح کرد.

عضو کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس در پایان تاکید کرد: برخی‌ها فکر می‌کند اگر تخلفات را پنهان کنند به نفع نظام است در حالی که این تفکر یک اشتباه استراتژیک است و مبارزه با تخلف بدون ملاحظه وابستگی افراد به کانون‌های قدرت و ثروت می‌تواند باعث تقویت نظام و جلب رضایت مردم شود./

پایان پیام