عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه معتقد است در فضای آرامی که بعد از عدم فیلتر تلگرام ایجاد شده، فرصتی فراهم شده تا دولت نسبت به ارائه لایحه قانونی برای فضای مجازی اقدام کند.

محمدعلی اسفنانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، کنترل فضای مجازی را اجتناب‌ناپذیر دانست و گفت: کنترل فضای مجازی در همه کشورها بنا بر قوانین موجود در آن کشور انجام می شود و مسئولان هر نظامی قصد فرهنگسازی در استفاده از یک ابزار جدید را دارند؛ البته لازم است این فرهنگسازی حتی‌الامکان پیش از ورود تکنولوژی جدید صورت گیرد.

نماینده مردم فریدن، فریدونشهر و چادگان در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: البته معمولا در کشور ما بعد از ورود یک تکنولوژی و همه‌گیر شدن آن، به فکر بررسی مزایا و معایب آن افتاده و اولین کار را برخورد سلبی در نظر می گیریم که تجربه نشان داده است این برخورد و برای مثال فیلتر یک شبکه مجازی جدید همه‌گیر، هیچ وقت نتیجه مثبتی نداشته است.

وی افزود: با تجربیات کسب شده اکنون باید به فکر فرهنگ سازی پیش از ورود یک تکنولوژی باشیم و آموزش استفاده از آن ابزار را در اختیار مخاطبان قرار دهیم و حتی فراتر از آن باید بتوانیم جایگزین‌های داخلی خوبی را برای آن قرار دهیم تا میزان برخوردهای سلبی نیز در آینده کاهش یابد و در موارد لازم هدفمند باشد.
 
 
اسفنانی در ادامه فضای آرام کنونی بعد از تصمیم دولت به عدم فیلتر تلگرام را برای قانونگذاری در این خصوص مناسب ارزیابی کرد و ادامه داد: همزمان با پیشرفت تکنولوژی لازم است قوانین جدیدی برای سالم‌سازی نگاشته شود که یکی از مهم‌ترین این تکنولوژی‌ها شبکه ها و فضای مجازی است که بیش از هر چیز دیگر نیازمند قانون‌نویسی است.

این عضو هیأت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نهم در ادامه این قانونگذاری را برعهده دولت دانست و گفت: کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه صرفا می تواند کمکی باشد برای تعیین محتوایی که ممکن است برای گروه های جامعه مناسب نباشد همچنین می تواند پالایشی در مصادیق مجرمانه داشته باشد.

وی ادامه داد: البته این تعیین محتوا صرفا مربوط به موارد اخلاقی نیست بلکه ممکن است فضاهای مجازی آسیب های دیگری نیز داشته باشند که از عمده آنها می توان آسیب های امنیتی، اجتماعی و فرهنگی را برشمرد لذا کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه صرفا می تواند دولت را در تنظیم قوانینی برای محیط‌های مجازی یاری کند.

عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در پایان خاطرنشان کرد: مجلس نمی تواند قوانین مربوط به حوزه فضای مجازی را به دلیل مسائل قانونی و احتمال بار مالی در قالب طرح ارائه کند اما دولت این امکان را دارد که در این زمینه در قالب ارائه لایحه همکاری کند که قطعا نمایندگان نیز خواستار این موضوع هستند و آن را از طرق مختلف مثل تذکرات و نطق‌ها به دولت اعلام می کنند.

به گزارش خانه ملت، بعد از کش و قوس های بسیار و گمانه زنی های داخلی و خارجی مبنی بر فیلتر تلگرام در ایران، اخیرا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در سفر خود به همدان اعلام کرده است که نرم‌افزار تلگرام فیلتر نخواهد شد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار