یوناتن بتکلیا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، چگونگی اختصاص بودجه به امور مختلف مرتبط با اقلیتهای مذهبی در کشور را توضیح داد و گفت: در بودجه سالیانه کشور ردیفی مختص اقلیتهای دینی وجود دارد و طبق آن اعتباری به آشوریان، کلیمیان، ارامنه و زرتشتیان تخصیص مییابد اما با توجه به محقق نشدن تمامی درآمدهای دولت و کسری بودجه، اقلیتها هم از این قاعده مستثنی نیستند و معمولا فقط 50 درصد بودجه سالانه آنها محقق میشود.
نماینده آشوریان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این بودجه از طریق وزارت کشور بین اقلیتها تقسیم میشود، افزود: نمایندگان نهادهای ذی ربط مانند کلیساهای کاتولیک، آشوری یا انجمنهای ملی هر یک از اقلیتهای دینی و... این بودجه تحویل میگیرند.
این نماینده همچین ادامه داد: بودجه مذکور به مسائل اجرایی همچون امور جوانان، فرهنگی و هنری، ورزشی، جشنها، خیریه، آموزشی و...اختصاص مییابد و بودجههای امور عمرانی نیز طی رایزنی نمایندگان اقلیتها با دستگاههای مختلف به صورت موردی تامین میشوند.
وی ادامه داد: مرمت کلیساها را عموما سازمان میراث فرهنگی و ساخت مدارس را وزارت آموزش و پرورش بر عهده میگیرد، ضمن آنکه اکثر دستگاهها و وزراتخانهها به درخواست نمایندگان اقلیتها پاسخ مثبت میدهند.
بت کلیا با بیان اینکه میزان بودجه سالانه اقلیتهای دینی در سال 94 مبلغی حدود 3 میلیارد و 600 میلیون تومان با جمعیتی حدود 130هزار نفر بود، اضافه کرد: این بودجه بر مبنای شاخصهای خاصی مانند جمعیت، میان اقلیتهای مذهبی تقسیم میشود؛ به همین منظور 42 و نیم درصد به ارامنه، 23 و نیم درصد به زرتشتیان، 18 درصد به آشوریان و 18 درصد از این بودجه به کلیمیان میرسد.
وی با بیان اینکه نخستین بودجه سالیانه از مجلس ششم به اقلیتها اختصاص یافت و تا قبل از آن ردیف بودجه مشخصی برای آنها وجود نداشت، ادامه داد: در حال حاضر تمامی هزینههای جشنوارههای ورزشی آشوریها را وزارت ورزش پرداخت میکند و هر سال بودجه خاصی را به موضوعات ورزشی اختصاص میدهد.
نماینده آشوریان در مجلس گفت: شهرداری به تازگی ورزشگاهی را با هزینه 2 میلیارد و 200 میلیون تومان در تهران برای اقلیتها احداث کرد و اختصاص پارک و زمین چمن مصنوعی و کمک به مرمت و بازسازی کلیسا و... را باید به عنوان دیگر اقدامات شهرداری ذکر کرد./
پایان پیام