عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر نوسازی بافت فرسوده به عنوان ضرورت توسعه شهری، گفت: نوسازی بافت فرسوده به جهت تاخیر در پرداخت سهم دولت و شهرداری‌ها به تعویق افتاده که باید در سال جاری با افزایش همکاری‌ها جزو اولویت‌ها قرار گیرد.

عباس صلاحی در گفت‌ وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در تشریح عملکرد دولت و شهرداری‌ها در خصوص نوسازی و بهسازی بافت فرسوده در سال گذشته، گفت: در اوایل سال گذشته طرحی در خصوص نوسازی و بهسازی بافت فرسوده در کمیسیون عمران مجلس مطرح شد اما به سرانجام نرسید.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نوسازی بافت‌های فرسوده برای توسعه شهری ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، گفت: دولت و شهرداری‌ها هر کدام سهمی در تامین اعتبارات نوسازی و بهسازی بافت فرسوده دارند که در سال‌های گذشته به طور کامل تخصیص نیافته است، مجلس نیز در صورت نیاز قانونی توانایی همکاری دارد.

صلاحی تصریح کرد: نوسازی و بهسازی بافت فرسوده به جهت ساماندهی مبلمان شهری و مدیریت بحران در کشوری پرگسل و زلزله‌خیز مانند ایران ضروری است، در پایتخت تنها 20 درصد بافت فرسوده نوسازی شده اما هرچه به سمت شهرهای کوچک حرکت کنیم به دلیل عدم تخصیص اعتبارات اقدامات کمتری صورت گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه بافت فرسوده باید به صورت جامع نگریسته و مدیریت شود، گفت: نوسازی، بهسازی و ترمیم بافت فرسوده و تاثیر آن در زیباسازی شهر و مهم‌تر به لحاظ ایمنی باید در اولویت اقدامات دولت و شهرداری‌ها قرار گیرد، این اقدامات نیازمند اعتبارات بسیاری است که در سال‌های اخیر متاسفانه تخصیص نیافته است.

 

عملکرد منفی دولت و شهرداری در نوسازی بافت فرسوده

صلاحی با بیان اینکه در بودجه سالانه نمی‌توان ردیفی برای نوسازی بافت‌فرسوده درنظر گرفت، گفت: شهرداری‌ها و دولت که پیشگامان نوسازی بافت فرسوده هستند، نه تنها عملکرد مثبتی نداشتند بلکه با مداخلات نا‌به‌جای خود برای اینکه بتوان بافت‌های فرسوده شهری را در زمان مشخصی بهسازی ونوسازی کرد موانعی را ایجاد کردند.

این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه دولت وشهرداری باید امتیازهای بیشتری برای نوسازی بافت فرسوده ارائه کنند، گفت: دولت با واگذاری زمین، بانک‌ها با ارائه تسهیلات ارزان قیمت و شهرداری‌ها با کاهش عوارض شهری می‌توانند نوسازی بافت‌های فرسوده را مدیریت کنند اما در حال حاضر نه واگذاری زمین از سوی دولت صورت گرفته و نه شهرداری در این خصوص گامی برداشته است.

 

شهرداری‌ از سود برج‌سازی بگذرد و به نوسازی بافت فرسوده بپردازد

صلاحی معتقد است: شهردار‌ها به دنبال برج سازی هستند و نوسازی بافت فرسوده را به این جهت که سود کمتری از برج‌سازی دارد، در دستور کار قرار نداده‌اند، در واقع دولت و شهرداری نه در اقدامات موازی بلکه در طول یکدیگر باید شرایط نوسازی بافت‌های فرسوده را فراهم سازند.

وی از وجود مافیایی خبر داد که مانع نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده شده‌اند و گفت: شهرداری‌ها باید از ساخت و سازهای غیرمجاز جلوگیری کند و شهروندان را جهت نوسازی بافت‌های فرسوده به خصوص در محلات و شهرهای کوچک تشویق و با آنان همراهی کند.

 

منابع بانک‌ها صرف  تسهیلات با سودهای کلان می‌شود/ بافت فرسوده اولویت بانک‌ها نیست

وی با انتقاد از عدم همکاری با‌نک‌ها در نوسازی بافت فرسوده، گفت: اعتبارات بانک‌ها صرف ارائه تسهیلات مسکن می‌شود، وام‌های نوسازی هم که پرداخت می‌شود سود‌های هنگفتی داشته به طوری که عموم مردم هم نمی‌توانند از آنها استفاده کنند، برای نوسازی بافت فرسوده بانک‌ها در ارائه تسهیلات باید کمک کننده مردم باشند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: معضلات اقتصادی بسیاری در کشور حاکم است که بعید به نظر می‌رسد بافت فرسوده در دستور کار قرار گیرد اما بهتر است دولت و شهرداری با پرداخت سهم خود در این زمینه گام اساسی بردارند، دولت البته در زمان ارائه لایحه برنامه ششم توسعه می‌تواند نوسازی و بهسازی بافت فرسوده را در دستور کار خود قرار دهد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار