در جنگ تحمیلی اخیر که موشک‌ها بر سر مردم فرود می‌آمد، نیروهای امدادی، اورژانس و کادر درمان در کنار مردم ماندند، حال اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با حضور در این نهادها، از تلاش‌ها و فداکاری بی‌وقفه آن‌ها تقدیر کرده و قول حمایت عملی دادند.

بازدید اعضای کمیسیون بهداشت مجلس از سنگرهای بی صدای خط مقدم سلامت/ تلاش برای تقویت زیرساخت‌های امداد و درمان

به گزارش خبرنگار خانه ملت؛ جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تمام شد اما زخمش بر تن کشور باقی ماند؛ نهادهایی بودند که همانند دستگاه های دیگر در میان دود و آتش، میدان را خالی نکردند؛ امدادگرانی که جان دادند، پزشکانی که بی‌وقفه مداوا کردند و مدیرانی که بحران های حوزه سلامت را مهار کردند؛ این گزارش، روایتی از بازدید رئیس و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از سنگرهای بی‌صدای خط مقدم سلامت است.

در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی که با حملات مستقیم به زیرساخت‌های غیرنظامی و مناطق مسکونی همراه بود، 3 نهاد اصلی حوزه سلامت  و امداد؛ جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، سازمان غذا و دارو و سازمان اورژانس کشور با تمام ظرفیت و نیروهای فداکار خود در صحنه بحران حضور داشتند.

جمعیت هلال‌احمر با اعزام سریع امدادگران به مناطق درگیری، انتقال مجروحان و ارائه حمایت روانی به خانواده‌ها، نقش کلیدی در کاهش آلام انسانی ایفا کرد.

 سازمان غذا و دارو با تشکیل ستاد بحران و پیگیری فوری تأمین اقلام سلامت‌محور، مانع از بروز کمبودهای حیاتی در بیمارستان‌ها شد.

 در همین حال، نیروهای اورژانس کشور در شرایط موشک‌باران و ناامنی، با ایثار و سرعت عمل، جان ده‌ها نفر را نجات دادند.

در همین راستا، اعضا و رئیس  کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با هدف بررسی عملکرد این نهادها، رفع موانع و پشتیبانی از ادامه فعالیت‌های آن‌ها، بازدیدهای میدانی و جلسات تخصصی برگزار کردند.

 هلال‌احمر؛ نماد ایثار در خط مقدم امداد

اعضای کمیسیون بهداشت در نخستین بازدید، با حضور در جمعیت هلال‌احمر از تلاش‌ها و جان‌فشانی‌های امدادگران در جریان جنگ تحمیلی اخیر قدردانی کردند.

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شوری اسلامی در جریان این بازدید با برگزاری نشستی با رئیس و معاونان جمعیت هلال احمر با اشاره به نقش حیاتی امدادگران، گفت: نیروهای هلال‌احمر در خط مقدم بحران ایستادند؛ مجروحان را از میدان درگیری خارج کردند، از خانواده‌ها حمایت روانی به‌عمل آوردند و با حفظ سرعت عمل، امید را به مردم بازگرداندند.

وی ضمن ابراز تأسف از شهادت تعدادی از امدادگران در حملات رژیم صهیونیستی، خواستار پیگیری بین‌المللی این جنایات شد.

سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون نیز در ادامه افزود: هلال‌احمر در کنار نیروهای مسلح، تکیه‌گاه مردم در بحران‌ها بوده است اما باید برای حفظ این جایگاه، از منابع مالی پایدار و ظرفیت‌های قانونی برخوردار شود.

در این نشست، اعضای کمیسیون وعده دادند تا با همکاری کمیسیون تلفیق، افزایش اعتبارات جمعیت هلال‌احمر در بودجه ۱۴۰۵ را پیگیری کنند همچنین بر لزوم آمادگی کامل برای ارائه خدمات به زائران در ایام اربعین تأکید شد.

سازمان غذا و دارو؛ مدیریت سلامت در شرایط بحرانی

 رئیس و اعضای کمیسیون بهداشت در ادامه بازدیدهای میدانی خود با حضور در سازمان غذا و دارو، عملکرد این نهاد را در تأمین فراورده‌های سلامت‌محور در بحران جنگ بررسی کردند.

شهریاری در این بازدید، گفت: این سازمان در روزهای سخت جنگ، با تشکیل ستاد بحران، صدور مجوزهای فوری، تأمین دارو و تجهیزات پزشکی و جلوگیری از کمبودهای حیاتی، نقش مؤثری ایفا کرد.

بازدید اعضای کمیسیون بهداشت مجلس از سنگرهای بی صدای خط مقدم سلامت/ تلاش برای تقویت زیرساخت‌های امداد و درمان

مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو نیز گزارشی از اقدامات و چالش‌ها ارائه کرد و ضمن تأکید بر چابکی مدیریتی در شرایط جنگ، از تعطیلی بدون مجوز برخی داروخانه‌ها، کمبود نقدینگی، بدهی‌های سازمان تأمین اجتماعی و محدودیت‌های ارزی به عنوان موانع جدی یاد کرد.

وی افزود: در عین کمبودها، اجازه ندادیم بیمارستان‌ها با مشکل دارو مواجه شوند اما برای ادامه این مسیر، نیاز به حمایت واقعی و مستمر داریم.

 اورژانس؛ از جان‌گذشتگی در قلب میدان

در سومین گام، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت از سازمان اورژانس کشور و اورژانس استان تهران بازدید کرد؛ نهادی که در روزهای جنگ، نقش بی‌بدیل در انتقال مجروحان، امدادرسانی میدانی و نجات جان مردم داشت.

شهریاری در جریان این بازدیدها، گفت: اورژانس در دل میدان بود و نیروهای فداکارش در زمان حملات هوایی، موشک‌باران و شرایط خطرناک، میدان را ترک نکردند و تا آخرین لحظه کنار مجروحان ایستادند.

بازدید اعضای کمیسیون بهداشت مجلس از سنگرهای بی صدای خط مقدم سلامت/ تلاش برای تقویت زیرساخت‌های امداد و درمان

در کنار بیان تلاش های فداکارانه نیروهای اورژانس در جنگ تحمیلی 12 روزه، محدودیت‌هایی از جمله فرسودگی تجهیزات، مصرف ذخایر استراتژیک، نیاز فوری به نوسازی ناوگان و کمبود منابع مالی مطرح شد.

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در این رابطه تأکید کرد: نباید اجازه دهیم سطح آمادگی اورژانس کاهش یابد و باید تأمین تجهیزات و بازسازی انبارهای راهبردی در اولویت بودجه‌ای قرار گیرد.

جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور نیز ابراز امیدواری کرد که با همراهی مجلس و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و کمک دولت بتوان زیرساخت‌ها و امکانات اورژانس کشور را از گذشته بهتر کرد تا در شرایط اضطراری و عادی، مردم باید از خدمات باکیفیت و سریع بهره‌مند شوند البته محمداسماعیل توکلی رئیس اورژانس استان تهران نیز تاکید کرد که همراهی مجلس و سازمان برنامه و بودجه می‌تواند کمک کند که چالش‌های موجود را برطرف کرد و در صورت وقوع شرایط جدید، آمادگی بهتر و کامل‌تری برای خدمت‌رسانی به مردم داشته باشیم.

جمع‌بندی: آمادگی، ایثار و وظیفه نمایندگان در مجلس

سه بازدید میدانی اخیر نشان داد که نهادهای سلامت‌محور کشور، با ایثار، مدیریت بحران و روحیه جهادی، نقش کلیدی در مقابله با پیامدهای جنگ تحمیلی اخیر ایفا کردند و امدادگران هلال‌احمر، متخصصان دارویی و پرسنل فداکار اورژانس، با تمام توان در کنار مردم ایستادند.

کمیسیون بهداشت مجلس نیز با هدف حمایت، هم‌افزایی و تسریع در رفع چالش‌ها، وعده داده است تا پیگیر تصویب طرح‌های قانونی و تقویت ردیف‌های بودجه‌ای مورد نیاز این نهادها باشد.

شهریاری در پایان تأکید کرد: اقتدار جمهوری اسلامی ایران، حاصل ایستادگی مردم، رهبری هوشمندانه و تلاش شبانه‌روزی نهادهای خدمت‌رسان است و مجلس، در کنار این مجاهدان ایستاده است./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار