فاطمه رهبر در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت در توضیح طرح تفکیک وظایف سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) که سال گذشته در دستور کار مجلس قرار گرفت، گفت: طرح تفکیک وظایف کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی از سوی فراکسیون زنان مجلس با هدف تفکیک وظایف حمایتی و توانبخشی مطرح شد.
نماینده مردم تهران، ری، شمرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در اساسنامه جدید کمیته امداد امام(ره) که به توشیح مقام معظم رهبری رسید بر محول کردن تمامی وظایف حمایتی به کمیته امداد امام(ره) تاکید شده است لذا طرح مذکور بر همین اساس در مجلس پیشنهاد و مورد بررسی قرار گرفت.
تفکیک وظایف حمایتی و توانبخشی برای جلوگیری از موازی کاری و اتلاف منابع
وی افزود: بخشی از وظایف توانبخشی در کمیته امداد امام(ره) و برخی از وظایف حمایتی از سوی سازمان بهزیستی درحال انجام است، این موازی کاریها علاوه بر سردرگمی مردم، موجب اتلاف وقت و انرژی و منابع نیروی انسانی و مالی شده است.
رهبر با بیان اینکه اقدامات حمایتی و توانبخشی بسیار سنگین و زمان بر است، گفت: هرچه کارهای حمایتی و البته توانبخشی به طور تخصصی تر و تکنیکی تر صورت گیرد به نتایج بهتر خواهیم رسید لذا طرح موردنظر در کمیسیون اجتماعی و بهداشت و درمان مجلس و در حضور روسای دو نهاد مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
لزوم تعیین تکلیف طرح تفکیک در مجلس دهم ورای نگاه حزبی و سیاسی
این نماینده مردم تهران در مجلس نهم با یادآوری اینکه در نهایت برای بررسی کارشناسانه طرح تفکیک وظایف کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کارگروهی در مجلس تشکیل شد، گفت: در ماههای باقی مانده از مجلس نهم یا در روزهای آغاز مجلس دهم باید به این موضوع خارج از نگاه حزبی و جناحی رسیدگی و وظایف این دو نهاد را تفکیک شود.
وی با تاکید بر اینکه تفکیک وظایف کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی به نفع مردم خواهد بود، گفت: در حال حاضر 180 هزار مددجو تحت پوشش حمایتی سازمان بهزیستی هستند که باید تحت پوشش کمیته امداد امام قرار گیرند و بالعکس تعداد کثیری تحت پوشش توانبخشی کمیته امداد امام هستند که باید تحت پوشش سازمان بهزیستی در آیند لذا تفکیک وظایف حمایتی و توانبخشی ضروری است.
تخصصیتر شدن حمایت از مددجویان با اجرای طرح تفکیک
رهبر معتقد است: تفکیک وظایف کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی منجر به تخصصیتر شدن حمایتها میشود، همچنین از موازی کاری دو نهاد خدمت رسان میکاهد و به نوعی نظارت و کنترل امور را برای مسئولان آسان تر خواهد کرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس نهم یادآور شد: در جریان بررسی این طرح در کمیسیونهای تخصصی مجلس روسای دو نهاد اما دیدگاههای متفاوتی را مطرح کردند، پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام (ره) در حالی بر انجام امور حمایتی از سوی کمیته امداد تاکید دارد که محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کمک به افراد نیازمند را براساس اصل 21 و 29 قانون اساسی وظیفه دولت می داند.
وی افزود: رئیس سازمان بهزیستی معتقد است که محوریت کمک به نیازمندان که برعهده دولت است را بهزیستی کنترل میکند و کمیته امداد هم می تواند به عنوان بخشی از هزارNGO ای که با این سازمان همکاری میکنند بخشی از وظایف را بر عهده گیرد، رئیس کمیته امداد امام (ره) اما نگرانی سازمان بهزیستی از این تفکیک را ناشی از احتمال کاهش منابع این سازمان عنوان می کند.
رئیس فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: مجلس در سال 94 در خصوص بررسی وظایف سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام نقش پررنگی نداشت اما مطرح شدن طرح مذکور و بررسی آن اقدام موثری بود که در مجلس دهم موثر واقع خواهد شد./
پایان پیام