قاسم احمدی لاشکی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، درباره دائمی شدن قانون بهرهبرداری از جنگلها و تعیین مجازات متخلفان، گفت: به دلیل گسترش پدیده جنگلخواری حفاظت از جنگل باید در راس کارهای کشور قرار گیرد، در خصوص حراست از جنگلها هرچند قوانین مختلفی وجود دارد اما سازمانهای متولی در عمل برخورد قاطعی با متخلفان نمیکنند.
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در سالهای گذشته با وجود تصویب قوانین بهرهبرداری از جنگلها، برداشت بیرویه از جنگلها همچنان صورت گرفته که به نظر میرسد با نظارت بیشتر و در سایه دائمی شدن قانون بهرهبرداری از جنگلها و تعیین مجازات متخلفان حجم تخلفات کاهش یابد.
وی با انتقاد از عملکرد سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به دلیل عدم نظارت دقیق و حراست از جنگلها، گفت: در ماده 32 لایحه تنظیم برخی از احکام برنامههای توسعه کشور حفاظت تحت این عنوان که "بهرهبرداری از جنگلها فقط در چارچوب مصوبات هیات وزیران ممکن است و بهرهبرداری از مراتع و زیستگاههای طبیعی تنها بر مبنای توان بومشناختی (اکولوژیک) و ضرورت حفظ آنها مجاز و مازاد بر آن ممنوع است" آمده که این موضوع شرایط بهرهبرداری را کاملا شفافسازی میکند.
احمدی لاشکی در مخالفت با طرح تنفس جنگلها، یادآور شد: برای حفاظت از جنگل و جلوگیری از تخلف به جای تنفس، از نظارت بیشتر باید بهره برد، در قانون مذکور هم آمده متخلف علاوه بر جبران خسارت، تا 5 برابر خسارت وارد شده باید جریمه پرداخت کند که این اقدام نیز میتواند بازدارنده باشد.
این نماینده مردم در مجلس نهم معتقد است: جریمه متخلفان حداقل برخورد است اما نباید موضوع را هم به گونه ای سختگیرانه کرد که مانع فعالیت های تولیدی و اشتغالزایی شود.
وی با تاکید بر اینکه در صورت بروز تخلف بهرهبرداری از جنگل، باید با «متخلف» برخورد شود، یادآور شد: اجرای قانون تعیین مجازات متخلفان بهرهبرداری از جنگلها سخت نخواهد بود و در صورت اجرای کامل بهرهبرداریهای نا بهجا کاهش خواهد یافت.
احمدی لاشکی با بیان اینکه در مدت اخیر سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، فعالیتهای حفاظت از جنگلها را با جدیت بیشتری پیش گرفته، گفت: استمرار فعالیت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در حفاظت از جنگلها همراه با نظارت بیشتر موثر واقع خواهد شد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اقدامات سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و سایر متولیان جنگل نباید در حد شعار باقی بماند، در سال جاری هم با توجه به نامگذاری سال تحت عنوان "اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل"، باید اقدامات شایسته جهت افزایش سرانه جنگل در دستور متولیان امر قرار گیرد./
پایان پیام