غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به وضعیت چاپ و نشر کتاب در کشور، گفت: سیستم نشر و توزیع کتاب در ایران به دلایل مختلفی همچون نابسامانیهای اقتصادی ناشی از تحریم، عدم رعایت قانون کپیرایت و حمایت از بخش نشر و چاپ و... با مشکلات متعددی رو به رو است به همین دلیل به نظر میرسد برای سامان دادن به این مسئله باید سیستم چاپ و توزیع فراگیر کتاب در کشور راهاندازی شود.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات تولید کاغذ و صنایع مرتبط در کشور، گفت: صنعت چاپ و نشر امروز در دنیا در حوزه تبلیغات، بسته بندی و تجاریسازی کالاها، انواع چاپهای جدید بر روی فلز و شیشه و پارچه و ... حضور جدی دارد و صنعت بنیادی و مولد برای تولید کالاهای فرهنگی تجاری محسوب میشود.
ضرورت تسهیلات برای حوزه نشر/ توانمندسازی بخش خصوصی
وی با بیان اینکه باید برای حوزه چاپ و نشر تسهیلات در نظر گرفت، افزود: وزارت فرهنگ برای رسیدگی به عرصه چاپ و نشر محدودیتهای ساختاری دارد و با ساختارهای موجود نمیتوان عملکرد نظارتی در عرصه نشر بهبود بخشید.
جعفرزاده بر ضرورت حمایت و توانمندسازی بخش خصوصی در این حوزه تأکید کرد و گفت: بخش خصوصی نیازمند حمایت جدی بخش دولتی در عرصه چاپ و نشر است تا بتواند در عرصه بازار با کالاهای وارداتی دیگر کشورها رقابت کند، همچنین بالا بودن هزینه تولید محصولات چاپی در ایران، موجب میشود مصرفکنندگان به سمت کالاهای خارجی بروند و توان رقابت تولیدات داخلی روز به روز کاهش یابد.
![]() |
این استاد دانشگاه ادامه داد: صنعت چاپ در ایران در سالهای اخیر پیش از گذشته با مشکل رو به رو شده است و هنوز بانک اطلاعاتی منسجمی در کشور برای پیدا کردن عناوین کتابها در یک حوزه مشخص و بهدنبال آن بدست آوردن آن در کوتاهترین زمان و ارزانترین قیمت وجود ندارد.
جعفرزاده با بیان اینکه استفاده از کتابهای الکترونیکی عدم رعایت حق کپیرایت را بهدنبال دارد، افزود: کتابخوانی الکترونیکی با وجود فوایدی که دارد اما به اندازه به دست گرفتن کتاب جذاب نیست و اگر چنین بود در کشورهای اروپایی سیستم نشر کاملا برچیده میشد و همه از بخش الکترونیکی استفاده میکردند.
حقوق مالکیت معنوی باید در کشور کاملا اجرایی شود
عضو فراکسیون هنر و رسانه مجلس با بیان اینکه نبود قدرت اجرایی و نظارتی لازم در کشور جهت اجرای قانون کپیرایت، صدمات بسیاری به ناشران وارد کرده است، افزود: مقوله چاپ و نشر باید در ایران صنعتی شود به طور مثال در کشورهای دارای این صنعت، چاپ در کوتاهترین زمان ممکن اتفاق میافتاد و چاپ یک ساعتی را به چند دقیقه و حتی کوتاهتر تقلیل دادهاند چراکه کاهش زمان چاپ به کاهش قیمتها تاثیر بسزایی دارد./
پایان پیام