رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: شرکت های تابع این سازمان به سمت (الگوی) درآمد- هزینه ای حرکت می کنند و امسال ده ها میلیارد تومان توسط این شرکت ها قرارداد منعقد شده که این امر بی سابقه بوده است.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ علی اکبر صالحی در مراسم امضای تفاهمنامه ساخت اولترا سانتریفیوژ با پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه این سازمان برای تامین نیازهای صنایع کشور اعلام آمادگی می کند، اظهار داشت: صنعت هسته ای نه فقط در بعد هسته ای با همان نشاط سابق ادامه حیات می دهد بلکه از سرریز تجارب و دانش ایجاد شده در صنعت هسته ای کشور برای تامین نیاز بخش های دیگر مثل صنعت، سلامت و کشاورزی استفاده می کند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: خوشحالیم که اعلام کنیم در ارتباط با همکاری سازمان انرژی اتمی با بخش سلامت قدم های بلندی برداشته ایم و نه فقط در چارچوب نیازهای کشور بلکه در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است؛ ما بر این باوریم که هر چه اراده کنیم می توانیم محقق سازیم.

صالحی خاطرنشان کرد: سازمان انرژی اتمی توانست با اتکا به اراده بلندپروازانه ، سوخت 20 درصد را علیرغم ناباوری دیگران محقق سازد و امروز رآکتور تهران با سوخت تولید شده در ایران کار می کند و این از دستاوردهای بزرگی است که برای سایر کشورها الگو شده است.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه استانداردهای صنعت هسته ای استانداردهای ویژه ای است، اظهار داشت: اگر در این صنعت از شیرآلات و یا پمپ هایی استفاده می کنیم ، این تجهیزات از استاندارد بالاتری برخوردار هستند و علت آن حساسیت این صنعت است چرا که حفظ ایمنی در صنعت هسته ای یک رکن است و اگر اشکالی پیش بیاید می تواند فرامرزی باشد.

صالحی یادآور شد: استانداردهای صنعت هسته ای چه در بعد حرارتی چه در بخش فشار و چه در بخش خلاء در تمامی شاخص های مواد در حد اعلای خود است لذا وقتی به این استاندارد رسیدیم می توانیم این تجربه گرانبها را به سایر بخش های کشور تسری دهیم.

معاون رئیس جمهور یادآور شد: ما توانستیم سانتریفیوژهای مورد نیاز بخش سلامت را که در زمره تکنولوژی های دومنظوره تلقی می شود تامین کنیم و این در حالی بود که دیگران از دادن چنین تجهیزاتی به ما احتراز می کردند.

وی خاطرنشان کرد: ما ماشین های تاپیولار، اولترا و زونال را به بخش سلامت تحویل دادیم و الان بخش سلامت با رضایت کامل از این تجهیزات استفاده می کند.

صالحی ضمن تشکر از متولیان وزارت نفت برای همکاری با سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: گام هایی بین دوطرف برداشته شده و تفاهمنامه ای امضا شده و در این تفاهمنامه زمینه های خدمات رسانی سازمان انرژی اتمی به صنعت نفت احصا شده است و سفارشاتی دریافت کرده ایم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: یکی از این تجهیزات سانتریفیوژهاست که به نظر می رسد در همه عرصه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

به گفته صالحی سانتریفیوژی که در سازمان انرژی اتمی مورد بهره برداری قرار می گیرد مواد به کار رفته در آن گاز است از سوی دیگر مواد به کار رفته در سانتریفیوژهای بخش سلامت مایع است و سانتریفیوژی که مدنظر صنعت نفت است با مایع و جامد کار می کند و این تجربه خوبی برای صنعت هسته ای کشور بود.

وی با اشاره به حساسیت بالای ماشین های سانتریفیوژ اظهار داشت: قبل از برجام ما در این عرصه ها فعالیت چندانی نداشتیم البته همکاری با وزارت بهداشت را شروع کرده بودیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ماشینی که تحویل صنعت نفت می شود بدون پیش پرداخت است اظهار داشت: مطمئن هستم که حق الزحمه سازمان انرژی اتمی پرداخت خواهد شد و سانتریفیوژ مورد نیاز صنعت نفت هر چه زودتر تحویل می شود.

صالحی چاه پیمایی با استفاده از تکنولوژی هسته ای را از دیگر زمینه های همکاری دو طرف عنوان کرد و گفت: احساس می کنیم فاز جدیدی در ارتباط با روابط سازمان انرژی اتمی با سایر دستگاه های کشور به خصوص در ارتباط با صنعت ایجاد شده است که ما باید به بهترین نحو از این شرایط استفاده کنیم.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: هیچ کس مدعی خودکفایی صددرصدی نیست اما بر روی خوداتکایی تاکید داریم.

به گفته صالحی ما نمی خواهیم همه چیز را خودمان تولید کنیم اما توانمندی لازم را داشته باشیم تا اگر روزی طرف مقابل در امری استنکاف کرد بتوانیم نیازهای خود را تامین کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه آماده ایم نیازهای وزارت نفت و سایر صنایع کشور را تامین کنیم گفت: شرکت های تابعه سازمان انرژی اتمی به سمت درآمد هزینه ای حرکت می کنند و امسال بیش از چند 10 میلیارد تومان توسط این شرکت ها قرارداد منعقد شده است که این امر بی سابقه بوده است.

معاون رئیس جمهور اضافه کرد: اگر با همین روند شرایط پیش برود اغلب شرکت های سازمان انرژی اتمی هزینه های خود را تامین خواهند کرد.

صالحی یادآور شد: در برخی از محافل شنیده می شود که هزینه زیادی به خاطر فعالیت های سازمان پرداخته شده است اگر چه این هزینه ها ، هزینه های تحریم بوده است و این هزینه ها اگر صنعت هسته ای هم نبود با بهانه های دیگر مثل حقوق بشر و تروریسم باز هم تحمیل می شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: با این حال تقدیر این بود که این هزینه ها به نام صنعت هسته ای اعلام شود و خوب هم شد چرا که صنعت هسته ای مساله ای فنی است و بالاخره به سرانجام می رسید در صورتی که بهانه های غربی ها صبغه سیاسی داشت که حول یک محور فنی بود.

صالحی گفت: غربی ها لاجرم در آخر به امر فنی تمکین کردند چرا که دیدند راهی جز تعامل ندارند و مجبور به تعامل با ایران شدند چرا که یک موضوع فنی بود و اگر بهانه ای مثل حقوق بشر بود می توانست با بحث های جدلی و فلسفی ادامه دار باشد.

به گزارش ایرنا؛ معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر هزینه ای غیر از هزینه های جاری مثل ساخت نیروگاه بوشهر شده است افکار عمومی تصور نکنند که به خاطر صنعت هسته ای است بلکه به خاطر چالش فکری و اندیشه ای است که اساس تقابل طرف مقابل با ماست و حالا به اعتبار قدرت هسته ای که یک قدرت استراتژیک است ملت بزرگ ایران با ارشادات مقام معظم رهبری و حمایت های قوای سه گانه توانست حق خود را به عنوان یک الگو در جهان تثبیت کند.

انتهای پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار