خبرگزاری خانه ملت، گروه سیاسی؛ چند روز بعد از عزل بنی صدر، در حالی که موضوع اصلی محافل دفاع در جبهههای حق علیه باطل و مبارزه داخلی با منافقینی بود که اقدام به ترورهای مکرر افراد میکردند، حزب جمهوری اسلامی نشستی برای بررسی نحوه ورود به مسائل ترور و مقابله با آن در هفتم تیرماه سال 1360 برگزار کرد تا راهکارهایی یافته و تشکیلاتی در این خصوص به وجود آورد.
آیت الله بهشتی(ره) در این جلسه حین صحبت بود و هنوز کلام او با این مضمون که «ما بار دیگر نباید اجازه دهیم استعمارگران برای ما مهرهسازی کنند و سرنوشت مردم ما را به بازی بگیرند. تلاش کنیم کسانی را که متعهد به مکتب هستند و سرنوشت مردم را به بازی نمیگیرند انتخاب شوند» در خصوص انتخابات ریاست جمهوری منعقد نشده بود که سالن اجتماعات دفتر مرکزی حزب جمهوری واقع در محله سرچشمه تهران منفجر شده و ایشان به همراه 74 تن از یاران خود دعوت حق را لبیک گفته و به شهادت می رسند.
![]() |
منافقان از میزان تأثیر افرادی که در جلسه آن روز حزب جمهوری جمع شده بودند، باخبر بودند و می دانستند تصمیماتی که در این حزب گرفته می شود تا چه میزان می تواند در هدایت جامعه و تعیین خطوط اصلی انقلاب مؤثر باشد لذا با علم به این مطالب درست روزی را انتخاب کردند تا بسیاری از سرمایه های نظام را یک جا و در یک لحظه از بین ببرند.
شهید بهشتی(ره) در آن زمان ریاست دیوان عالی کشور را بر عهده داشت و به خاطر روشنگری هایی که انجام می داد همواره از سوی نیروهای ضد انقلاب مورد اتهام قرار میگرفت اما در راه اهداف اسلامی امام راحل(ره) و نظام جمهوری اسلامی ایران هیچگاه کوتاه نیامد چنانچه امام خمینی(ره) در پیامی که به مناسبت شهادت ایشان صادر فرمودند، آورده اند: «شهید بهشتی مظلوم زیست و مظلوم بود و خار چشم دشمنان اسلام بود.»
![]() |
حسین سبحانی نیا نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی که در سال آخر مجلس نهم عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز بود در سال 60 عضو حزب جمهوری بود. وی به ضرورت فعالیت حزب جمهوری در اوایل انقلاب تأکید داشت چرا که این حزب توانست خطوط اصلی انقلاب واقعی مد نظر امام(ره) در مقاطع حساس تبیین کند. همچنین حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس فعلی در خصوص کارکرد این حزب و نقش شهید بهشتی(ره) در مقابله با بنی صدر و تفکرات التقاطی اظهاراتی داشت که متن این گفتگوها را در ادامه می خوانید.
سبحانی نیا: عدم تأثیرگذاری تبلیغات منفی علیه آیت الله بهشتی(ره) زمینه ترور وی را فراهم کرد
حسین سبحانی نیا در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به تأثیر بسزای حزب جمهوری در جامعه تازه شکل گرفته بعد از انقلاب اسلامی، گفت: در سال های ابتدایی انقلاب بسیاری از برنامه ریزی ها جهت تقویت نظام اسلامی از سوی این حزب شکل می گرفت.
نماینده مردم نیشابور در مجلس دهم شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه شخصیتهای بزرگ انقلاب از جمله مقام معظم رهبری، شهید بهشتی(ره) و شهید باهنر برای کادرسازی و ساماندهی امور اقدام به تأسیس حزب جمهوری اسلامی کردند، گفت: عملکرد تأثیرگذار شهید بهشتی و حزب جمهوری اسلامی در اوایل انقلاب، خشم و عصبانیت جریانهای سیاسی مخالف انقلاب را در پی داشت که همین موضوع در نهایت باعث ترور ایشان و 74 نفر از یارانش شد.
![]() |
وی افزود: آیت الله بهشتی با وجود تمام ناملایمات، توانست به خوبی اوضاع سیاسی کشور را به ثبات برساند و البته تاثیرگذاری ایشان باعث شد جریانهای مخالف برای مسموم کردن فضا دست به هر کاری بزنند تا جایی که خیلی از عوام جامعه و جوانان تبلیغات علیه بهشتی را باور کرده بودند.
سبحانی نیا در ادامه با بیان اینکه تبلیغات منفی علیه آیت الله بهشتی(ره) موفقیت آمیز نبود، یادآور شد: وقتی این جریانها مشاهده کردند کاهش محبوبیت شهید بهشتی در اقدامات و عزم ایشان هیچ تأثیری ندارد برای متوقف کردن این روند اقدام به ترور این شهید بزرگوار و یارانش کردند البته با ترور بهشتی، راه او متوقف نشد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: پی ریزی حزب جمهوری اسلامی در مدیریت کشور آنچنان مناسب بود که تا مدت ها بعد از بهشتی تاثیرات آن را شاهد بودیم که همین امر نیز باعث اعتراض و انتقاد برخی حسودان شد تا جایی که این افراد بعد از شهادت شهید بهشتی، دامنه تخریب خود علیه حزب جمهوری اسلامی گسترش دادند و منجر به توقف فعالیت آن شدند.
فلاحت پیشه: نقش بیبدیل شهید بهشتی(ره) در رفع شبهات ابتدای انقلاب با مناظرات تلویزیونی
حشمت الله فلاحت پیشه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص نقش شهید بهشتی(ره) در نظام جمهوری اسلامی و حفظ پایه های انقلاب گفت: شهید بهشتی با زبان فقهی خود توانست خطوط اصلی انقلاب را تبیین کرده و شبهات به وجود آمده در پس تفکرات مختلف اوایل انقلاب را از بین ببرد.
نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه در آن دوران کسی جرأت نمی کرد نقش شهید بهشتی را در نظام ایفا کند، گفت: اوایل انقلاب به خاطر نوپا بودن نظام جمهوری اسلامی شبهات زیادی مطرح می شد که ایشان پذیرفت که حتی در مناظره های تلویزیونی شرکت کرده و این مسائل را حل کند تا خطوط اصلی انقلاب حفظ شود که البته در این راه اتهامات ناروایی نیز به وی وارد شد.
![]() |
وی افزود: برخی خطوط اعتقادی و التقاطی اعم از غربی و چپی و راستی که اوایل انقلاب شکل گرفته بود جامعه را به سمت سردرگمی پیش می برد که ایشان توانست با این جریانات فکری مقابله کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: حزب جمهوری اسلامی نیز در راستای ساختاربندی و پیکره بندی اصلی نظام شکل گرفت تا تفکرات التقاطی مردم را به کج راهه نبرد و به شرایط نامناسب بعد از وقوع انقلاب پایان دهد لذا این حزب تنها حزب معتبر آن زمان شد که توانست تا حدود زیادی جریان صحیحی را برای اداره کشور ترسیم کند./
پایان پیام