محمدحسین قربانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر ضرورت پایدار کردن منابع حوزه سلامت، افزود: در سال 93 طرح تحول سلامت درحالی آغاز شد که پایدار کردن منابع مالی برای موفقیت این طرح از جمله دغدغه های اصلی مسئولان این حوزه بود.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در سال 94 نمایندگان، یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده را به حوزه سلامت اختصاص دادند اما با این حال، این تزریق اعتبار نتوانست نیازهای مالی حوزه سلامت را پاسخ دهد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: در بودجه سال 95، تلاش کردیم تا از بسیاری کالاهای آسیب رسان مالیات اخذ کنیم و آن را به عنوان منبعی پایدار به حوزه سلامت اختصاص دهیم که یکی از این کالاها، محصولات دخانی بود.
وی یادآور شد: در گذشته از دخانیات مالیات اخذ می شد اما این مالیات ناچیز بود که نمایندگان در بودجه سال 95، دولت را مکلف کردند تا چیزی حدود 1900 میلیارد تومان از محل دخانیات، مالیات اخذ کند البته علی رغم آنکه سعی داشتیم این مبالغ در حوزه بیمه صرف شود اما درصد کمی از آن در این بخش هزینه شد.
قربانی تاکید کرد: مالیات بر خرده فروشی موضوعی بسیار حائز اهمیت است تا جایی که سازمان بهداشت جهانی ایران را متهم می کند که اخذ مالیات بر دخانیات در ایران ناچیز است درحالی که باور داریم می توان از این مسیر حدود 3 هزار میلیارد تومان منابع پایدار برای حوزه سلامت تعریف کرد.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس دهم، ادامه داد: از سویی دیگر از دیگر محصولات آسیب رسان، نوشابه های گازدار یا اسباب بازی های وارداتی است که می توان از این محل مالیات اخذ کرد و آن را در حوزه سلامت هزینه کرد.
نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید کرد: اکنون نمایندگان این کمیسیون در صدد هستند تا اخذ مالیات از کالاهای آسیب رسان را در برنامه ششم توسعه بگنجانند زیرا اخذ این مالیات ها در بودجه 95 دیده شد اما لازم است تا در برنامه ششم توسعه نیز ذکر شود تا دولت مکلف به اجرای آن شود، از سویی دیگر کمیسیون نیز این آمادگی را دارد تا اگر در این زمینه لایحه ای به مجلس ارایه شود با دقت آن را بررسی کند./
پایان پیام