به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ علی قربانی نماینده مردم بجنورد، مانه وسملقان، گرمه، جاجرم وراز و جرگلان درمجلس شورای اسلامی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با ذکر این موضوع که نام سازمان برنامه و بودجه در ابتدا "سازمان برنامه" بوده و بعدها به دلیل افزایش قیمت نفت به "سازمان برنامه و بودجه" تغییر کرده است، گفت: که برنامه ریزی قبل از بودجه ریزی بایستی در اولویت بررسی قرار بگیرد. برنامه ریزی از پایین به بالا و افزایش نقش مردم میتواند موجب شکل گرفتن توسعه پایدار شود.
وی در این جلسه مشکل اصلی کشور را عدم وجود برنامه پیش از پرداختن به بحث بودجه دانست و اظهار داشت: بهعنوانمثال در شورای برنامهریزی و توسعه استان آنگونه که باید نه برنامهریزی وجود دارد و نه توسعه استان. بلکه صرفاً شورایی است که اعتبارات را گرفته و توزیع کرده و بهصورت روتین گزارشها را اعلام میکند.
علی قربانی برنامهریزی را نشأتگرفته از ایدئولوژیهای سیاسی دانست و گفت: مهمترین مشکل ما این است که کارشناسان دولتی جمع شده و برای مردمی که در جریان اقدامات ما نیستند برنامهریزی کرده و در این تفکر هستیم که از مردم بیشتر میدانیم. این در حالی است که باید نیازها و مشکلات مردم را نیز شنیده و سپس بر اساس برنامه محوری حرکت کنیم.
عضو ناظر شورایعالی آمایش کشور در این جلسه بیان داشت: مردم به فعل مسئولان توجه دارند تا سخنان بدون اقدام اجرائی؛بطور مثال معاون اول رئیس جمهور در جریان سفر اخیر به استان خراسان شمالی تعهدی مبنی بر پرداخت مطالبات گندمکاران دادند که هنوز عملی نشده است. بهعنوانمثال قرار بود پول گندم داران در همین مدت پرداخت شود. مردم نیز کاری به فروش رفتن اسناد خزانه، پول نداشتن دولت و یا افت قیمت گندم ندارند. مردم پول و کار میخواهند.
این عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس افزود: طی سالهای 93 و 94 بیش از 900 هزار شغل ایجادشده اما اکنون بیش از یک و نیم میلیون متقاضی کار نیز ایجادشده که نیازمند برنامهریزی دقیق و مؤثر است. باید فکری اساسی کرد وگرنه کار کردن به شیوه روتین برای مردم نانوآب نمیشود.
وی همچنین به مشکل پسماند نیز اشاره ای کرد و افزود: این امر نیز باید در کشور فکر اساسی شود و باید خودمان این معضل را حل کنیم و یا به پیمانکاران خارجی که درخواست می دهند واگذار کنیم.
پایان پیام