حمیدبنایی درگفت وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت درباره صادرات زعفران،گفت:با برگزاری نمایشگاههای بین المللی زعفران می توان طلای سرخ ایرانی را با برند اختصاصی ضمن معرفی به مشتریان داخلی و خارجی با نرخ مناسب به فروش رساند.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه محصول زعفران با توجه به ظرفیت فرآوری که درابعاد مختلف تولیدی دارد،دارای ارزش افزوده مناسبی است،تصریح کرد:افزایش تولید زعفران به طریق فرآورده باید توسعه یابد؛زیرا محصول زعفران ایرانی دارای خاصیت های بی شمار و در دنیا شناخته شده است و به سادگی می توان محصول زعفران ایرانی را با برند و شناسنامه اختصاصی صادر کرد.
وی ادامه داد:نباید اجازه داد دلالان زعفران را با بهای ناچیز بفروش برسانند؛بنابراین دولت باید درگام نخست با نرخ مناسب زعفران را خریداری کند.
طرح ملی زعفران شرایط طلای سرخ در عرصه بین المللی ارتقا می دهد
بنایی افزود:هم اکنون فصل برداشت زعفران فرارسیده است؛بنابراین باید دراین راستا دولت باید با یک برنامه جامع در راستای خرید زعفران ورود کند،البته به شرطی که نرخی که برای خرید زعفران تعیین می شود نه تنها جوابگویی هزینه تولید؛بلکه در برگیرنده قیمت تمام شده محصول نیز باشد.
وی با بیان اینکه طرح ملی زعفران باید تصویب شود تا بتوان از شرایط طلای سرخ به نحو کارشناسانه ای در عرصه بین المللی دفاع کنیم،ادامه داد:بسته بندی مناسب،فرآوری،نرخ خرید تضمینی از عواملی است که باید در کشت زعفران در اولویت قرار بگیرد.
عضوکمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه زعفران تنها محصول پایدار ما در این حوزه انتخابیه است،یاد آورشد:برگزاری نمایشگاههای بین المللی زعفران میتواند عاملی برای فروش زعفران نه تنها درحیطه داخلی،بلکه دربازار جهانی به نحو مطلوب به شمارآید.
![]() |
وقتی پاسکاری مسئولان طلای سرخ را به بحران نزدیک میکند/خبری ازصندوق توسعه زعفران در خراسان رضوی نشد
به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛کشاورزان می گویند: از سال 1390 طرح ملی جامع زعفران در مراحل تصویب است که همچنان بین دولت و مجلس در حال رفت و آمد بوده وبه تصویب مجلس نرسیده است و همچنین در استان خراسان رضوی قرار بوده است صندوق توسعه زعفران ایجاد شود که این امر هم محقق نشده است.
کشت زعفران در تربت جام از ابتدای تیر ماه آغاز شده و تا 15 مهرماه اتمام می یابد در همین راستا جوادی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تربت جام می گوید:شهرستان تربت جام در سال زراعی جاری با افزایش 350 هکتاری کشت زعفران مواجه شده است که این افزایش اراضی زیر کشت این محصول ارزشمند را از 3235 هکتار سال گذشته به 3585 هکتار در 95 رسانده است.
وی افزود: این محصول بسیاری از مردم را درگیر کرده است و کشاورزان مشکلاتی دارند که می توان به کاهش نیروی کار متخصص و خرید تضمینی این محصول توسط دولت اشاره کرد که باید تلاش شود تا رفع شود.
گفتنی است؛کشور ایران رتبه اول تولید زعفران در جهان را دارا است،اما سهم اندکی از صادرات و بازاریابی توسط نیروهای ایرانی در جهان را دارد و همین امر باعث شده است کشورهای همسایه به سمت توسعه کشت این محصول حرکت کنند و بررسی های صورت گرفته نشان می دهد اگر مسئولان به فکر مدیریت این محصول نباشند کشاورزان در آینده ی نزدیکی دچار مشکلات خواهند شد./
پایان پیام