نمایندگان مردم در مجلس با تاکید بر اینکه بودجه 96 کل کشور باید مبتنی بر برنامه ششم باشد به الزامات آن اشاره کردند.

خبرگزاری خانه ملت- گروه اقتصادی: "بودجه" واژه ای فرانسوی به معنای برنامه ریزی مالی و یک فهرست از تمام هزینه‌های برنامه ریزی شده و درآمدها است،در ایران بودجه سالانه که شامل درآمدها و هزینه های یک سال مالی کشور است در 15 آذرماه از سوی دولت به مجلس تقدیم می شود.

امسال نیز بنا به وعده رئیس جمهور فردا یک شنبه(14 آذرماه) لایحه بودجه 96 کل کشور تقدیم مجلس خواهد شد؛اما با این تفاوت که به علت عدم اتمام بررسی برنامه ششم توسعه در مجلس این لایحه مبتنی بر برنامه پنج ساله کشور نیست.

لایحه بودجه سالانه کشور که باید مبتنی بر اسناد بالادستی تنظیم شود،امسال بدون این اسناد تدوین شده که این خود نقطه ضعف این لایحه است؛البته به عقیده بسیاری از کارشناسان می توان با سرعت بخشی به بررسی لایحه برنامه ششم در مجلس بودجه را با آن همسو کرد.

هرچند هرساله توقع های بسیاری از بودجه سالانه در راستای رفع مشکلات مالی دستگاه های مختلف می رود،اما با توجه به محدودیت شدید منابع بازهم نارضایتی های بسیاری را شاهد هستیم.

مقایسه دولت فعلی و دولت قبل در بحث ارایه بودجه به مجلس و زمان آن نشان از قوت این دولت در بحث بودجه ریزی است؛زیرا بودجه که بن مایه دولت ها است،اگر با تاخیر ارایه و مصوب شود ناهماهنگی در دخل و خرج ها را شاهد خواهیم بود.

خبرگزاری خانه ملت در گفت وگو با برخی از نمایندگان به بررسی الزامات بودجه 96 کل کشور پرداخته که در ذیل می خوانید:

مفتح 3406757/13/2016 3:35:55 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/07/201607109055232354_Thum.jpg
مفتح

 

مفتح:دولت به الزامات اقتصادی در تنظیم بودجه توجه کند/ توجه به تحرک اقتصادی و رفع رکود در بودجه ۹۶ لحاظ شود

محمدمهدی مفتح درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت،با بیان اینکه دولت طبق قانون مکلف به ارسال لایحه بودجه 96  کل کشور تا 15 ماه جاری به مجلس است،گفت:دولت باید طبق قانون اساسی بودجه را براساس پیش بینی دریافتی ها و هزینه های مستند و مبتنی بر قانون تنظیم و به مجلس ارسال کند.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه دولت در تنظیم لایحه بودجه 96 باید سیاست های کلی نظام را مدنظر قرار دهد،افزود:در بحث اعداد و ارقام مرتبط با دریافتی ها و درآمدهای بودجه دولت باید محتاطانه و به شکلی که احتمال تحقق آن بالا باشد عمل کند.

وی ادامه داد:در برخی موارد دیده شده که لایحه بودجه در درآمدها پیش برآورد داشته و در هزینه ها کم درآورد که این جهت گیری باید برعکس باشد و احتیاط در تدوین درآمدها به نحوی باشد که قدر قطعی درنظرگرفته شود.

مفتح افزود:دربخش هزینه باید هزینه های قطعی در بودجه پیش بینی شود که اگرکمتر از میزان مدنظر صورت گرفت؛نکته مثبتی درمسیر جلوگیری از کمبود بودجه لحاظ شود.

وی با اشاره به الزاماتی که باید در بودجه سال آتی مدنظر قرار بگیرد، گفت: توجه به تحرک اقتصادی و رفع مسئله رکود از مهم ترین اولویت هایی است که باید درلایحه بودجه سال آتی مدنظر قرار گرفته و سیاست های بودجه ای متناسب با آن در نظر قرار گیرد.

ضرورت توجه به وضعیت معیشت مردم در بودجه 96 کل کشور

مفتح تاکید کرد:توجه به وضعیت زندگی مردم باید در لایحه بودجه 96 کل کشور ازسوی دولت مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه قانون بودجه یک قانون یک ساله است،گفت:این قانون مبتنی بر برآورد درآمد و هزینه ها بوده از این رو انتظار از لایحه و قانون بودجه درحد یک سند یک ساله باید باشد و ما نباید انتظار حرکت های بلندمدت در سند یک ساله داشته باشیم.

سخنگوی کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی،یادآور شد:در بودجه باید اهداف کوتاه مدت یک ساله دیده شود.

حاجی بابایی 3406753/2/2016 10:05:33 AMhttp://media.icana.ir/Image/2016/03/201603107978238792_Thum.jpg
حاجی بابایی

 

حاجی بابایی: بودجه ۹۶ باید مبتنی بر برنامه ششم باشد

حمیدرضا حاجی بابایی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت،با اشاره به زمان اتمام بررسی لایحه برنامه ششم در کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه، گفت: تا پایان ماه جاری بررسی این لایحه در کمیسیون تلفیق به پایان خواهد رسید.

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه لایحه بودجه 96 کل کشور باید براساس برنامه ششم توسعه به عنوان سند بالادستی تنظیم شود، افزود: تاخیر دولت در ارایه لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس علت طولانی شدن تصویب نهایی این لایحه بوده از این رو دولت باید در تنظیم لایحه بودجه به برنامه توجه کند.

حاجی بابایی ادامه داد:گنجاندن برنامه ششم توسعه در لایحه بودجه 96 کل کشور باید از سوی دولت لحاظ شود.

رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه یادآور شد:دولت راهی جز اینکه لایحه بودجه 96 کل کشور را بر اساس برنامه ششم ارایه کند،ندارد.

حسینعلی حاجی دلیگانی 3406756/25/2016 1:16:08 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/06/201606102459577281_Thum.jpg
حسینعلی حاجی دلیگانی

 

حاجی دلیگانی:بودجه ۹۶ براساس برنامه ششم تنظیم نمی شود

حسینعلی حاجی دلیگانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت،با بیان اینکه اولویت های کشور در برنامه ششم توسعه لحاظ شده است،گفت:با روند فعلی بررسی لایحه برنامه ششم و با توجه به عدم تصویب نهایی آن بودجه سال 96 براساس برنامه پنج ساله توسعه ای کشور شکل نمی گیرد.

نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه لایحه بودجه باید یک پنجم اجرای برنامه پنج ساله و یک بیستم سند چشم انداز کشور را جوابگو باشد، تصریح کرد:درحال حاضر با توجه به اینکه برنامه ششم توسعه تصویب نشده لایحه بودجه نمی تواند اتکایی به آن داشته باشد.

این نماینده مردم درمجلس دهم،ادامه داد:با توجه به اینکه بررسی لایحه برنامه ششم توسعه درمجلس درحال انجام است تا تصویب نهایی آن و تایید از سوی شورای نگهبان 3 ماه دیگر به طول خواهد انجامید.

وی با بیان اینکه تا هفته آتی یعنی نیمه دوم آذرماه باید لایحه بودجه سال 96 برای بررسی به مجلس ارسال شود،گفت:ناهماهنگی در بررسی لایحه بودجه و برنامه ششم توسعه از مشکلات پیش رو است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی،تاکیدکرد: ناهماهنگی ایجاد شده نتیجه تاخیردولت در ارسال لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس است.

محمدقسیم عثمانی محمدقسیم عثمانی34067510/14/2015 4:03:31 PMhttp://media.icana.ir/Image/2015/10/121009_Thum.jpg
محمدقسیم عثمانی

 

عثمانی: بودجه باید ابزاری برای توسعه متوازن کشور باشد

محمدقسیم عثمانی درگفت وگو باخبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در پاسخ به سوالی مبنی براینکه باید چه الزاماتی در بودجه 96 مدنظر دولت قرار بگیرد،افزود:بودجه باید درعین واقع بینی منابع مالی را به سمت اولویت های کشور هدایت کند.

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بودجه باید ابزاری برای توسعه متوازن کشور باشد تصریح کرد: بودجه سالیانه باید امکان تخصیص اعتبارات به صورت عادلانه در تمام نقاط مختلف کشور را فراهم کند.

این نماینده مردم درمجلس دهم، ادامه داد:سال آینده با توجه به شرایط قابل پیش بینی نمی توان برروی رشد درآمدهای مالیاتی مانور داد و باید منابع دیگری مدنظر قرار بگیرد.

اقتصاد پویا در گرو واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی

وی با بیان اینکه دولت باید در سال آتی واگذاری طرح های نیمه تمام را در دستورکار خود قرار دهد،تصریح کرد: با واگذاری این نوع طرح ها به بخش خصوصی منابع مالی در جاهای دیگر هزینه خواهد شد.

این نماینده مردم درمجلس دهم، یادآور شد:اقتصادکشور سال آتی با واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی پویا تر خواهد شد.

عضوهیات رئیسه مجلس شورای اسلامی،با اشاره به اینکه برنامه ششم توسعه تا زمان ارسال لایحه بودجه مصوب نخواهد شد،گفت:با توجه به عدم اتمام بررسی برنامه ششم بودجه سال 96 بر اساس آن نخواهد بود./

پایان پیام 

برچسب‌ها

آخرین اخبار