عضو کمیسیون عمران در مجلس با انتقاد از فقدان نماد شهری در پایتخت، گفت: در نبود قانون جامع شهرسازی و معماری مسئولان مربوطه اقتصاد شهری را بر رعایت معماری ایرانی- اسلامی اولویت داده‌اند.

عبدالکریم حسین‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت در توضیح مشکلات حوزه شهرسازی و معماری ایرانی- اسلامی، گفت: مجموعه‌ای از عوامل در روند شهرسازی طی بلند مدت نوع معماری، سیما و منظر و هویت شهر را رقم زده‌اند، متاسفانه بر اساس شواهد پایتخت فاقد هویت و معماری ایرانی- اسلامی است که به معنی وجود انحرافات ساختاری در بخش‌های مختلف است.

 

مفاد برنامه پنجم توسعه پیرامون معماری ایرانی- اسلامی نادیده گرفته شده است

نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی با یادآوری موضوع معماری ایرانی- اسلامی در برنامه پنجم توسعه، افزود: طبق برنامه پنجم توسعه می‌بایست مجموعه قوانین و مقررات شهرسازی و معماری ایران-اسلامی تدوین شود که متاسفانه تاکنون قوانین جامعی تدوین نشده است، در حقیقت مادامی که سند بالادستی برای این منظور نباشد زیرمجموعه ها از مقررات موجود خود استفاده می‌کنند.

 

کوتاهی شورای عالی شهرسازی و معماری و شهرداری در تثبیت معماری ایرانی- اسلامی

وی ادامه داد: شهرسازی و معماری ایرانی - اسلامی موضوعی است که باید در دستور کار شهرداری‌ها و شورای عالی شهرسازی و معماری قرار گیرد، عملکرد این دو مجموعه اما نشانی از توجهات به این موضوع ندارد، در حقیقت شورای عالی شهرسازی و معماری در نظارت و شهرداری در عدم اجرایی کردن معماری ایرانی – اسلامی کوتاهی کرده اند.

 

طرح جامع و تفصیلی تنها در توسعه‌های جدید شهری می‌توانند نقش پیشگیرانه داشته باشند

وی با بیان اینکه هم اکنون نوعی از شهرسازی و معماری سازه‌ها در پایتخت حاکم است، گفت: در واقع شهر ساخته شده و طرح جامع و تفصیلی شهر تهران تنها برای توسعه‌ جدید نقش پیشگیرانه می‌تواند داشته باشد، در حقیقت این دو طرح شاید بتواند انحراف از مسیر اصلی را متوقف و به سمت اصلی هدایت کند اما نمی‌تواند ساختار شهری شکل گرفته را اصلاح کند.

حسین زاده با تاکید بر اینکه توسعه شهری، شهرسازی، جمعیت پذیری و حجم ساخت و سازها  اجازه اصلاح معماری پایتخت را نخواهد داد، تصریح کرد: نمادهای باقی مانده متعلق به گذشته است و این نشان از عدم اجرای قوانین و مقررات در حوزه معماری دارد، از این رو در توسعه ‌جدید باید معماری ایرانی – اسلامی و هویت تاریخی شهر حفظ شود.

 

انتقاد از فقدان نماد شهری پایتخت/ لزوم تصویب قانون جامع شهرسازی و معماری

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از فقدان نماد شهری در پایتخت، تصریح کرد: شهر را نمی‌توان با توجیهات اقتصادی مدیریت کرد، اشتباهی که در اقتصاد شهری داشتیم سبب شده تا بناهای تاریخی فراموش شوند در حالیکه در شهرهای دیگر دنیا از بناهای تاریخی در راستای منافع اقتصادی استفاده می‌کنند.

حسین زاده در توضیح اقداماتی که باید برای تحقق معماری ایرانی- اسلامی انجام داد، گفت: قانون جامع شهرسازی و معماری باید تصویب و در راستای آن طرح‌های موضوعی باید تعریف شود تا هویت شهری تحقق یابد.

 

آسمان خراش ها هویت تاریخی شهر را زیر سوال بردند

عضو کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بی‌تفاوتی مسئولان اجرایی به معماری ایرانی- اسلامی، افزود: فقدان نماد شهری پایتخت نتیجه عدم رعایت قوانین و مقررات است،  متاسفانه آسمان‌خراش‌ها هویت تاریخی شهر را زیر سوال بردند و شهر به عنوان یک کالای اقتصادی صرف دیده شده، نگاهی که کاملا غیرایرانی و غیراسلامی است./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار