به گزارش خبرگزاری خانه ملت، برنامه "گفت و گوی علمی " رادیو گفت و گو با موضوع ( پایان نامه فروشی) با حضور منصور سلطانیه مدیر امور پژوهش دانشگاه علم و صنعت و اسفندیار اختیاری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس روانه آنتن شد.
اختیاری با تاکید بر اینکه بخش زیادی از دانشجویان و اساتید ما از این تخلفات مبرا هستند ، اظهار کرد : از آنجایی که این موضوع بسیار ناپسند است اگر درصد کمی از افراد هم گرفتار این مشکل باشند باید مورد توجه قرار گیرند.
وی بیان کرد : تقلب به شیوه های مختلف اتفاق می افتد و در لایحه ای که در این خصوص در مجلس شورای اسلامی وجود دارد به ابعاد مختلف تقلب از جمله کپی و نوشتن پایان نامه و مقاله برای دیگران نیز اشاره شده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به کاهش تعداد واحدهای آموزشی برخی از دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: این روند خوب است اما برای نتیجه گیری بهتر باید تعداد دانشگاه ها خیلی بیشتر کاهش یابد.
اختیاری خاطر نشان کرد : دوره های تحصیلات تکمیلی در کشور استاد محور و با تخصص اساتید همراه است ، بنابراین نمی توانیم انتظار داشته باشیم تنها با آزمون سازمان سنجش افراد دارای صلاحیت برگزیده شوند در حالیکه در همه جای دنیا روال به این گونه است که افراد برای ورود به مقطع دکترا در دانشگاه ها با اساتید مصاحبه می کنند و تعداد مقالات آنها سنجیده می شود.
سلطانیه به اقدامات وزیر علوم در خصوص تخلفات آموزشی اشاره کرد و گفت : برای اولین بار دستورالعملی در 57 مورد به صورت جزئی آماده شد و به دانشگاه ها ابلاغ شد که از کوچکترین موارد مانند دیتا سازی و کمک گرفتن از فرد دیگری برای مقاله نویسی تا بزرگترین آن که پایان نامه فروشی است در آن بیان شده است.
وی با بیان اینکه نمی توان پذیرفت در دانشگاه های بزرگ امکان ایجاد چنین تخلفاتی باشد ، تاکید کرد : کمیته راهبردی در دانشگاه وجود دارد که امکان ندارد دانشجوی دکترا به حال خود رها شود.به این معنا که دانشجو هر سال باید در کمیته هادی حاضر شود و نتایجی را که تا آن لحظه به دست آورده ارائه کند و از آن دفاع کند.
مدیر امور پژوهش دانشگاه علم و صنعت عنوان کرد : تشکیل کمیته تخلفات پژوهشی بار منفی دارد و بسیاری از اساتید تمایلی به حضور در آن ندارند بنابراین در این مورد به هیچ عنوان جای مسامحه و تعلل نیست و باید با موارد برخورد شود.
به گزارش رادیو گفت و گو، سلطانیه برای رفع این مشکل پیشنهاد داد : در برخورد کوتاه مدت نباید منتظر وضع قوانین جدید نباشیم و با توجه به آیین نامه موجود به صورت قاطع با آن برخورد کنیم چراکه دانشجویان به خوبی یکدیگر را رصد می کنند پس اگر با چند نفر برخورد داشته باشیم برای دیگران درس عبرت خواهد بود.
پایان پیام