کمال دهقانی فیروزآبادی در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت در خصوص " موافقت شرایط ایران از سوی عربستان برای اعزام حجاج و راهکارهای اجرایی برای ارائه خدمات کنسولی به زائران بیت الله الحرام" اظهار داشت: وظیفه عربستان سعودی است که برای مهمانان خانه خدا مقدمات را فراهم کند و تمامی جوانب را سنجیده و اسباب آرامش زائران را مهیا کند.
وی با تاکید بر اینکه باید برای اعزام زائران خانه خدا کرامت، عزت و حرمت حاجیان و البته کشورمان حفظ بشود و نباید اجازه داد که آنها این مراسم الهی را به نفع خود مصادره کنند،گفت: جمهوری اسلامی ایران با هیچ کشوری قطع رابطه نکرده و این سعودی ها بودند که به دلایل واهی و بعد از فاجعه منا و بدون پاسخ گذاشتن سئوال های موجود روابط دیپلماتیک خود را یک طرفه قطع کردند.
نماینده مردم تفت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای اعزام زائران باید سازوکاری مناسب فراهم شود تا کاملا از هموطنانمان در عربستان حمایت های لازم انجام شود،تصریح کرد: باید در مذاکرات مسئولان حج دو کشور، برای تسهیل در تردد زائران کشورمان و مسائل ویزا اقدامات لازم در این خصوص، مدنظر گرفته شود.
وی افزود: عربستان سعودی خود مشکل ایجاد کرده و رابطه دیپلماتیک را قطع کرده و حالا باید خود آنها در این خصوص اقدامات لازم راانجام دهند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در خصوص حضور گروه پزشکی ایران در مراسم حج تمتع برای کمک به حفظ سلامت زائران ، نیز گفت: مطمئنا ارائه خدمات پزشکی به زائران در مشاعر مقدس و اماکن زیارتی در دوران حج می تواند کمک های فراوانی به جلوگیری از اتفاقات ناگوار برای هموطنانمان و سلامت آنها بکند و انجام این کار از سوی ایران بدون شک عاملی برای حفظ سلامت دیگر زائران نیز خواهد شد./
پایان پیام