عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گسترش صنایع دانش‌بنیان ، تربیت دانش آموختگان دارای مهارت و ترویج کسب و کارهای جدید را سه محور اساسی برای خروج از معضل بیکاری تحصیلکردگان دانست.

سیدجواد ساداتی نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت سیل فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار را معضل مهم امروز جامعه دانست و گفت: "رفتن به سمت صنایع دانش‌بنیان و فناوری"، "تربیت دانش آموختگان دارای مهارت با قابلت جذب در صنعت" و "ترویج و آموزش کسب و کارهای جدید" سه محور اساسی برای خروج از این معضل بیکاری تحصیلکردگان است.

نماینده مردم کاشان در مجلس شورای اسلامی به توضیح محورهای مذکور در بحث حل معضل اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی پرداخت و ادامه داد: بحث فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار در جامعه به یک معضل اساسی تبدیل شده و با گذشت زمان تعداد جمعیت مبتلا به آن نیز بیشتر می‌شود لذا باید با برنامه‌ریزی مشاغلی ایجاد کرد که فارغ التحصیلان دانشگاهی بتوانند به آن ورود کنند در حالی که بسیاری از صنایع کارگری است لذا باید با سوق دادن صنایع به سمت دانش بنیان فرصت ایجاد اشتغال برای تحصیلکردگان را فراهم کرد.  

وی با تاکید بر اینکه باید نوع صنایع تغییر جهت داده و به سمت دانش‌بنیان حرکت کنند، گفت: نیروهای انسانی را باید بر اساس نیاز جامعه تربیت کرد لذا صرف تحصیلکرده بودن افراد کفایت نمی‌کند و فارغ التحصیلان دانشگاهی باید حتما مهارت‌های لازم را کسب کنند.

این نماینده با بیان اینکه باید بسیاری از رشته‌ها در دانشگاه‌ها با توجه به تغییرات شگرف علمی و تکنولوژی تغییر کنند چراکه سبک سنتی موجود نمی‌تواند برای صنعت خروجی مطلوب به دنبال داشته باشد، افزود: دانشگاه‌های امریکا هر چند سال 600 رشته تحصیلی را حذف و به همین تعداد رشته جدید اضافه می‌شود درواقع دانشگاه خود را با نیاز صنعت و جامعه هماهنگ می‌کند.

ساداتی‌نژاد با بیان اینکه دانشگاه‌های ایران بسیار محافظ کار رفتار و به حفظ سیستم کلاسیک خود پافشاری می‌کنند، افزود: ایجاد حوزه‌های جدید کسب و کار می‌تواند دانش‌آموختگان دانشگاهی را به شغل و درآمد رسانند و از آنجا که بستر گسترده اینترنت و فضای مجازی قابلیت بالای اشتغال‌زایی دارد باید ظرفیت‌های آن را استخراج و از این طریق ایجاد اشتغال کرد لذا باید کسب و کارهای جدید را تبیین، آموزش و ترویج داد.

وی در حالی که معتقد است بخش قابل ملاحظه‌ای از جوانان می‌توانند با رونق بخش IT به شغل برسند، اضافه کرد:  وزارت ارتباطات نقش فوق‌العاده‌ای در تحقق این مهم دارد لذا باید با بهینه کردن ارتباط خود با وزارت کار، رفاه و تعاون و وزارت علوم در این راستا قدم بردارد.

ساداتی‌نژاد تاکید کرد: "رفتن به سمت صنایع دانش بنیان و فناوری"، "تربیت دانش‌آموختگان دارای مهارت با قابلت جذب در صنعت" و "ترویج و آموزش کسب و کارهای جدید" در مجموع می‌توان میزان فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار را کاهش داد، در غیر این صورت جامعه بیش از این با دانش‌آموختگان جویای کار رو به رو می‌شود لذا هر قدر هوشمندانه‌تر از فرصت‌ها استفاده شود می‌توان امنیت کاری را ارتقاء داد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین درخصوص نقش "طرح آمایش آموزش عالی" در این مهم، گفت: اصلی‌ترین راهکاریی که طرح آمایش آموزش عالی می‌تواند برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ارائه دهد این است که دانش‌آموختگان بر اساس ظرفیت هر منطقه تربیت شوند در این صورت تراکم متخصص در یک رشته و نبود متخصص در رشته دیگر به وجود نمی‌آید، بنابراین آمایش در صورت اجرای کامل می‌تواند یکی از بازوهای ایجاد اشتغال باشد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار