سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر لزوم خودداری از رهاسازی زباله‌ها در طبیعت، گفت: رهاسازی زباله در طبیعت محیط مناسبی را برای تکثیر باکتری‌ها و ویروس‌ها و همچنین شیوع بیماری‌های عفونی ایجاد می کند.

محمدنعیم امینی فرد درگفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از اینکه رهاسازی زباله در دل طبیعت از مشکلات عمده ای است که در ایام نوروز با آن مواجه هستیم با تاکید بر لزوم خودداری از رهاسازی زباله در طبیعت، تصریح کرد: باید با ساخت و ارائه الگوهای فرهنگی مردم را نسبت به آسیب های ناشی از ریختن زباله در طبیعت آگاه کرد.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی، با هشدار نسبت به اینکه رهاسازی زباله در طبیعت محیط مناسبی را برای تکثیر باکتری‌ها، ویروس‌ها و همچنین شیوع بیماری‌های عفونی و همه‌گیر شدن آنها فراهم می کند، گفت: رهاسازی زباله ها در نزدیکی مخازن غذایی و آب شرب می تواند از سویی شیوع بیماری های عفونی، نابودی طبیعت و همچنین تغییر اکوسیستم را در پی داشته باشد که تغییر اکوسیستم می تواند در شیوع تعداد مشخصی از بیماری های غیرواگیر موثر واقع شود.

وی ادامه داد: با توجه به تعدد سفرهای نوروزی با معضل رهاسازی زباله در طبیعت مواجه هستیم که در این ارتباط زباله هایی که قابل تجزیه نیستند و ماندگاری بالایی در طبیعت دارند حیات محیط زیست را به شدت تهدید می‌کنند.

امینی فرد افزود: در این ارتباط سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداری‌ها در سطح شهر و دهیاری‌ها در روستاها وظیفه جمع آوری زباله ها را برعهده دارند البته مشارکت مردم و فرهنگ سازی نیز در این رابطه اصل بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد در واقع به هر میزانی که دستگاه های ذی ربط تلاش کنند اگر نقش مردم پررنگ نباشد و دیده نشود موفقیتی حاصل نخواهد شد.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس دهم، یادآور شد: با توجه به تعدد سفرها در ایام نوروز به ویژه 13 فروردین با انبوهی مسائل زیست محیطی در کشور روبرو می شویم که نقش سازمان‌های مردم نهاد در این جا بسیار مهم و حائز اهمیت است.

 

لزوم حفظ طبیعت برای نسل های آینده و همچنین مقابله با آلودگی‌های صنعتی

این نماینده مردم در مجلس دهم، بر لزوم حفظ طبیعت برای نسل های آینده و همچنین مقابله با آلودگی‌های صنعتی تاکید کرد وگفت: مدیریت زباله‌های صنعتی استانداردهای خاصی را می طلبد، متاسفانه رهاسازی زباله های صنعتی تبعات و خسارت های زیادی را متوجه محیط زیست کشور می کند؛ سازمان ملی استاندارد باید در رابطه با مسئله پسماند صنعتی با همکاری الزام آوری که وزارت صنعت و معدن دارد در این ارتباط نقش آفرینی کند؛ در مجموع وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی سلامت می تواند یک نقش فرابخشی داشته و ملاحظات را در باب تمامی این مسائل به کار برد.

 

سازمان محیط زیست، سیاست گذار اصلی در ارتباط با مسائل زیست محیطی است

وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست، سیاست گذار اصلی در ارتباط با مسائل زیست محیطی است، افزود: این سازمان باید همکاری بین بخشی موثری را برای جمع آوری و امحای اصولی زباله ها و پسماندها ایجاد کند.

 

تمامی طرح ها باید پیوست  زیست محیطی داشته باشند

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس دهم، با یادآوری اینکه تمامی طرح ها باید پیوست زیست محیطی داشته باشند، تصریح کرد: در برنامه پنجم و ششم نیز بر لزوم دارا بودن پیوست سلامت و زیست محیطی در طرح های بزرگ صنعتی تاکید شده که در همین راستا سازمان محیط زیست باید در این ارتباط گام بردارد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه باید رعایت مسائل زیست محیطی از بدو آموزش اولیه در سطوح دبستانی آموزش داده شود، گفت: این آموزش ها باید همگام با آموزش‌های عمومی نهادینه شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار