نایب رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طرح هایی که در سال های اخیر در حوزه مسکن در کشور اجرا شده آزمون و خطا بوده است.

علیم یارمحمدی درگفت وگو باخبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به طرح مسکن اجتماعی گفت: برای اجرای طرح مسکن اجتماعی در بافت فرسوده شهرها تمهیداتی از سوی وزارت راه وشهرسازی اندیشیده شده که در برخی قسمت ها این کار با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صورت می گیرد.

نمایندهمردم زاهدان درمجلس شورای اسلامی،افزود: مصوبات اجرایی این طرح از جمله اینکه چه میزان تسهیلات برای خرید زمین و ساخت در اختیار متقاضیان قرار بگیرد،چه افراد و با چه ضابطه هایی می توانند دریافت کننده این تسهیلات باشند و همچنین مالکیت اجاره یا تملیکی آن از سوی دفتر ریاست جمهوری ابلاغ شده است.

وی تصریح کرد: قطعا باید حرکت هایی در این زمینه آغاز شود تا این طرح بتواند محقق و اجرایی شود تا بازار مسکن از رکود فعلی خارج شود و به نظر می رسد که این طرح در این مقطع، قطعا  فکر و طرح خوبی خواهد بود و  بانک مرکزی باید بانک عامل و پشتیبانی کننده طرح را مشخص کرده تا شاهد تحول جدیدی در بازار مسکن باشیم.

یارمحمدی در پاسخ به این سئوال که آیا مسکن اجتماعی نیز به سرنوست مسکن مهر دچار می شود؟ خاطرنشان کرد: از آنجاکه ما در این زمینه تجاربی نداریم؛ این گونه طرح ها در بوته آزمون و خطا قرار می گیرد و می توان گفت که متاسفانه 90 درصد اقداماتی که در این حوزه صورت گرفته و می گیرد آزمون و خطا بوده است؛ در حالی که باید برای نتیجه گرفتن از این طرح ها در زمان اجرای آن بیشتر دقت کرد.

 وی یادآور شد: به عنوان مثال بهتر است که طرح مسکن اجتماعی به صورت پایلوت و آزمایشی در یکی از استان های کشور عملیاتی شود و زمانیکه نتیجه مثبت آن مشخص شد، در سایر نقاط کشور نیز وارد مرحله اجرایی شود.

عضوهیئت رئیسه کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: باید در حوزه مسکن از  تجارب مفید و سازنده دیگر کشورها بهره برد؛ درحالی که متاسفانه  می خواهیم ابتدا به ساکن بدون هیچ تجربه ای این اقدامات را انجام دهیم که قطعا تبعاتی در پی خواهد داشت.

وی درخصوص  وام مسکن و اینکه چه میزان می تواند پاسخ گوی نیاز ها باشد،گفت:به نظر می رسد سختگیری در اعطای تسهیلات مسکن به زوج های جوان از جمله سپرده گذاری های مدت دار بیشتر از آنکه موانع خانه دار شدن مردم را از سر راه آن ها بردارد و امور را تسهیل کند، در این مسیر مانع ایجاد می کند.

یارمحمدی با بیان اینکه  اتخاذ اینگونه سیاست ها مدت هااستکه نتوانسته مسکن را از حالت رکود خارج کند، افزود:اگر فردی که به دنبال تهیه مسکن است، سپرده داشت آن را نزد بانک گذاشته و مشکلش حل می شد اما در موقعیتی که  سرمایه ای برای سپرده گذاری ندارد،با این طرح نمی تواند کار خود را تسهیل کند،در حالی که بر اساس قانون اساسی برخورداری از  مسکن مناسب جزء حقوق او محسوب می شود.

نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: دولت  باید اقداماتی برای تامین مسکن اقشار مختلف جامعه داشته باشد که متاسفانه در حال حاضر شاهد اقداماتی که بتواند مردم را با شرایط مناسب و آسان صاحب خانه کند، نیستیم  و آن ها گاهی برای دریافت تسهیلات با  موانع  متعددی روبرو می شوند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار