جلال محمودزاده درگفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره وضعیت تولید شکر درکشور،گفت:واردات شکر زمانی که بیش از نیاز مصرفی کشور عملیاتی شود بدیهی است که اقتصاد تولیدی،تولیدکننده را تحت تاثیر قرار می دهد.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی،تصریح کرد: بطور معمول شاهد واردات شکر به میزان یک میلیون تن به کشور بوده ایم؛ بنابراین این نوع حجم واردات نشان از برنامه ریزی مناسبی در زمینه واردات محصولات کشاورزی ندارد.
محمود زاده،افزود:حتی ما در برخی سالها شاهد واردات شکر به میزان سه میلیون تن به کشور بوده ایم که این امر نشان می دهد برخی از وارد کنندگان دارای ارتباطات قوی هستند.
وی همچنین با بیان اینکه کاهش تعرفه موز ،سیب صادراتی وداخلی را بدون مشتری گذاشت، گفت: بحث واردکردن موز در ازای صادرات سیب به ضرر تولید کننده تمام شد زیرا دولت بدون در نظرگرفتن شرایط کشاورز داخلی با رویکرد یک سویه تنها تعرفه واردات موز را کاهش داد.
نماینده مردم مهاباد در مجلس افزود:وزارت کشاورزی البته پس از 10 الی 15 روز تعرفه موز را با افزایش اصلاح کرد تا بتوان در راستای صادرات سیب، موز را وارد کرد.
وی ادامه داد: یکی از کاربردی ترین محورهای که می تواند نقش بهینه در بهبود بازار داخلی و صادراتی محصولات کشاورزی ایفا کند؛ برنامه ریزی مستمر جهت صادرات مازاد محصولات کشاورزی است.
عضوهیئت رییسه کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس ،یادآور شد:مشوق های صادراتی در صنعت کشاورزی یکی از ابزارهای است که می تواند انگیزه تاجران خارجی و ایرانی برای حضور در بازار صادراتی کشور را افزایش دهد./
پایان پیام