شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۰
کد مطلب: ۲۰۶٬۰۲۱

نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی، معتقد است که نفع ایجاد مناطق آزاد بیشتر از ضرر آنهاست. به نظر وی، فلسفه وجودی مناطق آزاد در واقع رونق اقتصادی کشور، ایجاد اشتغال و مبادلات فرهنگی و اقتصادی با کشورهای دیگر است.

نفع مناطق آزاد بیشتر از ضرر آنهاست

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، برنامه بهارستان با موضوع «وضعیت مناطق آزاد و بررسی پیشنهاد دولت برای افزایش ۷ منطقه آزاد تجاری و صنعتی» با حضور سید کاظم دلخوش اباتری، نماینده مردم صومعه‌سرا، روی آنتن شبکه رادیویی گفت‌و‌گو رفت.

نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی، در این برنامه با نگاهی به عملکرد مناطق آزاد، درباره پیشنهاد دولت مبنی بر افزایش این مناطق گفت: اگر دولت به این موضوع ورود کند و مجلس هم کمک کند، پیشنهاد افزایش مناطق آزاد خوب است. ما در چهار گوشه کشور در برخی نواحی مناطق آزاد را داریم. فلسفه وجودی مناطق آزاد در واقع رونق اقتصادی کشور، ایجاد اشتغال، مبادلات فرهنگی با کشورهای دیگر و به‌ویژه کشورهای همسایه است.

دلخوش افزود: وقتی خودِ دولت لایحه‌ای را مطرح و تهیه می‌کند، قطعا بار مالی آن‌را نیز پیش‌بینی کرده است. مناطق آزاد باعث رشد اقتصادی مناطق دیگر و افزایش ارزش اراضی مردم و حفظ و حراست از مرزها می‌شوند. از طرف دیگر اشتیاق مردم به توسعه اقتصادی در مناطق کور و مناطقی که رشد اقتصادی چندانی نداشته، از کارهای بسیار خوبی است که باید برای تحقق آن کمک کرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما در سالهای اخیر در کمیسیون اقتصادی در زمینه نوشتن قوانین برای مناطق آزاد، همیشه اصل فلسفه وجودی را درنظر گرفته‌ایم و به اعتقاد من تاکنون نیز مناطق آزاد به این اهداف رسیده‌اند. مناطق آزاد در مرزهای ما با کشورهای دیگر ایجاد می‌شوند و بخشی از خاک کشور ما و خاک کشوری دیگر به‌عنوان منطقه آزاد درنظر گرفته می‌شوند که هم سرمایه‌گذاران داخلی و هم خارجی می‌توانند در آن محدوده فعالیت کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: مناطق آزادی که امروز در کشور داریم پیش از ایجاد، مناطقی بلااستفاده و پرت بودند که امروز باعث رونق اقتصادی بخش‌هایی از کشور شده‌اند. البته ضعف مدیریت و امکانات وجود دارد، ولی اساسا با احداث مناطق آزاد، شغل‌های بسیاری ایجاد شده است. به‌عنوان مثال در منطقه آزاد انزلی به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم، بیش از ۳۰ هزار شغل ایجاد شده است. اگر امروز چابهار را با ۱۰ سال پیش مقایسه کنیم، این تاثیرگذاری منطقه آزاد در رونق اقتصادی کاملا شفاف و واضح دیده می‌شود.

به گزارش رادیو گفت و گو، دلخوش، نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی، همچنین گفت: براساس ماده ۲۷ قانون مناطق آزاد، سرزمین اصلی نمی‌تواند در کار مناطق آزاد دخالت کند. شاید بخشی از فعالیت این مناطق به واردات مربوط باشد، ولی باید به کالاهایی که تولید می‌شوند و سرمایه‌گذاران فعال در آن مناطق هم توجه داشت. در مناطق آزاد، یک معافیت ۱۵ ساله برای سرمایه‌گذاران درنظر گرفته شده است. اگر صادرات و واردات در این مناطق را مقایسه کنیم، نسبت صادرات بیشتر بوده است. ما در کشور از همه امکانات برخوردار نیستیم و برخی امکانات مورد نیاز کشور بوده که می‌تواند از این مناطق وارد شود. در کل اعتقاد دارم که نفع مناطق آزاد بیشتر از ضرر آنهاست./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار