عضوکمیسیون شوراها و امورداخلی مجلس،معتقد است که با توجه به اینکه بودجه ریزی سنتی چندین دهه صورت گرفته بعید است امسال تغییر چندانی در روند بودجه نویسی و اجرای آن انجام شود.

تغییرچندانی در روند بودجه نویسی و اجرای آن انجام نمی شود/ اقتصاد مقاومتی فقط در شعار گفته می شود

به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ حسن کامران عضوکمیسیون شوراها و امورداخلی مجلس شورای اسلامی در برنامه بهارستان رادیو گفت و گو در خصوص نظام بودجه ریزی اظهار داشت: نکته ای که در بودجه باید همواره مدنظر قرار گیرد هماهنگی و هم خوانی هزینه ها با درآمدها است که این امر نه بوسیله مجلس و نه توسط دولت رعایت نمی شود.

وی افزود: به دلیل اینکه متناسب با بودجه هزینه ها تعیین نمی شود و این دو مقوله با هم همخوانی ندارد به ناچار بودجه های عمرانی کاهش می یابد و الان تقریبا 50 درصد از پروژه های عمرانی نیمه تمام باقی مانده  و رها شده اند و باید به سمت کاهش هزینه ها حرکت کنیم که متاسفانه در این خصوص نه مجلس و نه دولت به کاستن از هزینه ها علاقه مند نیستند.

کامران با اشاره به وجود برخی بودجه های پنهان بیان کرد: برخی بودجه ها شفاف نیستند و هیچ گونه اظهارنامه،گزارش عملکرد و هزینه در مورد آنها وجود ندارد و مجلس نیز بر آنها نظارت ندارد مثل مناطق آزاد که مشخص نیست عملکرد و هزینه های آن چگونه است و مجلس چندین بار این را متذکر شده اما هنوز این روند ادامه دارد.

این نماینده مردم اصفهان مجلس  با انتقاد از عملکرد مناطق آزاد و نحوه بودجه های تخصیص یافته به این مناطق گفت: در همه جای دنیا مناطق آزاد دارای حساب و کتاب هستند؛اما در ایران این گونه نیست،در حالی که در کشورهای دیگر مناطق آزاد در صورت داشتن صادرات معاف از مالیات هستند،اما مناطق آزاد ایران واردات انجام می دهند و از مالیات معاف شده اند و هدف از ایجاد آنها نیز محرومیت زدایی بوده که آن هم محقق نشده است.

عضوکمیسیون شوراها و امورداخلی مجلس با مخالفت با نحوه بودجه نویسی فعلی عنوان کرد: در برخی مواقع نیز مجلس تکالیفی برای دولت تعیین می کند که اجرا شدنی نیست و در توان دولت نیست و از طرفی هیچ کس جرات جلوگیری از هزینه های اضافی را ندارد و در این خصوص هم مجلس و هم دولت مقصرند.

وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی فقط درحد شعار گفته می شود گفت: حاضر نیستیم هزینه ها را کاهش دهیم و صرفه جویی کنیم اما همگی از اقتصاد مقاومتی صحبت می کنیم و مقدار زیادی از بودجه صرف هزینه های جاری می شود و اینگونه نمی توان سیاست های اقتصاد مقاومتی را اجرا کرد.

کامران با اشاره به بودجه های خارج از شمول تصریح کرد: اساسا چرا باید خارج از شمول وجود داشته باشد،خارج از شمول یعنی نه سازمان بازررسی و نه دیوان محاسبات حق ورود به بررسی ان را ندارد و در هر جا که  دوست داشته باشند می توانند هزینه کنند و این به معنی عدم شفافیت در بررسی بودجه است.

این نماینده مجلس با انتقاد از روند خصوصی سازی گفت: از طریق خصوصی سازی اموال بیت المال را به تاراج بردند و از دوره چهارم که من در مجلس بودم شاهد واگذاری شرکت های دولتی به خصولتی ها بوده ام که این منجر به کاهش هزینه ها دولت نشده است و اگر آنها را به مردم بسپاریم بهتر می توانند اداره کنند.

وی در پایان تصریح کرد: بعید می دانم که بودجه ریزی عملیاتی که مدنظر قرار گرفته امسال عملی و اجرایی شود و این روند ادامه خواهد داشت./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار