بهرام پارسایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با انتقاد از پیشنهاد اخذ عوارض برای بازیهای رایانهای خارجی، گفت: اگرچه ظاهرا مطرح شده که درآمد حاصل از این عوارض به منظور توسعه زیرساختهای مناسب برای بازیهای رایانهای داخلی در نظر گرفته میشود؛ اما چرا هزینه این توسعه باید از جیب مردم پرداخته شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گرفتن عوارض در زمینههای مختلف نظیر عوارض خودروهای ورودی، بازیهای رایانهای و... به نوعی جریمه مردم است و در حق آنها اجحاف میشود.
وی بیان کرد: امروزه مردم از کانالهای قانونی از این بازیهای خارجی استفاده میکنند که البته بخشی از آنها به دلیل همخوانی با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما و با سفارش مارکتینگهای داخلی اصلاح شده است، اما اگر عوارضی در نظر گرفته شود و شرکتهای داخلی نتوانند آن را پرداخت کنند و از عرضه این بازیها به صورت قانونی جلوگیری شود، جامعه مخاطب ایرانی ناچار از راههای غیرقانونی نظیر فیلترشکن، App store و... بازیها را دانلود و استفاده می کنند که در این صورت نمیتوان بر محتوای آن نظارت داشت.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دریافت عوارض برای بازیهای خارجی منطقی نیست؛ اگرچه دریافت عوارض از بازیهای خارجی را منبعی برای توسعه بازیهای داخلی میدانند اما چنین رویکردی، انحصار ایجاد میکند زیرا تولیدکنندههای داخلی باید در فضای رقابتی رشد کنند و تواناییهای خود را افزایش دهند.
پارسایی با بیان اینکه شرکتهای داخلی باید بتوانند نیاز مشتری را برآورده کنند، ادامه داد: در شرایطی که مردم ناچار به استفاده از بازیهای رایانهای بیکیفیت داخلی شوند حقوقشان پایمال میشود؛ ولی اگر شرکتهای تولیدکننده داخلی بتوانند بازیهای باکیفیت ایجاد کنند میتوانند مخاطب ایرانی را جذب نمایند؛ فضای رقابتی عاملی برای شکوفایی تواناییهای تولید کننده داخلی است.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: می توان با شرکتهای تولیدکننده بازیهای خارجی مذاکره کرد که بازیها را با توجه به فرهنگ ایرانی و شئونات اسلامی تغییر دهند و این شرکتها به احتمال زیاد با این درخواست موافقت میکند چرا که میخواهند مشتریهای خود را در ایران حفظ نمایند./
پایان پیام