به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ عبدالکریم حسینزاده ، با تبیین چرایی بیتمایلی عمومی مردم به اپلیکیشنهای ایرانی، گفت: زمانی ویدیو و فیلمهای ویدیویی به همراه توزیع کنندگان آنها جلب و جمع میشد و مدتی بعد بازار سیاه کرایه ویدیو و فیلمهای ویدیویی داغ شد بعد از آن فضای نرمافزاری به حدی توسعه پیدا کرد که یک فیلم با کمترین حجم از فضای مجازی دانلود میشد و دیگر نیازی به فیلمهای ویدیویی، سی دی، دی وی دی و کارت حافظه نبود.
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس ادامه داد: بعدها فضای جمعآوری دیشهای ماهواره و پارازیتها رونق گرفت با این وجود مردم همچنان از این تجهیزات استفاده کردند و جدیدا هم برخی اپلیکیشنها از جمله تلگرام فیلتر شد؛اما در طول مدت فیلتر، صفحات مجازی همه از مسؤولان بگیر تا عموم مردم بروز شد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: علاوه بر استفاده مسؤولان و مردم از فیلترشکنها طی روزهای فیلتر تلگرام، بچههای ۸-۹ ساله با داشتن یک عدد گوشی تلفن همراه ضمن دسترسی به تلگرام و فیلترشکن به هر سایتی که میخواستند، دسترسی داشتند.
نایب رییس فراکسیون امید خاطرنشان کرد: سابقه مدیریت فضای رسانهای کشور در صدا و سیما و ممنوعیت استفاده از ماهواره و محصولات سمعی و بصری نشان میدهد نگاههای حذفی جوابگو نیست، نگاههایی که به دنبال پاک کردن صورت مسئله است به نتیجه نمیرسد.
حسینزاده پیشنهاد داد: به جای فیلتر تلگرام که افزایش اقبال عمومی را به دنبال دارد، فضای رقابتی بین کانالهای تلگرامی توسعه داده شود تا از این طریق اعتماد مردم به کانالها و فضاهای درونسرزمینی بیشتر شود و مرجع مردم کانالها و فضاهای مجازی داخلی شود. این مسئله بسیار بهتر از برچیده شدن اصل موضوع است.
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس در پاسخ به این پرسش که برخوردهای سلبی چقدر میتواند موجب سلب اعتماد عمومی از مراجع رسمی داخلی شود؟ گفت: «فیلتر کردن» اپلیکیشنهای پر مخاطب مثل تلگرام هم تاثیر اقتصادی دارد و هم از منظر روانشناسی اجتماعی قابل تحلیل و بررسی است اما هیچ یک از این موضوعات در تصمیمسازیها محل مداخله نیست.
این عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: درست است که شرایط کشور در مقطعی حساس و بحرانی شد؛ولی آیا به آثار سیاسی و اجتماعی فیلتر تلگرام توجه شد؟ به طور قطع میگویم به این آثار و آسیبهای ناشی از آن توجهی نشد.
نایب رییس فراکسیون امید مجلس متذکر شد: از پاک کردن صورت مسئله هیچ چیزی عایدمان نمیشود./
پایان پیام