به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ اسحاق جهانگیری عصر سه شنبه در بیست و ششمین جشنواره دانشجوی نمونه افزود: ما کشوری هستیم در حال توسعه و نیاز امروز و فردای ایران این است که توسعه پیدا کند و هیچ کس نیست که به ایران علاقه مند باشد ولی خواهان پیشرفت آن نباشد.
معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: در بین عوامل توسعه کشور، مهمترین پیش نیاز حتما توسعه علمی و فناوری کشور است.
جهانگیری بیان داشت: مساله دیگر در کنار توسعه علمی، توسعه منابع انسانی است؛ چرا که منابع طبیعی در حال تمام شدن است، ولی منابع انسانی است که می توان آن را جایگزین کرد.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه عنوان کرد: نخبه شدن و نمونه شدن از اراده انسان ها خارج نیست و همه آنها استعداد دارند که باید شرایط را برای آنها فراهم کرد.
وی با بیان این که گفته می شود اتکای کشور به توسعه ، به منابع طبیعی است گفت: منابع طبیعی دیر یا زود تمام می شود. در همان جلسه ای که موضوع دهه شصتی ها مطرح شد همان موضوع منابع طبیعی را مثال می زدم که اگر در استفاده از منابع طبیعی آینده نگری نشود روزی با مشکل روبه رو می شویم.
جهانگیری افزود: متاسفانه در برخی منابع طبیعی امروز به مشکل خورده ایم. در یک مقطعی بی حساب و کتاب منابع آب را مصرف کردیم. چاه های زیادی حفر کردیم و منابع زیرزمینی را بدون توجه مورد استفاده قرار دادیم و الان در بعضی جاها با نشست زمین روبه رو شدیم.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: انتقال آب الان یکی از مشکلات شده است و مسایل سیاسی و امنیتی و اجتماعی از دیگر مشکلات ما است.
وی در ادامه گفت: آینده نگری و نگاه به آینده به برخی مسایل جزو ذات آنها است. گاهی اوقات وقتی حرفی زده می شود بعضی ها می گویند مدیران آن زمان چه کسانی بوده اند. طوری صحبت می کنند که مدیران هرکه بودند حتما هر تصمیمی که گرفتند باید درست باشد نه اینگونه نیست.
جهانگیری افزود: ما در هر مقطعی نیاز به آسیب شناسی داریم باید ببینیم تصمیماتی که گرفته شده است کجای آن اشکال داشته است و از این بعد این اشکالات را تکرار نکنیم.
معاون اول رییس جمهوری در ادامه با بیان این که جمعیت یکی از مسایلی که به شدت نیازمند به آینده نگری است گفت: من به این موضوع ورود نمی کنم که رشد جمعیت بالا خوب است یا بد. ولی مهم این است که جمعیت به هر میزانی که رشد می کند برای آنها امکانات هم فراهم شود، یعنی این که این جمعیت مدرسه، دانشگاه، کار و حتی در دوره سالمندی نیاز به خدمات دارد.
وی افزود: آینده نگری در مساله جمعیت این است که از روزی که جمعیت تولد پیدا می کند برای آینده آن فکر کنیم نه این که به مقطعی برسید ببینید که جمعیت وارد مدرسه شده است ولی مدرسه نداریم یا وارد بازار کار شده است ولی اقتصاد جوابگوی آن نیست.
جهانگیری ادامه داد: آینده نگری جزو مسایل اصلی کشور است اگر نکنیم واقعا جمعیت و مردم اذیت می شوند.
معاون اول رییس جمهوری در ادامه گفت: از نظر من دهه شصتی ها جزو مظلوم ترین و عزیزترین جوان های این کشور هستند و علت آن این است که در هر مقطعی بیشترین فشار را تحمل کرده اند، به همین دلیل به سرمایه های بزرگی برای کشور تبدیل شده اند.
وی با بیان اینکه بار توسعه علمی کشور بر دوش دانشگاه ها است، خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم توسعه علمی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است در کشور اتفاق بیفتد دانشگاه ها باید میدان دار اصلی باشند.
جهانگیری افزود: سال گذشته در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب کردیم که تا سال 1400، 5 دانشگاه کشور باید جزو 200 دانشگاه برتر دنیا باشند.
معاون اول رییس جمهوری با ابراز تاسف نسبت به اینکه در دوره ای که منابع مالی خوبی در کشور وجود داشت دوره فقر دانشگاه ها بود، گفت: مشخص نیست که این پولها کجا و چگونه خرج شد. هیچکس حساب کشی نکرد و کسانی که به کشور بدهکار هستند هنوز هم ادعای طلبکاری می کنند.
جهانگیری افزود: باید توضیح دهند که این پولها کجا خرج شد که دانشگاه ها آزمایشگاه ندارند و حتی مجلات دانشگاه ها حذف شد.
وی با تاکید بر اینکه باید دانشگاه ها از امکانات و تجهیزات مناسب برخوردار باشند یادآور شد: دانشگاه ها باید مستقل و امن باشد و دانشجو بتواند آزادانه انتقاد کند.
معاون اول رییس جمهور از وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواست این فرهنگ را در کشور نهادینه کنند که کشور فقط منابع طبیعی و نفت ندارد بلکه جوانانی با دانش دارد که همه ساله شناسایی و بعنوان نخبه معرفی می شوند و می توانند کارهای بزرگی در کشور انجام دهند.
جهانگیری با بیان اینکه نمونه شدن و نخبه شدن مهمترین پیامش این است که این افراد به سرمایه های کشور تبدیل می شوند، افزود: نخبه شدن از اراده انسان خارج نیست و هیچکس نخبه متولد نمی شود بلکه این خود جوانان هستند که با تلاش و زحمت به این جایگاه می رسند.
وی با اشاره به روند رو به رشد شرکت های دانش بنیان گفت: خوشبختانه کارهای بزرگی در کنار دانشگاه ها انجام می شود و مراکز رشد در کنار دانشگاه ها شکل گرفته و در این مراکز ره صد ساله یک شب طی می شود.
معاون اول رییس جمهور لازمه موفقیت و کارآفرینی را ریسک پذیری دانست و با تاکید بر اینکه نخبگان و دانشجو های نمونه باید کارآفرین باشند گفت: این افراد باید ریسک پذیر باشند و از ورود به کارهای بزرگ هراس نداشته باشند.
جهانگیری افزود: البته دولت منابع مالی خوبی در نظر گرفته و قدر نخبگان را می داند و تلاش خواهیم کرد که نخبگان کشور برای شکوفا شدن فرصت پیدا کنند.
در این مراسم وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز هر کدام در سخنانی به تشریح دیدگاه های خود درخصوص دانشجویان نمونه پرداختند و تعدادی از دانشجویان نمونه نیز دغدغه های خود را مطرح کردند.
در این مراسم همچنین با حضور معاون اول رییس جمهور از دانشجویان نمونه قدردانی شد.
به گزارش ایرنا، جهانگیری در ابتدای سخنان خود گفت: من قراری نداشتم که در این جلسه خیلی صحبت کنم الان هم قرار ندارم. امروز چندتا جلسه بوده است و صحبت های کمی تند و تیز کردم و به اندازه کافی آنها در کشور موج درست می کند و دیگر صحبت جدیدی نکنم که بحث جدیدی فراهم نشود./
پایان پیام