حسن خسته بند در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به معضلات بسیاری که در حوزه دریا با آن مواجه هستیم، گفت: شاید در برخی حوزه ها نیازمند اصلاح قوانین و مقررات در حوزه دریا و بنادر باشیم تا بهبود شرایط حاصل شود.
نماینده مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در حوزه اصلاح قوانین مرتبط با دریا و بنادر، مجلس بارها آمادگی خود را ابراز کرده است، افزود: به طور حتم کم کاری دولت و به ویژه سازمان بنادر در نواقص موجود دخیل است زیرا اصلاح قوانین نیازمند ارسال لوایح به مجلس است.
![]() |
وی با تاکید بر اینکه کشورهای پیشرفته در حوزه کارآمد سازی دریا و بنادر خود از اصلاح قوانین و تصویب مقررات جدید کوتاهی نمی کنند، تصریح کرد: سازمان بنادر و دریانوردی در ایران نیز باید با تهیه لوایحی و تصویب آن در هیات دولت و پس ارسال آن به مجلس نواقص را پوشش دهد.
مجلس بارها لوایح مرتبط با الحاق ایران به کنوانسیون های مختلف دریایی را مصوب کرده است
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه مجلس بارها لوایح مرتبط با الحاق ایران به کنوانسیون های مختلف دریایی را مصوب کرده است، افزود: هر چند این عضویت ها برای ایران هزینه های بالایی در بر دارد اما هیچ گاه مجلس در برابر آن ها مخالفتی نکرده است از این رو این همکاری و تعامل نشان از واقف بودن نمایندگان به اهمیت مراودات دریایی و بنادر دارد.
![]() |
وی با تاکید بر اینکه اصلاح قوانین و وضع مقررات تازه همسو با پیشرفت جوامع، لازمه توسعه هر دستگاهی است، گفت: قوانین حوزه دریانوردی در ایران نیز نیازمند اصلاح و در برخی زمینه ها وضع جدید است.
به روزرسانی قوانین در حوزه دریا، سواحل و بنادر بهبود شرایط را رقم می زند
خسته بند با بیان اینکه مجلس حتی آمادگی تدوین طرحی برای ساماندهی وضعیت دریا و بنادر دارد، افزود: با توجه به اینکه اقدام مجلس به ویژه کمیسیون عمران آن به تدوین طرح بار مالی داشته و مورد توجه دولت قرار نمی گیرد. از این رو بهتر است دولت هر چه سریع تر نسبت به ارایه لایحه در این زمینه اقدام کند.
مجلس حتی آمادگی تدوین طرحی برای ساماندهی وضعیت دریا و بنادر دارد
این نماینده مردم در مجلس دهم، در پاسخ به این سوال که به روزرسانی قوانین در حوزه دریا، سواحل و بنادر ضمن بهبود شرایط آن ها به کاهش حوادث احتمالی و ارز آوری از این منظر برای اقتصاد کشور کمک می کند، تصریح کرد: دولت به همان اندازه که برای عضویت در کنفوانسیون های مختلف که بهره ای برای ماندارد تلاش دارد باید در حوزه منافع ملی کشور در بخش دریا اقدام کند.
خسته بند در پاسخ به این سوال که ضرورت توسعه روابط دریایی و بندری ایران با سایر کشورها به چه میزان است، گفت: موافقت مجلس با تصویب کنوانسیون ها در راستای اهمیت ارتباط با کشورها دیگر است ازاین رو دولت نیز باید در پی افزایش تعاملات بوده تا از این منظر نیز بتوان با صادرات رونق اقتصادی را رقم زد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: کمیسیون عمران مجلس برای رایزنی با دولت به ویژه سازمان بنادر و دریانوردی در راستای رفع نواقص موجود باز هم پیش قدم خواهد شد تا از این طریق بهبود شرایط اقتصادی کشور رخ دهد./
پایان پیام