نماینده مردم تویسرکان در مجلس، گفت: طرحی تحت عنوان سرشاخه‌ کاری گردو در بودجه سال 96 گنجانده و 4 میلیارد تومان در یکی از ردیف‌ها به این منظور در نظر گرفته و اضافه شد، وزارت جهاد کشاورزی در حال حاضر موظف به انجام آن است.

وزارت جهاد کشاورزی موظف به انجام طرح سرشاخه کاری است / سرمازدگی سال 94 بیش از 90 درصد گردوی تویسرکان را از بین برد

محمدمهدی مفتح در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص وضعیت باغات گردو و تولید این محصول، اظهارداشت: شهرستان تویسرگان پایتخت گردو و طلای سبز کشور و برند گردوی ایران است،علی رغم اینکه در مناطق مختلف کشور گردو برداشت می‌شوند؛ اما برند این محصول در کشور تویسرکان است.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه محصول گردو بسیار زیادی در شهرستان تویسرکان برداشت می‌شود، گفت: در بین مردم و مصرف کنندگان گردوی تویسرکان شناخته شده است، گونه‌های مختلفی از درخت گردو در شهرستان تویسرکان و کشور وجود دارد این گونه‌ها از نظر ژنتیکی، زمان باز شدن گل و کیفیت کمی و کیفی محصول تفاوت دارند.

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه  طی دو سال گذشته در تویسرکان به عنوان بزرگترین مرکز گردو،  مطالعاتی در خصوص گونه های مختلف آن آغاز شده است، ادامه داد: به دنبال این هدف هستیم که گونه‌های گردو موجود را اصلاح نژاد کنیم به نحوی که بتواند در مقابل آفت‌ها و سرمازدگی مقاوم باشد و میزان محصول برداشت مناسبی داشته باشند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مطالعه در زمینه گونه‌های گردو در سال 94 بعد از سرمازدگی روز 5 اردیبهشت با وجود برآورد سالی پر محصول آغاز شد، عنوان کرد: طی سرمازدگی سال 94 بیش از 90 درصد محصول گردوی شهرستان تویسرکان از بین رفت.

مفتح با اشاره به اینکه نتیجه مطالعات تغییر گونه بود به نوعی که دیر تر به گل دهی برسد و کیفیت و کمیت محصول ارتقا پیدا کند، ادامه داد: تا کنون مردم به محصول و باغ گردو از بعد اقتصادی نگاه نمی‌کردند، این نگاه در بین مردم در حال ایجاد شدن است به دنبال اصلاح گونه‌های گردو هستیم تا به اقلیم و سرما مقاوم باشد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این طرح به عنوان طرح قانونی تحت عنوان سرشاخه‌ کاری گردو در بودجه 96 گنجانده و 4 میلیارد تومان در یکی از ردیف‌ها به این منظور در نظر گرفته و اضافه شد، گفت: سرشاخه‌کاری گردو را جزء تکالیف دولت آوردیم و وزارت جهاد کشاورزی در حال حاضر موظف به انجام آن است.

مفتح با اشاره به اینکه سرشاخه‌کاری گردو طی سال گذشته و جاری در حال انجام است و کلاس‌هایی به منظور آموزش پیوند زدن برای مردم برگزار و از کشور ترکیه مدرسی به این منظور دعوت شد، اضافه داد: در حال حاضر تعدادی از افراد به منظور پیوند زدن آموزش دیده‌اند که می‌توانند در بسیاری از نقاط کشور حضور داشته و کسب درآمد کنند.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه تهیه پیوندک یکی از نقاط حساس و گلوگاه سرشاخه‌کاری است، خاطرنشان کرد: طرح سرشاخه‌کاری در کل باغ گردو به صورت یکباره اجرا نمی‌شود بلکه در یک سوم باغ طرح صورت می‌گیرد تا اقتصاد باغداران صدمه نبیند، هنوز محصول این طرح برداشت نشده اما مردم به دنبال آن هسستند این فرهنگ سازی یکی از نقاط مثبت سرشاخه‌کاری شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار