فریده اولادقباد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح اهداف و برنامههای خود به عنوان رییس فراکسیون زنان در اجلاسیه سوم دوره دهم مجلس شورای اسلامی، گفت: تقویت کارکرد خانواده و جایگاه زن در این نهاد یکی از الویتهای فراکسیون زنان در سال جاری است که میتوان شناسایی و بررسی آسیبهای اجتماعی معتنابه زنان و خانواده و ارائه شیوههای علمی و کاربردی ارتقا سلامت زنان در ابعاد مختلف، ارتقاء آگاهیهای عمومی افراد جامعه به ویژه در حوزه زنان را جزء این مجموعه دانست؛ آموزش حقوق شهروندی به افراد جامعه به ویژه زنان یکی از الزامات است با وجود منشور حقوق شهروندی در کشور آگاهیها و اطلاعرسانیهای درستی در این زمینه انجام نشده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در اصل 20 و 21 قانون اساسی بخشی از حقوق زنان بیان شده است اما زنان از آن اطلاعی ندارند، افزود: حمایت و توانافزایی خانوادههای آسیبدیده و در معرض آسیب یکی دیگر از اهداف فراکسیون زنان است البته اقدامات مناسبی در برنامه ششم توسعه برای تحقق این امر انجام شده که فراکسیون با نظارت بر روند اجرایی بندها و مادههای تصویب شده در برنامه ششم در حوزه زن و خانواده به دنبال تحقق این مواد است.
ارتقاء سطح آگاهیهای عمومی نسبت به ضرورت تحصیل دختران و زنان و ایجاد شرایط تحصیل برای آنان از جمله اولویتها است
عضو کمیسیون آموزش با اشاره به سایر اهداف، ادامه داد: ارتقاء سطح آگاهیهای عمومی نسبت به ضرورت تحصیل دختران و زنان و ایجاد شرایط تحصیل برای دختران بازمانده از تحصیل و لازم التعلیم از جمله اولویتهایی است که باید به آن سیدگی شود زیرا بسیاری از دختران ما در حال حاضر از تحصیل بازماندهاند به همین منظور فراکسیون زنان جلسهای با مدیر کل امور زنان و مسئولان آموزش و پرورش برگزار خواهد کرد و در این جلسه شرایط دانشآموزان بازمانده از تحصیل به ویژه دختران را بررسی میکند تا شرایط تحصیل برای آنان فراهم شود.
وی با بیان اینکه افزایش فرصتهای شغلی زنان در بازار کار یکی از الزامات است، خاطرنشان کرد: برای عملی شدن این هدف جلسات بسیاری در دستور کار فراکسیون زنان قرار دارد البته در گذشته نیز این موضوع از مسائل موردنظر تمام اعضا بود که توانمندسازی زنان روستایی و عشایر برای دستیابی به مهارتهای شغلی و بازارچهها یکی از راهبردها در این زمینه است.
توسعه و گسترش زمینههای کارآفرینی و اشتغال برای زنان و دختران نیاز جامعه است
رییس فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه فراکسیون زنان باید پیگیر تمام مطالبات زنان باشد، عنوان کرد: توسعه و گسترش زمینههای کارآفرینی و اشتغال برای زنان و دختران با اولویت زنان بدسرپرست خانوادهها و دختران فارغالتحصیل دانشگاهی نیاز جامعه است و برای اجرای آن مقرر شد جلسهای با مسئولان وزارت کار و سایر نهادهای ذیربط برگزار شود؛ توسعه کارآفرینی در بین زنان و دختران از برنامههای فراکسیون زنان است.
وی یادآور شد: در فراکسیون زنان کمیتههای تخصصی ایجاد میشود و هر یک از نمایندگان باتوجه به علاقهمندی و کمیسیون مربوطه و انگیزهها در کمیتههای تخصصی فعالیت خواهند داشت و طرحهای مورد نظر خود را در قالب کمیتهها بررسی میکنند.
فراکسیون زنان به دنبال تحق مطالبات ملی، منطقهای و استانی زنان است
اولادقباد با بیان اینکه فراکسیون زنان به دنبال تحق مطالبات ملی، منطقهای و استانی زنان است، ادامه داد: زنان در کمیتههای تخصصی فراکسیون مسائل مختلف را بررسی میکنند؛ به طور مثال در کمیته آموزش به دنبال سوادآموزی دختران بازمانده از تحصیل خواهند بود و در کمیته ورزش نیز اجرای تفاهمنامهای که در سال 93 مابین وزارتخانههای ورزش و جوانان و آموزش و پرورش امضا شد را پیگیری میکنند.
کمیته حقوقی فراکسیون زنان قوانین مربوط به حوزه زنان را مورد بازبینی قرار خواهد داد
وی با بیان اینکه ورزش میتواند شادی اجتماعی را به دنبال داشته باشد، تاکید کرد: در کمیته ورزش فراکسیون بر تربیت نیروی انسانی مجرب برای حضور در مدارس تاکید میشود چرا که ورزش باید از مقطع ابتدایی در بین دانشآموزان نهادینه شود همچنین یکی از کمیتههای فراکسیون زنان کمیته حقوقی خواهد بود تا این کمیته قوانین مربوط به حوزه زنان را مورد بازبینی قرار خواهد داد.
مسائل زنان کارآفرین در کمیته اقتصادی بررسی میشود
رییس فراکسیون زنان مجلس افزود: در کمیته اقتصادی مسائل زنان کارآفرین بررسی میشود همچنین در کمیته اجتماعی مشکلات زنان بدسرپرست مورد بررسی قرار میگیرد و بیمه زنان خانوادهها پیگیری میشود در کمیته سیاسی و روابط بینالملل نیز معرفی چهره زن ایرانی به جهان مورد بررسی قرار میگیرد.
لزوم ارتقاء توانمندیهای زنان و دختران تحصیلکرده و صاحب مهارت
عضو فراکسیون امید مجلس با اشاره به لزوم ارتقاء توانمندیهای زنان و دختران تحصیلکرده و صاحب مهارت برای حضور در عرصههای اقتصادی جامعه، ادامه داد: در جلساتی که فراکسیون زنان با وزرا و معاونت زنان ریاست جمهوری خواهند داشت راهکارهای لازم برای این توانمندی مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با اشاره به اهمیت ارتقاء سطح بهداشت زنان، تاکید کرد: مقرر است از وزیر بهداشت و درمان برای حضور در فراکسیون دعوت به عمل آید تا تمرکز بر پیشگیری از بیماری و کنترل و مدیریت عوامل خطر سلامت زنان با تاکید بر عوامل شایع و فراگیر بررسی شود و با تامین خدمات با کیفیت جامع، فراگیر سلامت زنان و خانواده بسته به نوع اولویتها، نیازها و ویژگیهای شغلی و منطقهای محقق شود؛ بازدیدهای انجام شده نشان میدهد بسیاری از مناطق به غربالگری نیاز دارند.
توسه تعاملات بینالمللی و زمینهسازی جهت ورود موثر زنان به مجامع بینالمللی جهت معرفی جایگاه و چهره واقعی زن ایرانی
اولادقباد یادآور شد: توسه تعاملات بینالمللی و ایجاد زمینهها جهت ورود موثر زنان به مجامع بینالمللی جهت معرفی جایگاه و چهره واقعی زن ایرانی یکی دیگر از تلاش فراکسیون زنان است؛ برای آنکه چهره زن ایرانی و مسلمان به جهانیان معرفی شود باید تعاملات در جهت حضور در مجامع بینالمللی است، انجام گیرد.
رییس فراکسیون زنان مجلس با اشاره به لزوم شایسته سالاری در مدیریت و اداره جامعه، یادآور شد: با برگزاری جلسات با وزارتخانهها و رایزنیها پیگیری و نظارت بر استفاده از زنان در پستهای مدیریتی تاکید میشود زیرا براساس مصوبه شورای اداری ریاست جمهوری باید از زنان مدیر و مسئول در ردههای کلان و مدیریتی استفاده شود و ما امیدواریم تمام وزارتخانهها این موضوع را در برنامه کاری خود انجام دهند.
وی ادامه داد: توانافزایی زنان مدیر و مسئول از طریق آموزشهای مدیریتی یکی از اولویتهای فراکسیون زنان است، در این هدف وزارتخانهها با برگزاری کلاسهای مختلف میتوانند توان زنان را برای حضور در پستهای مدیریتی افزایش دهند و فراکسیون زنان در جلسات خود با وزارتخانهها این موضوع را پیگیری میکند.
تقویت کارکرد خانواده و جایگاه زنان در جامعه یکی از چالشهای اساسی است
عضو کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه تقویت کارکرد خانواده و جایگاه زنان در جامعه یکی از چالشهای اساسی است، بیان کرد: بیمه زنان یکی از مشکلات جامعه است هر چند سال گذشته 230 میلیارد تومان برای آن اعتبار در نظر گرفته شد اما عدم امکان زنان برای بهرهمندی از بیمههای خویشفرما و ضعف حمایت از زنان خانهدار در قوانین تأمین اجتماعی یکی از چالشها است.
سلامت روانی و جسمی و اجتماعی والدین در تربیت فرزندان موثر است
وی با بیان اینکه سلامت روانی و جسمی و اجتماعی والدین در تربیت فرزندان موثر است، تأکید کرد: فراکسیون زنان با تلاش بسیار به دنبال ارسال لایحه عدم خشونت علیه زنان از قوه قضائیه به مجلس است تا این لایحه هر چه سریعتر در صحن بررسی شود.
پیگیری قوانینی که در حوزه زنان مسکوت مانده یکی دیگر از اهداف فراکسیون زنان است تا با احصاء این قوانین وضعیت زنان در جامعه بهبود یابد
رییس فراکسیون زنان مجلس ضمن تشکر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان اضافه کرد: علاوه بر پیگیری لایحه عدم خشونت علیه زنان یکی دیگر از اهداف زنان فراکسیون به ثمر رسیدن طرحهای پیشنهادی در حوزه زنان و خانواده است. همچنین پیگیری قوانینی که در حوزه زنان مسکوت مانده یکی دیگر از اهداف فراکسیون زنان است تا با احصاءاین قوانین وضعیت زنان در جامعه بهبود یابد.
اولادقباد با بیان اینکه یکی از اصلیترین وظایف فراکسیون زنان نظارت است، یادآور شد: در برنامه ششم توسعه در حوزه زنان و خانواده مصوب شد که قوانین مذکور باید به صورت جدی پیگیری شود؛ به همین دلیل فراکسیون زنان با پیگیریها و نظارتهای مستمر اقدامات وزارتخانههای مذکور را برای اجرای قوانین مرتبط به زنان پیگیری میکند.
این نماینده مردم اضافه کرد: باید تعاملات لازم برای پژوهش در حوزه مسائل زنان انجام شود و از اساتید و نخبگان دانشگاه، مرکز پژوهشهای مجلس و امور بانوان وزارتخانهها مشورت و کارشناسیهای لازم را دریافت میکنیم تا با همفکری و همراهی با توجه به اولویتها، مسائل و چالشها را حل کنیم.
زنان نقش موثری در فرآیند توسعه کشور دارند
وی با بیان اینکه زنان کشور نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند، تصریح کرد: زنان میتوانند نقش موثری در فرآیند توسعه داشته باشند، همانگونه که در پیروزی انقلاب و دوران دفاع مقدس نقش بسزایی در حفظ وحدت کشور و پاسداری از نهاد خانواده داشتند؛ اینجانب به عنوان رئیس فراکسیون زنان تحقق اصل 20 و 21 قانون اساسی ناظر بر برابری زنان و مردان در استفاده از امکانات و نیز تأمین حقوق زنان به عنوان وظیفه دولت را یکی از اصلیترین اهداف فراکسیون میدانم.
رییس فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه زنان نیکوکار، شهرداریها میتوانند در بهبود و ارتقا وضعیت زنان جامعه و بازاریابی برای اشتغال آنها موثر باشندف گفت: ترویج برنامههای بهداشت در حوزه زنان با رویکرد خود مراقبتی، ایمنسازی محیط شغلی زنان از جمله اهداف فرکسیون است./
پایان پیام