یوناتن بت کلیا در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، ضمن ارزیابی مثبت از اجرای طرح ممنوعیت استفاده از ظروف و بطریهای یک بار مصرف در ادارات دولتی که قرار است از ابتدای دی ماه اجرا شود، گفت: مسئولانی که برای تامین سلامت مردم تلاش می کنند قبل از اتخاذ هر گونه تصمیمی در رابطه با محیط زیست باید مردم را آماده کرده و اطلاع رسانی کنند و آنها را نسبت به خطراتی که استفاده از این مواد به همراه دارد، آگاه کنند.
مسئولان حوزه سلامت یافتههای خود را به مردم انتقال دهند
نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اگر این طرح بدون هیچ پیش زمینهای اجرا شود، قطعا این سوال در جامعه ایجاد میشود که چرا تاکنون از این نوع ظروف استفاده شده و خطرات ناشی از مصرف آنها گوشزد نشده بود، بنابراین لازم است در این مورد شفافسازی شود.
وی تاکید کرد: هماکنون لازم است مسئولان حوزه سلامت که به این نتیجه رسیدهاند استفاده از این لوازم برای نگهداری آب و غذا خطرناک است، باید یافته های خود را در اختیار مردم هم قرار دهند تا آنها آگاهانه در این امر مشارکت کنند.
جایگزینی پاکتهای کاغذی یا پارچهای بجای ظروف پلاستیکی در کشورهای توسعهیافته
این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری تجربه کشورهای موفق در حذف ظروف و وسایل پلاستیکی، تصریح کرد: در سالهای اخیر بسیاری از کشورهای توسعهیافته به منظور حفظ محیط زیست، مواد پلاستیکی را حذف کرده و بجای آن از پاکتهای کاغذی یا پارچهای استفاده میکنند، کما اینکه در سفری که به روسیه داشتیم، مشاهده کردیم که حتی بین مهمانان نیز کیفهای کاغذی توزیع شد.
عضو هیات رئیسه فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی، یادآورشد: بیتردید پراکنده کردن نایلونها و ظروف یکبار مصرف در مزارع و رودخانهها، محیط زیست را به خطر میاندازد، چرا که این مواد تجزیهپذیر نیستند و با نفوذ به خاک باعث خشکشدن ریشه گیاهان میشوند./
پایان پیام