به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، علیرضا رحیمی در نشست علنی امروز (شنبه، 5 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی با استناد به اصل 112 قانون اساسی اخطار داد و گفت: این اصل از قانون مرتبط به وظیفه مجمع تشخیص مصلحت نظام است، اخیرا متاسفانه شاهد بدعت در قانونگذاری به صورت ناصواب هستیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کمیسیون نظارت بر اسناد بالادستی بر نظارت بر مصوبات مجلس نیز ورود کرده است و در خصوص مصوبات مجلس اظهارنظر می کند.
وی گفت: کمیسیون نظارت بر سیاست های کلی نظام نظارت بر نحوه عملکرد دارد اما اخیرا در فرآیند قانونگذاری نیز ورود کرده است در حالی که در فرآیند قانونگذاری پس از تصویب موضوع در مجلس شورای نگهبان باید اعلام نظر کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه کمیسیون نظارت بر سیاست های کلی نظام بر قانونگذاری مداخله می کند، بیان داشت: اخیرا نمایندگان در نامه ای به رئیس مجلس گلایه کرده اند که چرا مصوبه ای مستقیم به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است در حالی که فرآیند ارسال به شورای نگهبان است در ضمن مصوبه کمیسیون سفید بوده است.
عضو هیات رئیسه مجلس بیان داشت: دخالت مجمع در فرآیند قانونگذاری مانند این است که دو شورای نگهبان داریم، از رئیس مجلس می خواهیم اظهارنظر کند و مانع انحرافات ناصواب از قانونگذاری شود.
دکتر علی لاریجانی در پاسخ به این اخطار قانون اساسی گفت: نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی در اصل 110 قانون اساسی آمده است، این موضوع جزء وظایف رهبری است، در زمان مرحوم هاشمی و با تائید مقام معظم رهبری این نظارت ها به صحن مجمع ارجاع داده می شد، آن زمان کمیسیونی به ریاست هاشمی تشکیل شد که از هر سه قوه در آن عضو بودند و نمایندگانی از دیوان محاسبات و سازمان بازرسی حضور داشتند که چند مورد اظهارنظر شد.
رئیس مجلس ادامه داد: آن زمان اظهارنظر ضوابط داشت، در حین بررسی موضوع در کمیسیون ها نظرات اعلام می شد اگر کمیسیون ها نمی پذیرفتند به شورای نگهبان می رفت و شورای نگهبان آن را به مجلس ارجاع می داد و مجلس می توانست موضوع را نپذیرد تا در قالب اختلاف نظر مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده می شد.
وی بیان داشت: در ترکیب جدید هیات نظارت تشکیل شده است چرا که ممکن است مجمع زمان رسیدگی نداشته باشد و این کار با نظر مقام معظم رهبری است و موضوع خلاف قانون نیست اما هیات نظارت هنوز آئین نامه مشخصی در مجمع ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با این حال اگر نظرات از سوی مجلس پذیرفته نشود و شورای نگهبان نیز مصوبه مجلس را تائید نکند به عنوان اختلاف نظر به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع می شود بنابراین مجلس رأی به ارسال مصوبه به مجمع نمی دهد بلکه بر نظر خود اصرار می کند در نتیجه در روند قانونگذاری دخالتی صورت نمی گیرد./
پایان پیام