علی ابراهیمی درگفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با یادآوری سفر دو روزه اعضای کمیسیون متبوع خود به یزد به منظور بازدید از قرق های اختصاصی حیات وحش، گفت: سوالات و ابهاماتی برای اعضای کمیسیون در رابطه با قرق های اختصاصی پیش آمده بود که تصمیم گرفتیم بازدید میدانی را از آنها داشته باشیم.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی، افزود: اگر سازمان محیط زیست با دقت در انتصاب افراد بتواند به شکلی مشارکت مردم را در محافظت از حیات وحش و محیط زیست داشته باشد بسیار موثر و تاثیرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: برخی افراد آمار و اطلاعاتی از مناطق حفاظت شده در اختیار شکارچیان غیرمجاز قرار می دهند که اگر مشارکت محلی را داشته باشیم مقوله شکار حیات وحش قابل کنترل خواهد بود.
محیط زیست به دلیل کمبود منابع و اعتبار به خوبی از عهده حفاظت از حیات وحش بر نمی آید
این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: محیط زیست به دلیل کمبود منابع و اعتبار به خوبی از عهده حفاظت از حیات وحش بر نمی آید بنابراین به نظر می رسد که واگذاری قرق های اختصاصی به افرادی که اطلاعات کاملی را نسبت به محیط زیست و حیات وحش دارند بلامانع باشد و در واقع این مهم راه حل و راهکاری برای حفاظت از محیط زیست محسوب می شود البته مالکیت عرفی ساکنان منطقه و حقوق بهره برداران بومی باید رعایت شود که پیش بینی این موارد در آیین نامهها مورد توجه قرار گرفته است.
در شرایط فعلی با صدور پروانه شکار به شدت مخالف هستم
ابراهیمی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی با صدور پروانه شکار به شدت مخالف هستم، افزود: امکان سرشماری دقیق جمعیت حیات وحش وجود ندارد بنابراین تا زمانی که مطمئن نباشیم که جمعیت حیات وحش از حد ظرفیت فراتر باشد هیچ توجیهی برای صدور پروانه شکار وجود ندارد البته از سویی محیط نیز جمعیت حیات وحش را کنترل می کند.
حفاظت از حیات وحش در قالب قرق یا هر مقوله ای پذیرفتنی است/ صدور پروانه شکار برای کنترل جمعیت از نظر فنی هیچ توجیهی ندارد
حفاظت از حیات وحش با استفاده از مشارکت مردم در قالب قرق یا هر مقوله ای پذیرفتنی است اما صدور مجوز شکار برای کنترل جمعیت از نظر فنی هیچ توجیهی ندارد زیرا جمعیت حیات وحش بسیار نحیف تر از آن است که بتواند پذیرای شکار باشد
عضو کمیسیون کشاوری، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: حفاظت از حیات وحش با استفاده از مشارکت مردم در قالب قرق یا هر مقوله ای پذیرفتنی است اما صدور مجوز شکار برای کنترل جمعیت از نظر فنی هیچ توجیهی ندارد زیرا در حال حاضر جمعیت حیات وحش بسیار نحیف تر از آن است که بتواند پذیرای شکار باشد.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی گردشگری شکار و صید تفننی و معیشتی محلی از اعراب ندارد، تصریح کرد: باید به دنبال حفظ ذخایر ژنتیکی کشور و احیای آنها باشیم.
در نشست مشترکی آییننامهها و مسائل فنی مربوط به قرقهای اختصاصی بررسی شود
عضو فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس دهم، با بیان اینکه نیاز است در نشست مشترکی با حضور فعالان زیست محیطی و سازمان حفاظت محیط زیست آیین نامهها و مسائل فنی مربوط به قرقهای اختصاصی بررسی شود، افزود: موافق راهاندازی قرقهای اختصاصی هستم به شرطی که افرادی که آنها را عهده دار می شوند تخصص و اهلیت لازم را داشته باشند تا آسیبی متوجه حیات وحش کشور نشود.
سمن های زیست محیطی و مردم باید در جریان اطلاعات کامل راه اندازی قرق های اختصاصی قرار گیرند
عضو کمیسیون کشاوری، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، افزود: سمن های زیست محیطی و مردم باید در جریان اطلاعات کامل راه اندازی قرق های اختصاصی قرار گیرند؛ متاسفانه ارتباط سمن ها با محیط زیست ضعیف است و باید تقویت شود./
پایان پیام