عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس گفت: بندر چابهار در شرایط معاف شدن از تحریم ها می تواند به دروازه ثبات و توسعه صنعت ترانزیت تبدیل شود.

معافیت بندر چابهار از تحریم‌های آمریکا؛ تبدیل چابهار به دروازه ثبات ترانزیت کشور

علیم یارمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، از معافیت بندر چابهار از تحریم های جدید آمریکا خبر داد و گفت: آمریکا در جریان اجرای تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی، برخی از کشورها را در خرید نفت و تبادلات تجاری با ایران معاف کرده، حال معافیت بندر چابهار از تحریم های جدید بنا به درخواست دولت هند صورت گرفته است.

تعهد شرکت های هندی برای سرمایه گذاری 85 میلیون دلاری در بندر چابهار

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعهد شرکت های هندی برای سرمایه گذاری 85 میلیون دلاری در بندر چابهار، ادامه داد: دولت هند برنامه ریزی دقیقی را برای سرمایه گذاری مشترک با جمهوری اسلامی در بندر چابهار صورت داده و این کشور به دنبال توسعه همکاری های اقتصادی با ایران است.

دولت آمریکا هدف اصلی خود از معافیت بندر چابهار از تحریم ها را کمک اقتصادی به افغانستان اعلام کرده، زیرا طبق گفته آن ها تبادلات تجاری افغانستان با بندر چابهار از طریق خطوط راه آهن توسعه خواهد یافت

وی ادامه داد: دولت آمریکا هدف اصلی خود از معافیت بندر چابهار از تحریم ها را کمک اقتصادی به افغانستان اعلام کرده، زیرا طبق گفته آن ها تبادلات تجاری افغانستان با بندر چابهار از طریق خطوط راه آهن توسعه خواهد یافت.

تبدیل بندر چابهار به دروازه ثبات ترانزیت کشور

یارمحمدی افزود: بندر چابهار در شرایط معاف شدن از تحریم ها می تواند به دروازه ثبات و توسعه صنعت ترانزیت تبدیل شود، البته در شرایط کنونی دولت آمریکا به دنبال محدود کردن فعالیت بنادر ایران و جلوگیری از تردد کشتی های خارجی در این بنادر است، اما با فعالیت بندر چابهار می توان تمام این مشکلات و خلاء ها را رفع کرد.

ضرورت بهره گیری از ظرفیت 85 میلیون تنی بارگیری و تخلیه در بندر چابهار

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: در شرایط کنونی بیش از 8 میلیون تن کالا از بندر چابهار بارگیری و تخلیه می شود، اما بر اساس سند توسعه، این بندر ظرفیت 85 میلیون تنی برای واردات و صادرات دارد، اما تاکنون از بخش کوچکی از ظرفیت آن استفاده شده است.

بندر چابهار در زمان جنگ امتحان خود را پس داده است

وی گفت: بندر چابهار در زمان جنگ نیز امتحان خود را برای ترانزیت کالا پس داده است و امروز می توان از این بندر به عنوان یکی از پاشنه های تبادلات اقتصادی کشور استفاده کرد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: البته بهره گیری از ظرفیت های اقتصادی و تجاری بندر چابهار در گرو توسعه زیرساخت های این بندر است، امروز این بندر به گسترش زیرساخت هایی مانند برق و گاز و همچنین توسعه پس کرانه نیازمند است./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار