نایب رئیس فراکسیون امید مجلس، مجلس دهم به دلیل تنوع گفتمان تعامل خوبی با دولت داشت اما این تعامل بین مجلس و دولت و سایر نهادها باید مورد توجه قرار گیرد.

افزایش تعامل مجلس با دولت به موجب تنوع گفتمان در دوره دهم

عبدالکریم حسین زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در خصوص تعامل و تقابل دولت و مجلس در سال 97، گفت: در مجلس دهم تعامل خوب و سازنده بین مجلس و دولت شکل گرفت که دلایل متعددی می‌تواند داشته باشد؛ نخست آنکه مجلس چند صدایی شده و این به تنوع گفتمان کمک بسیار کرد البته این به معنی این نیست که مجلس یا دولت در همه مسائل با یکدیگر تعامل و همراهی داشتند.

افزایش تعامل بدون دردسر مجلس با دولت

نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: همین که مجلس و دولت پیرامون موضوعات مختلف وارد بحث و گفتمان شدند را می‌توان در قالب تعامل تعریف کرد. این گفتمان خروجی‌های کلانی هم داشت اعم از برنامه‌های ششم و بودجه‌های سنواتی که دولت به مجلس فرستاد و بدون دردسر در مجلس تصویب شد.

وی افزود: لوایح چهارگانه را می‌توان از دیگر مواردی دانست که تعامل مجلس با دولت را نشان می‌دهد، تصویب لوایح چهارگانه ناشی از شکل‌گیری فضای گفتمان بین دولت و مجلس است به نظر امروز مجلس و دولت به سطح تعامل و گفتگو رسیده است. مجلس در موارد مختلف هم میتوانست از ابزار نظارت خود استفاده کند منتهی با توجه به بعضی از شرایط سیاسی و اقتصادی از این مسائل گذشت کرد تا دولت از ثبات بیشتری برخوردار باشد.

تعامل سایر نهادها با مجلس و دولت ضروری است

حسین زاده یادآور شد: به نظر در شرایط کنونی باید به دنبال پارادایم های جدید باشیم و آن اینکه مجلس و دولت از طرف سازمان‌ها و نهادهای خارج از این دو مجموعه نیز درک شوند. لوایح چهارگانه ماه‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی استف حال آنکه مجلس و دولت در مورد آنها تصمیم مشترک گرفتند اما در مجمع هنوز بلاتکلیف باقی مانده است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، گفت: اگر این سطح تعامل بین سایر بخش‌ها هم به وجود بیاید، خروجی بهتری برای کشور خواهد داشت. این سطح تعامل اگر با قوه قضائیه نیز کیفی‌تر شود، تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت. این همکاری برای شکل‌گیری حداکثر تامین منافع ملی ضروری است.

اختلاف نظرات باید پیش از تصویب قانون مطرح شود

وی ادامه داد: ما باید به تفاهم برسیم زیرا در حال حاضر هم برخی موضوعات به مجلس ارجاع می‌شود که همه در مورد آن اتفاق نظر ندارند مانند لوایح چهارگانه، این مخالفت‌ها و اختلاف نظرات باید پیش از تعیین تکلیف لوایح طرح شود و پس از رای گیری و تصویب آن در مجلس همه باید متحد باشد زیرا وقتی موضوعی مصوب و تبدیل به قانون می‌شود به یک باور همگانی تبدیل می‌شود بنابراین این روحیه باید بین همه نهادهای کشور و دولت و مجلس برقرار شود.

حسین زاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر این نوع همگرایی نه تنها در مجلس بلکه در هیچکدام از دستگاه‌ها و نهادها وجود ندارد اما اگر این نگاه در مجلس و سایر مجموعه ها نهادینه شود این همه مشکل و درگیری را شاهد نخواهیم بود.

نایب رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: فصل الخطاب همه موضوعات باید قانون و تمکین به قانون باشد، هر موضوعی تا زمانی که به قانون تبدیل نشده جای بحث و گفتگو دارد اما وقتی تثبیت و تصویب شد، روحیه تعامل باید گسترش یابد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار