علیم یارمحمدی؛ نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در خصوص میزان استفاده از ظرفیت های بندر چابهار در زمان تحریم گفت: عدم استفاده صحیح از ظرفیت های این بندر ناشی از عدم اطلاع رسانی صحیح هم در حوزه داخلی و هم در حوزه خارجی و برای کشورهایی که با ایران در ارتباط هستند بوده است.
یارمحمدی ادامه داد: قبل از اتفاقات سیل، گندم مورد نیاز استان های شرقی از طریق دریا در زمان کوتاه تر و با هزینه کمتری انجام می شد. انچه که از خارج برای کشورهای همسایه مثل افغانستان نیز می آید در این بندر پهلو میگیرد.
شرایط جاده های مواصلاتی به چابهار بد است
وی افزود: تصادفات جاده ای تا به الان 400 درصد افزایش پیدا کرده است .اگر قبلا ۲۵۰ نفر تلفات جانی در این محورها داشتیم الان به بیش از ۱۰۰۰ نفر افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: جاده های استان سیستان و بلوچستان به صورت بزرگراه نیست و جاده ها دوطرفه هستند.باید تسهیلات ویژهای به این بخش اختصاص داده شود و تمهیدات ویژهای به مناطقی که مدت بازگشت سرمایه شان زودتر از سایر مناطق انجام میشود ارائه شود تا سرمایهگذار رغبت و انگیزه برای سرمایهگذاری در این مناطق را داشته باشد.
ظرفیت صادراتی و وارداتی چابهار ۸/۵ میلیون تن است ولی در حال حاضر فقط از ظرفیت ۲/۵ میلیون تنی آن استفاده شده و به حداکثر استفاده نرسیده است.
وی با تاکید بر اینکه وزرای ما به موضوع ارائه تسهیلات به این مناطق توجه کنند افزود: در مجموع ظرفیت صادراتی و وارداتی چابهار ۸/۵ میلیون تن است ولی در حال حاضر فقط از ظرفیت ۲/۵ میلیون تنی آن استفاده شده و به حداکثر استفاده نرسیده است.
افزایش 30درصدی گردشگر در سال 98
وی در ادامه تصریح کرد: هر ساله ما شاهد افزایش گردشگر در چابهار هستیم امسال نیز با افزایش بیش از ۳۰ درصدی گردشگر داخلی و خارجی روبرو بودیم و در این راستا وزارت نفت شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی نیز تمام تلاش خود را کردند که در تمام جایگاهها سوخت به حد کافی وجود داشته باشد و گردشگران با کمبود سوخت در این منطقه مواجه نشوند.
یارمحمدی اظهار کرد: چنانچه از ظرفیت های گردشگری این منطقه استفاده بهینه داشته باشیم و فضا را بهبود شرایط اشتغال نیروی بومی فراهم سازیم و برنامه ها را سازماندهی و مدیریت کنیم شاهد اتفاقات خوب در زمینه اشتغال و جذب بیشتر توریست به این منطقه خواهیم بود.
ضعف صنعت شیلات و عدم افتتاح فرودگاه از دیگر مشکلات چابهار است
وی با اشاره به ضعف در صنعت شیلاتی این منطقه توضیح داد: متاسفانه صنعت شیلاتی این منطقه همان روش های قدیمی است که با لنج ها انجام می شود که می توان این ظرفیت را افزایش داد و با پرورش ماهی در قفس در آب های جنوب میتوان این صنعت را توسعه داد.
فرودگاه گواتر پاکستان هشداری جدی برای ایران
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: از دیگر مسائلی که می توان در کند شدن روند توسعه چابهار به آن اشاره کرد، بحث فرودگاه چابهار است که این مسئله با یک سری اختلاف نظرهایی بین دستگاه های مختلف تا الان به تاخیر افتاده است. و نکته مهم تر اینجاست که عملیات بزرگترین فرودگاه پاکستان در ۷۰ کیلومتری مرز ایران در گواتر شروع شده که به بزرگترین فرودگاه منطقه تبدیل خواهد شد و این موضوع میتواند در تضعیف بندر چابهار موثر واقع شود.
یارمحمدی در پایان گفت: ظرفیت های لازمه در منطقه چابهار بنا به مسائلی که گفته شد از دستمان می رود و بندر گواتر نیز هشداری برای ما می تواند باشد.
پایان پیام/