نماینده مردم زاهدان در مجلس بیان اینکه بیش از 3000 روستا در استان سیستان و بلوچستان از وجود آب شرب بهداشتی محروم هستند،گفت: آب توزیع شده به روش سقایی کفاف مصارف روستائیان را نمی‌دهد.

آب توزیع شده به روش سقایی کفاف مصارف روستائیان را نمی‌دهد

علیم یارمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در رابطه با وضعیت آب شرب روستاهای کشور گفت: آمار اعلامی توسط وزیر نیرو مبنی بر اینکه 76 درصد از روستاهای کشور به آب شرب بهداشتی دسترسی ندارند، آمار درستی است چرا که تنها در استان سیستان بلوچستان بیش از 3000 روستا از وجود آب شرب بهداشتی و کافی محروم هستند.  

هوتک‌ها منبع تامین آب روستا‌ها درجنوب استان سیستان و بلوچستان

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکثر روستاهای سیستان و بلوچستان به وسیله تانکر آب‌رسانی می‌شوند، افزود: بخشی از روستاهای فاقد شبکه آبرسانی برای تامین آب آشامیدنی و کشاورزی از آب هوتک‌ها استفاده می‌کنند.  

آب توزیع شده به وسیله تانکر کفاف مصارف روستائیان را نمی‌دهد

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه تامین آب شرب بهداشتی برای مردم سیستان و بلوچستان همت مضاعف دولت و نظام را می‌طلبد، اضافه کرد: دولت تامین آب پایدار برای روستاهایی که با تانکر آب رسانی می‌شوند را در اولیت قرار بدهد،  چرا که میزان آب توزیع شده به این روش بسیار محدود بوده و کفاف همه مصارف خانواده‌ها را نمی‌دهد.

یارمحدی با اشاره به مشکلات آبرسانی با تانکر به روستاهائیان، افزود: توزیع آب به روش سقایی محدودیت‌ها و مشکلات بسیار زیادی به همراه دارد چرا که اختصاص 15 لیتر آب، آن ‌هم هر سه روز یک بار در دمای 50 درجه برای تمام مصارف خانواده بسیار ناچیز است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه حرکت‌های بسیار خوبی برای تامین آب شرب روستاها انجام شده است، تصریح کرد: وضعیت آبرسانی به روستاهای جنوب شرقی کشور  باتوجه به اذن مقام معظم رهبری نتایج خوبی به همراه داشته است، اما انتظار داریم اعتبارات تخصیص یافته برای تامین آب شرب و بهداشتی هر استان‌، مشخص و شفاف باشد.

آب‌ شرب غیر بهداشتی عامل اصلی افزایش بیماری‌های گوارشی 

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به افزایش بیماری‌های عفونی و گوارشی در اثر استفاده از آبهای غیر بهداشتی در استان سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: وزارت بهداشت و درمان در خصوص درمان بیماری‌های گوارشی هزینه‌های بسیار زیادی متحمل می‌شود، اما متاسفانه روش تامین آب مورد نیاز مردم مناطق جنوب شرقی کشور، عامل اصلی افزایش بیماری‌های گوارشی شده و بهتر است برای کاهش هزینه‌های درمانی در این خصوص، اقدامات پیشگیرانه‌ای انجام شود.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اقدامات ده سال اخیر دولت‌ها برای آب‌رسانی به روستاهای استان سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: دولت‌های مختلف برای بهبود آبرسانی در منطقه سیستان و بلوچستان اقداماتی مناسبی داشته‌اند، به عنوان مثال در منطقه سیستان به دلیل تراکم زیاد روستاها اجرای پروژه آبرسانی با سهولت بیشتری انجام شد، اما اجرای چنین پروژه هایی در منطقه بلوچستان به دلیل پراکند‌گی بسیار زیاد روستا‌ها بسیار سخت و پرُهزینه‌ است.  

یارمحمدی در پایان با اعلام اینکه منابع تخصیص یافته برای تامین آب پایدار برای استان سیستان و بلوچستان بسیار ضعیف است، افزود: احداث خطوط انتقال آب به دلیل افزایش هزینه ها با مشکلات بسیار زیادی همراه شده است اما امیدواریم دولت توجه بیشتری به این مناطق داشته باشد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار