عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: نظارت بر عملکرد شوراها سازوکار آنچنانی ندارد و خلاء قانون نظارت بر شورا به شدت احساس می‌شود.

خلاء قانون نظارت بر شورا به شدت احساس می‌شود

جلال رشیدی کوچی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به لزوم اصلاح قوانین انتخابات، اظهار داشت: در آینده اصلاح قوانین انتخابات به ویژه قانون انتخابات شوراها را در دستور کار کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها قرار می‌دهیم.

نماینده مردم مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اکنون شوراها تبدیل به یک معضل شده‌اند یعنی شوراها به جای اینکه به دنبال حل مشکلات مردم باشند به دنبال حل مشکلات شخصی و گروهی خودشان هستند.

وی افزود: در حوزه انتخابیه من یعنی مرودشت، حدود ۷۰ درصد از اعضای شورای شهر به جرم مفاسد مالی دستگیر شده‌اند.

رشیدی کوچی با بیان اینکه باید شوراها را تخصصی کنیم، ادامه داد: طرحی را آماده کردم تا اگر فرصت ارائه آن مهیا شد، کاندیداتوری انتخابات شوراها برای شهرهایی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارند با شرط دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد و داشتن ۳ سال سابقه کار اجرایی در حوزه مدیریت شهری و عمرانی محقق شود.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: بر مبنای این طرح، کاندیداتوری در انتخابات شورای شهرهایی که بیش از ۲۰ هزار جمعیت دارند با مدرک لیسانس و حداقل سه سال تخصصی در حوزه مدیریت شهری و عمرانی داشته باشند.

وی افزود: اگر این اتفاق رخ دهد تعداد بسیاری از ثبت‌نام‌ها کاهش می یابد و برای یک شهر کوچک ۴۰۰ نفر کاندیدا نمی‌شوند و قبیله گرایی نیز در انتخابات شوراهای شهر کاهش می‌یابد.

رشیدی کوچی با بیان اینکه نظارت بر شوراها موضوع مهمی است، اظهار داشت نظارت بر انتخابات بر عهده مجلس است اما نظارت بر عملکرد شوراها سازوکار آنچنانی ندارد و آن‌هایی که به صورت قبیله‌ای در انتخابات نتیجه را به نفع خود رقم می‌زنند به جای آنکه برای همه شهر کار کنند به دنبال حل مسائل محله خود هستند و این مشکلات را در حوزه انتخابیه خودم به ویژه شهر مرودشت لمس کردم و خلاء قانونی نظارت بر شورا به شدت احساس می‌شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار