به گزارش خبرگزاری خانه ملت، روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست پیرو انتشار خبری در خبرگزاری خانه ملت با عنوان "مسئولان منتظر باد و باران برای حل مشکل آلودگی هوا هستند" جوابیهای منتشر کرد.
متن این جوابیه به شرح زیر است:
با سلام و احترام؛
پیرو درج مطلبی با عنوان"مسئولان منتظر باد و باران برای حل مشکل آلودگی هوا هستند" در خبرگزاری خانه ملت به تاریخ 28 دی ماه 1399،خواهشمنداست دستور فرمایید پاسخ این سازمان بر اساس قانون مطبوعات در همان صفحه منتشر شود.
یوسفی، نمایندهمردماهواز، باوی، حمیدیهو کارون در مجلس شورای اسلامی در تاریخ 28 دی ماه 1399 طی مصاحبهای با خبرگزاری ملت، اظهار کردند "در مورد کنترل و کاهش آلودگی هواى تهران و کلانشهرها هیچ برنامه مدونی وجود نداشته است، علی الخصوص در حال حاضر که بخش قبل توجهای از کنترل سازمان محیط زیست در اختیار یک نفر و تیم آن شخص است. تاکنون، به طور رسمی سیاست گذاری درستی در خصوص حل معضل آلودگی هوا نشده است ."
در این خصوص لازم بذکر است، سازمان حفاظت محیط زیست ناظر بر اجرای قانون هوای پاک و مصوبات مربوط به کاهش آلودگی هوا است.
معضل آلودگی هوا، یک موضوع چند وجهی است که حل آن نیازمند همکاری دستگاههای اجرایی و قانونگذاری است.
در این خصوص متن و مفاد قانون هوای پاک، آیین نامههای آن و مصوبات هیأت وزیران در سالهای 1393 و 1395، تماماً حاوی برنامه مدون و جامعی است که در اختیار تمامی دستگاه های مسئول در زمینه کاهش آلودگی هوا قرار گرفته است.
در این خصوص سازمان حفاظت محیط زیست اقدام به طراحی سامانه پایش قانون هوای پاک، به منظور ارزیابی مداوم عملکرد دستگاههای مسئول کرده است و نتایج مربوطه در اختیار کمیسیون مربوطه در مجلس شورای اسلامی و دستگاههای نظارتی سایر قوا قرار داده است.
همانگونه که پیشتر ذکر شد، سازمان حفاظت محیط زیست ناظر بر اجرای قوانین کاهش آلودگی هواست و هریک از دستگاههای اجرایی وفق قانون، مسئولیت و تکالیف خاصی را بر عهده دارند.
سازمان نیز موظفند ردیفهای بودجه پیشنهادی بابت سرفصل های حوزه وظایف خود را پیشنهاد کرده و برنامهریزی لازم را در این خصوص انجام دهند. با این وجود سازمان حفاظت محیط زیست در سی ام دی ماه امسال از برنامه جامع اقدام ملی کاهش آلودگی هوا و اجرای پروژه سیاهه انتشار آلودگی کلانشهرها رونمایی کرد.
پیش از این نیز فهرست پروژهها و اقدامات پیشنهادی به همراه برنامه اجرایی و بودجه مورد نیاز ارائه شده بود. این سازمان برنامه مدونی برای شهرهای دارای اولویت در نظر گرفته است و طرح جامع اقدام ملی کاهش آلودگی هوا در همین راستا تهیه شده است و مشخص کننده وضع آلودگی هوا در کلانشهرها و شهرهای دارای اولویت است به این ترتیب که منابع انتشار آلایندگی را به تفکیک سهم منابع ثابت و متحرک مشخص کرده است.
لذا به نظر میرسد طرح چنین ادعاهایی بدون آگاهی از اقدامات و گزارشهایی که برای کمیسیون های مرتبط مجلس شورای اسلامی ارائه میشود؛ بی تردید کمکی به حل معضل آلودگی هوا که نیازمند همکاری قوای سه گانه است؛ نمی کند./
پایان پیام