نماینده مردم اراک در مجلس، اصلاح الگوی مصرف، تغییر ساختار آبیاری در کشاورزی، مصرف بهینه، توجه به شرایط اقلیمی کشور و استفاده از پساب‌های شهری در صنایع را ازجمله راهکاری عبور از خشکسالی در استان‌های کم آب دانست.

راهکارهای مدیریت بر خشکسالی چیست؟/از اصلاح الگوی مصرف تا تغییر ساختار آبیاری در کشاورزی

علی اکبر کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اینکه 110 روستای استان مرکزی با کمبود آب مواجه هستند، گفت: از آنجا که استان مرکزی جزو استان‌های خشک و کم ‌آب محسوب می‌شود و رودخانه دائمی در استان وجود ندارد، رودخانه‌های فصلی نیز در سال‌های اخیر کم آب شده‌اند، عمده آب مورد نیاز استان از چاه‌ها و آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود، البته چاه‌ها نیز وضعیت مناسبی ندارد  به همین دلیل به تعداد بسیاری از روستا با تانکر آبرسانی می‌شوند.

نماینده مردم اراک و کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هرچند در قانون بودجه 1400 مبلغ ویژه‌ای برای تامین آب روستایی پیش‌بینی و خوشبختانه ابلاغ شده است و از این منابع برای حل مشکل آب شرب روستاها استفاده می‌شود اما مدیریت بر مصرف آب شرب و آب کشاروزی ضروری است.

وی با اعتقاد به اینکه مدیریت منابع آبی به رفتار تمامی دستگاه‌های اجرایی، مردم و نحوه مصرف و برداشت‌های آب از منابع زیرزمینی و سطحی بستگی دارد، اضافه کرد: مصرف بهینه و توجه به شرایط اقلیمی کشور باید مدنظر تمام مدیران و مردم باشد اما در صورت ادامه روند فعلی مصارف به خصوص در بخش کشاورزی و عدم استفاده از پساب‌های شهری در صنایع، آینده بهتری در زمینه مدیریت منابع آبی نخواهیم داشت.

عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی افزود: از آنجا که حدود 90درصد آب بخش کشاورزی از دشت‌های استان تأمین می‌شود و حفظ منابع آبی با استفاده بهینه در هر بخش ضروری است، به یقین حتی یک درصد صرفه‌جویی در مصرف آب بخش کشاورزی و استفاده از پساب برای صنایع نقش عمده‌ای در حفظ و مدیریت منابع آبی خواهد داشت./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار