در نشست امروز کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با وزیر آموزش و پرورش، اعضای کمیسیون بر لزوم تقویت زیرساخت‌های آموزشی کشور و توسعه استفاده از هوش مصنوعی در مدارس تأکید کردند.

مجلس بر تقویت زیرساخت‌های آموزشی و توسعه هوش مصنوعی در مدارس تأکید کرد/ ارتقای کیفیت آموزش مجازی اولویت اصلی در شرایط بحرانی است

 به گزارش خبرنگار خانه ملت، اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه ۹ تیرماه) با حضور در وزارت آموزش و پرورش، ضمن عرض تسلیت و تبریک به علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، به مناسبت شهادت برادر گرامی ایشان، مراتب همدردی خود را ابراز کردند.در این دیدار، اعضای کمیسیون از آخرین اقدامات و برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش، به ویژه در حوزه مقابله با تهدیدات فرهنگی و جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران مطلع شدند و بر اهمیت نقش این وزارتخانه در تقویت جبهه فرهنگی کشور تأکید کردند.

علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، با بیان اینکه جنگ دشمنان علیه پیشرفت علمی ایران ادامه دارد، گفت: ما در شرایطی دشوار و حساس قرار داریم، جنگی که تنها نظامی نیست، بلکه در عرصه علم، دانش و فناوری نیز جریان دارد؛ شهدای هسته‌ای نمونه‌های بارز این ایثار و فداکاری هستند که امنیت و پیشرفت کشور را تضمین کردند، دشمنان به دنبال تصاحب دانش و فناوری‌های کسب‌ شده‌ هستند و این جنگ علمی و فرهنگی ادامه همان نبرد تاریخی است.

نماینده مردم تبریز،اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر نقش حیاتی نظام آموزش و پرورش افزود: معلمان و استادانی که با تعهد و فداکاری نسل‌های آینده را تربیت می‌کنند، ستون‌های اصلی پیشرفت و مقاومت ملت ایران هستند؛ به یاد داشته باشیم شهدایی همچون شهید تهرانی‌مقدم نماد این ایثار و تلاش هستند.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: با وجود فشارها و مشکلات داخلی و خارجی، ملت ایران با ایمان راسخ و همبستگی در برابر تهدیدات ایستاده است، باید با افتخار پرچم کشورمان را برافراشته و به جهانیان نشان دهیم که از ارزش‌ها و آرمان‌های ملی خود کوتاه نخواهیم آمد.

منادی سفیدان با اشاره به ترفندهای دشمنان برای ممانعت از پیشرفت ایران، خاطرنشان کرد: ملت بزرگ ایران با استقامت و وحدت خود پاسخ قاطع خواهد داد و در این شرایط خطیر، معلمان، دانش‌آموزان و جوانان باید با تلاش مضاعف، آینده کشور را بسازند.

وی با بیان اینکه در این جلسه، روند اجرای آموزش مجازی و اپلیکیشن «شاد» مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد؛ زیرساخت‌های این شبکه برای کاهش اختلالات و تسهیل دسترسی دانش‌آموزان تقویت شود، ادامه داد: فرآیند تصحیح اوراق امتحانی پایه‌های یازدهم و دوازدهم به موقع انجام شده و نتایج پایه دوازدهم فردا اعلام خواهد شد که اطمینان‌بخش برگزاری بدون مشکل کنکور سراسری است.

رئیس کمیسیون آموزش به طرح «حامی» که به حمایت از دانش‌آموزان نیازمند اختصاص دارد اشاره کرد و افزود: این طرح موجب رشد ۷۰ تا ۸۰ درصدی عملکرد آموزش دانش‌آموزان تحت حمایت شده و تأثیر آن در معدل پایه دوازدهم لحاظ خواهد شد.

منادی با بیان اینکه در این نشست موضوع بهره‌گیری از هوش مصنوعی در آموزش کشور بررسی شد، گفت: گزارشی از آمادگی مدارس برای فعالیت در دوره تابستان و آموزش گسترده هوش مصنوعی به ۱۰۰ هزار معلم و ۲ میلیون دانش‌آموز ارائه گردید که نشان‌دهنده رویکرد آینده‌نگر وزارت آموزش و پرورش است.

منادی تصریح کرد: هیچ‌گونه وقفه‌ای در فرآیند آموزش ایجاد نشده و با توسعه زیرساخت‌های شبکه شاد، امیدواریم دانش‌آموزان بتوانند آموزش‌های با کیفیت را با سهولت بیشتری دریافت کنند.

در جریان این نشست، فرشاد ابراهیم‌پور نورآبادی، نماینده مردم ایذه ،باغ‌ملک و صیدون در مجلس بر سه محور مهم در حوزه آموزش تأکید کرد و گفت: گنجاندن حماسه دفاع ملی در کتب درسی، از جمله ۱۲ روز مقاومت نیروهای کشور در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی و حمایت‌های ایالات متحده، ضرورت دارد تا نسل آینده با عمق فجایع و ایستادگی ملت ایران آشنا شود و اهمیت مقاومت و ارزش‌های ملی را درک کند.

ابراهیم‌پور به ضرورت اصلاح پیش‌دستانه قانون آغاز سال تحصیلی در اول مهر اشاره کرد و یادآور شد: دولت باید لایحه‌ای در این خصوص ارائه کند، فعال‌سازی سامانه‌ها و اپلیکیشن‌های آموزشی مانند «شاد»، برای شرایط خاص، فراهم شود تا فرآیند آموزش در هر وضعیت به‌طور مؤثر ادامه یابد.

نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس همچنین به نقش‌آفرینی مدارس ایرانی خارج از کشور به‌عنوان سفیران فرهنگی تأکید کرد و اظهار داشت: معلمان و دانش‌آموزان مدارس ایرانی خارج از کشور باید جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی و آمریکا علیه ملت ایران را به اطلاع جوامع میزبان برسانند.

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، ضمن قدردانی از حضور اعضای کمیسیون و همکاری‌های صورت گرفته، گفت: با وجود مشغله‌های فراوان، پس از شرکت در جلسات مختلف شهرستانی توانستم در این جلسه حضور یابم که بسیار مفید و سازنده بود، گزارش جامعی از برنامه‌ها ارائه شد و دغدغه‌ها و پیشنهادات نمایندگان مجلس مطرح شد که پیگیری‌های لازم انجام خواهد شد.

وی افزود: وزارتخانه از ابتدای شرایط موجود، ساختار اجرایی خود را با توجه به وضعیت جنگی بازتعریف کرده و ستاد هماهنگی مدیریت امور آموزش در شرایط بحران را راه‌اندازی کرده است؛ برای هر شرایط احتمالی سناریوهای مختلف طراحی شده تا آموزش با کیفیت ادامه یابد.

وزیر آموزش و پرورش درباره حوزه جنگ شناختی، اظهار داشت: هفت محور اصلی شامل روایت‌های جنگ، آمادگی دفاعی دانش‌آموزان، مهارت مواجهه با بحران، فعالیت‌های انگیزشی و کنشگری اجتماعی تعریف شده که با استفاده از ظرفیت شبکه شاد فضایی مثبت برای دانش‌آموزان فراهم می‌شود تا اهداف دشمنان خنثی شود.

کاظمی در پایان خاطرنشان کرد: برای آغاز سال تحصیلی چند سناریو طراحی شده است؛ در شرایط عادی مدارس به صورت حضوری بازگشایی می‌شوند و در غیر این صورت، تصمیم‌گیری بر عهده استان‌ها خواهد بود؛ آموزش‌های مجازی از طریق شبکه شاد و مدرسه تلویزیونی ایران ادامه خواهد داشت تا هیچ دانش‌آموزی از آموزش محروم نماند؛ تمامی تصمیمات به صورت پویا و متناسب با شرایط روز اصلاح خواهد شد.

گفتنی است اعضای کمیسیون آموزش در ابن نشست دغدغه‌های مهم خود را در قالب موضوعاتی چون حقوق و بیمه معلمان، ایجاد پناهگاه‌های امن در مدارس در زمان بحران، حفظ سرمایه اجتماعی و تقویت وطن‌پرستی در نظام آموزشی، و همچنین اجرای دقیق سند تحول بنیادین و نوسازی مدارس و .. مطرح کردند./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار