سیدعلی یزدی‌خواه با اشاره به اینکه مرزهای کشور ما بر روی مهاجران قفل و زنجیر نیست، گفت: عمده اتباع در کشور ما مجاز نیستند و غیرمجاز و بدون سند هویتی و برنامه مشخص به کشور وارد شده‌اند و تعدادی محدود اقامت و مدارک قانونی دارند.

عمده اتباع حاضر در کشور غیرمجاز هستند

سیدعلی یزدی‌خواه، نماینده مردم تهران و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، موج جدید خروج اتباع غیرمجاز از کشور را بخشی از تصمیم حاکمیت و دولت به ساماندهی مهاجرین در چارچوب قانونی خواند و گفت: تأکید مجموعه حاکمیت و دستگاه‌های قضایی و انتظامی در این مسیر بر رعایت اصل احترام است و خوشبختانه طبق مجموعه گزارشات کلی که از مرزها داریم، در اکثر موارد، این عزیزان با نهایت عزت و احترام و توشه و مساعدت‌های لازم، تا مرز همراهی و به کشور خودشان منتقل می‌شوند.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر اینکه درهای کشور ما بر روی مهاجران قفل و زنجیر نیست، تصریح کرد: مهاجران غیرمجازی که طبق قانون به کشورهای خود بازگردانده می‌شوند، اگر بخواهند دوباره به ایران برگردند، باید روال اداری و قانونی را طی کنند؛ یعنی از دولت خود پاسپورت و ویزا بگیرند و طبق نیازهایی که داریم، عزیزانی که به دنبال تحصیل یا اشتغال هستند، باتوجه به مهارت‌هایی که دارند، با الگوی مشخصی از جهت آمایش سرزمینی و هم به لحاظ تخصصی باتوجه به توانمندی‌های خوبی که دارند، پذیرش و سازماندهی شوند؛ لذا ما با این عزیزان تا ابد خداحافظی نمی‌کنیم و اگر می‌خواهند به ایران بیایند باید ساماندهی شوند و برگردند. 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با اشاره به اینکه عمده اتباع در کشور ما مجاز نیستند و غیرمجاز و بدون سند هویتی و برنامه مشخص به کشور وارد شده‌اند و تعدادی محدود اقامت و مدارک قانونی دارند، اضافه کرد: برخی از مهاجران سال‌ها در کشور ما به صورت قانونی اقامت دارند، جزو نخبگان و چهره‌های علمی و فرهنگی هستند که جمهوری اسلامی ایران خود را ملزم به دادن خدمات قانونی به آن‌ها می‌داند و بحث ایشان با اتباع غیرمجاز کاملا جدا است، البته درخصوص اتباع غیرمجاز هم اگر کمترین بی‌احترامی به این عزیزان شود، خود ما مطالبه‌گر و پیگیر هستیم و تذکر می‌دهیم که باید با نهایت تکریم بدرقه شوند و با خاطرات خوب کشور ما را ترک کنند تا همان‌طور که خاطرات خوبی از زندگی در ایران داشته‌اند، با خوشی و احترام از مرزهای ما عبور کنند. 

یزدی‌خواه با اشاره به اینکه بیشترین مهاجران به ایران از کشور همسایه شرقی ما یعنی افغانستان هستند، تصریح کرد: ما به لحاظ تمدنی در یک حوزه تعریف می‌شویم و باتوجه به فرهنگ، زبان و میراث فرهنگی مشترکی که داریم، سال‌های سال با یکدیگر همزیستی مسالمت آمیز داشته و دو ملت در کنار هم هستیم. همان‌گونه که ما در زمان اشغال افغانستان توسط شوروی سابق و انگلیس و آمریکا، به مردم عزیز افغانستان کمک می‌کردیم، آن‌ها هم در موضوع دفاع مقدس یا مدافعان حرم و جبهه مقاومت همراه ایران بوده و همکاری‌های مشترک زیادی داریم، که آن‌ها را قدر می‌دانیم و تکریم می‌کنیم؛ الان هم معتقدیم که باید آمایش سرزمینی برایشان اجرا شود؛ لذا نباید برداشت‌ها از خروج اتباع غیرمجاز و ساماندهی مهاجرین خدای‌ناکرده به سمت دشمنی یا کدورت بین دو ملت بزرگ ایران و افغانستان با ریشه‌های مشترک فرهنگی و تمدنی و زبانی سوق داده شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه و در بیان دلایل لزوم ساماندهی مهاجرین در کشور، گفت: طبق آمار نزدیک به ۵۰ درصد از کل اتباع در استان تهران ساکن بودند که طبیعتاً فشار زیادی به زیرساخت‌ها و بخش‌های مختلف در حوزه‌های حمل‌ونقل، آموزش، درمان و... وارد می‌کرد؛ بنابراین باید یک ساماندهی صورت می‌گرفت تا اتباع به‌صورت قانونی ساماندهی و متقاضیان اشتغال طبق الگوهای منطقه‌ای که داریم و باتوجه به نیازهای نیروی کار در کشور تقسیم شوند./

پایان پیام 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار