رئیس کمیسیون اصل نود مجلس با اشاره نقش تأثیرگذار ایران در منطقه، گفت: در فضایی که دنیا دوقطبی جریان غرب و شرق را تجربه می‌کرد اما جمهوری اسلامی با پایبندی به اصول نه شرقی و نه غربی توانست پرچمدار در مسیر استقلال شود و تحت سیطره و سلطه هیچ قدرتی قرار نگیرد.

سیاست نه شرقی، نه غربی کلید تحقق استقلال جمهوری اسلامی ایران

حجت‌الاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر در گفت وگو با خبرنگار خانه ملت، در زمینه فرصت‌های ایران برای ایجاد همکاری‌های منطقه‌ای و بکارگیری ظرفیت‌های کشورهای همسایه با توجه به وضعیت فعلی کشور گفت: سرعت تحولات حوزه بین‌الملل در منطقه به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی طی یک دهه گذشته با شتاب بسیار در حال وقوع است چرا که این منطقه یکی از منابع مهم ثروت از جمله نفت، گاز، مواد معدنی گران‌بها و ... و همچنین مسیر تجارت جهانی بین غرب و شرق از یک سو و شمال و جنوب از سوی دیگر است بنابراین ضرورت دارد که این تحولات مورد توجه قرار گیرد و نسبت به آن آمادگی لازم را کسب کرد.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با اشاره نقش تأثیرگذار ایران در منطقه، ادامه داد: در فضایی که دنیا دوقطبی جریان غرب و شرق را تجربه می‌کرد اما جمهوری اسلامی تلاش کرده تا با نفی سلطه بیگانه و پایبندی به اصول نه شرقی و نه غربی عدم وابستگی خود را به دو جریان شرق و غرب به اثبات برساند و با پرچمداری در مسیر استقلال، تحت سیطره و سلطه هیچ قدرتی قرار نگیرد.

وی اضافه کرد: با نگاه به گذشته کمتر از نیم قرن می‌بینیم که بلوک شرق دچار فروپاشی شد، از سوی دیگر اوضاع پیچیده‌ای نیز در غرب حاکم بوده و در حال حاضر آمریکا وضعیت ناپایداری را تجربه می‌کند چرا که ایالات متحده و متحدان آن دچار اختلافات درونی شده‌ و نگران آینده خود هستند اما در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران بازیگر نقش‌های بسیار مهمی در منطقه بوده و در یکی از شرایط حساس تاریخ اما کشورمان به خوبی ایستادگی کرد و توانست جایگاه خود را تغییر دهد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به شکل‌گیری سازمان‌های جدید التأسیس مانند شانگهای و بریکس بیان کرد: کشورهای عضو در این سازمان‌ها و اتحادیه‌ها با توجه به بازی‌های سیاسی غرب ائتلافی را بدون مشارکت اروپا و آمریکا شکل دادند و از این طریق تلاش داشته‌اند تا نقش جدیدی را بر اساس منافع مشترک و ظرفیت‌های بسیار خود تعریف کنند از جمله این کشورها چین و روسیه هستند که دارای ذخایر و منابع بسیار هستند و ایران نیز می‌تواند در این میان به شکل مطلوب نقش‌آفرینی کند.

پژمانفر اهداف شکل گیری این سازمان‌ها را مقابله با نظام پولی و بانکی غرب دانست و اضافه کرد: کشورهای عضو بریکس در پی تحریم‌های گسترده غرب و سنگ‌اندازی در مسیر مبادلات اقتصادی تلاش کردند تا به سمت ایجاد زیرساخت‌های مالی و مستقل بروند تا از این طریق راهی برای تحقق تعادل و عدالت اقتصادی فراهم شود. پایبندی این کشورها به عدم استفاده از دلار در معاملات تجاری خود و تأمین نیازهای خود در دایره یک پیوست فراگیر از جمله مسائلی است که می‌تواند به انسجام بیشتر کشورهای عضو کمک کند، همچنان که در شرایط مختلف می‌توان از حمایت آنها بهره برد.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم گفت: در شرایطی که سازمان‌های بین‌المللی نمی‌توانند تضمین کننده حقوق ملت‌ها باشند، می‌توان با ایجاد ساختارهای جدید و جایگزین، نظامات یکسویه به نفع قدرت‌های ظالمانه را بهم ریخت؛ همبستگی در ساختارهای جدید برکات زیادی دارد که امیدواریم بتوانیم در حوزه بین‌الملل از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار