سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت:درحال حاضر موضوع توسعه و استفاده از انرژی خورشیدی در تولید انرژی برق مشکل تقنینی ندارد و مهم بخش اجرایی و عملیاتی آن است.

توسعه استفاده از انرژی خورشیدی مشکل تقنینی ندارد

سیداسماعیل حسینی در گفتگو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به سهم انرژی خورشیدی در تولید انرژی برق گفت: کشور ما به غیر از انرژی خورشیدی در تولید برق، چند راه دیگر دارد؛ نخست انرژی هسته‌ای، دوم نیروگاه‌های حرارتی ـ که سوختشان مبتنی بر گاز است و در نبود گاز از مازوت و گازوئیل استفاده می‌شودـ و راه سوم انرژی تجدیدپذیر که شامل انرژی‌های خورشیدی و بادی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر در دنیا استفاده از انرژی خورشیدی بسیار مورد تایید است، ادامه داد: با توجه به اینکه استفاده از انرژی در تولید برق دیربازده بوده همچنین نیروگاه‌های حرارتی نیازمند سوخت است و ما با کمبود سوخت فسیلی روبرو هستیم؛ تنها راه کوتاه مدت در تولید برق استفاده از انرژی تجدیدپذیر خصوصاً انرژی خورشیدی است.

حسینی با اشاره به قانون بودجه ۱۴۰۴ همچنین قانون برنامه هفتم در حوزه انرژی، تاکید کرد: درباره استفاده از انرژی خورشیدی، قانون‌های مترقی در مجلس تصویب شده؛ از جمله قانون برنامه هفتم پیشرفت ،قانون مانع زدایی از توسعه صنایع که در مجلس یازدهم تصویب شده است؛ همچنین قانون جهش تولید دانش بنیان.در قانون تصویب شده است که صنایع انرژی بَر ،بخشی از انرژی شان را خودشان تامین کنند؛دستگاه‌های ذیل قانون خدمات کشوری هم باید درصدی از انرژی مورد نیاز شان را خود تامین کنند.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم در ادامه بیان کرد: باید این قانونها  اجرایی شوند اما در ماه‌های اخیر دولت در ضرب الاجلی تعیین کرد که برخی ادارات باید ۲۰ درصد از انرژی خود را خودشان از طریق نصب پنل‌های خورشیدی تامین کنند،در حالی برخی از دستگاه‌ها مشکلات هزینه‌ای و نگهداری تجهیزات دارند به عنوان مثال مدارس در آموزش و پرورش از نظر هزینه‌ای نمی‌توانند به این کار بپردازند.

نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به تاکیدات رئیس جمهوری در زمینه نصب پنل‌های خورشیدی همچنین حمایت‌های وزیر نیرو از آن،مطرح کرد: این مصوبات و تاکیدات و همچنین قانون بسیار مناسب است ؛اما ساز و کار عملیاتی و کارشناسی آن باید قابل اجرا باشد و تنها با بخشنامه نمی‌توان آن را اجرایی کرد.

وی با تاکید براهمیت موضوع نظارت و اجرا در قوانین استفاده از انرژی خورشیدی ،خاطرنشان کرد:در حال حاضر موضوع توسعه و استفاده از انرژی خورشیدی در تولید انرژی برق مشکل تقنینی ندارد و مهم بخش اجرایی و عملیاتی آن است به طوری که شرکت‌هایی باید با تامین بودجه،این پنل ها اجرایی و نگهداری کنند چرا که حفاظت از این تجهیزات هم بسیار اهمیت دارد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دولت باید یک برنامه عملیاتی و اجرایی را دراین موضوع تدوین کرده و درآن صورت زیرمجموعه‌های خود را برای اجرای آن مکلف می‌کند،تصریح کرد:استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر خصوصا انرژی خورشیدی و نصب پنل‌های خورشیدی می‌تواند به حل مشکل ناترازی انرژی کمک کند،همچنین در مواقع اضطراری از نظر پدافند غیرعامل بسیار اهمیت دارد./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار