سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران گفت: با وجود گزارش‌های مثبت ۲۳ دستگاه مسئول، نتیجه ملموس در کاهش آلودگی هوا دیده نمی‌شود که نشان‌دهنده نیاز به مدیریت یکپارچه و اعمال حاکمیت قانون است.

تأمین اعتبارات محیط زیستی استان تهران و حمایت مجلس/کنترل آلودگی هوا به مدیریت یکپارچه و اعمال حاکمیت قانون نیاز دارد

به گزارش خبرنگار خانه ملت، در ادامه نظارت‌های میدانی پیمان فلسفی، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی ومحیط زیست و سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی در دوره دفاع مقدس و پساجنگ؛ نشست مشترکی با مدیرکل، معاونین و کارکنان اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان تهران و شهرستان‌های تابعه، برگزار شد. در این نشست، فلسفی ضمن تقدیر از تلاش‌های کارکنان این اداره به‌ویژه در دوران دفاع ۱۲ روزه، آخرین وضعیت محیط زیست استان تهران، چالش‌ها و مشکلات این حوزه را مورد بررسی قرار داد و گزارش‌هایی در زمینه‌های مدیریتی آلاینده‌های محیطی، منابع، پسماند و حفاظت از زیستگاه‌های چهارگانه و حیات وحش ارائه شد.

این نماینده مردم با اشاره به گزارش‌های ارائه شده، بر لزوم مستندسازی و انتقال تجربیات موفق این اداره به سایر استان‌ها و برجسته‌سازی نقاط قوت تأکید کرد و خواستار پیگیری جدی چالش‌ها شد و اظهار داشت:حفاظت از محیط زیست نیازمند ضمانت اجرایی قوانین است. دستگاه‌ های حاکمیتی باید بتوانند نقش نظارتی خود را به صورت مقتدرانه اعمال کنند که البته بخشی از این امر مستلزم تأمین اعتبارات، نیروی انسانی و اختیارات قانونی و بخشی دیگر، مدیریت مناسب و بهینه است

فلسفی به عنوان مثال اشاره به ضعف اجرای قانون هوای پاک، خواستار نظارت قوی‌تر بر عملکرد دستگاه‌های متولی شد. وی اظهار داشت: با وجود گزارش‌های مثبت ۲۳ دستگاه مسئول، نتیجه ملموس در کاهش آلودگی هوا دیده نمی‌شود که نشان‌دهنده نیاز به مدیریت یکپارچه و اعمال حاکمیت قانون است.

نماینده مردم با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های روز در حل معضلاتی مانند آلودگی هوا و پسماند، گفت: شرکت‌های دانش‌بیان داخلی به راهکارهای عملیاتی دست یافته‌اند که می‌توان با الزام به اجرای آنها از طریق تصویب قوانین و استانداردهای اجباری، گام‌های مؤثری برداشت.

وی همچنین با اشاره به تجربیات موفق بین‌المللی در حل معضلات محیط زیستی و نمونه‌های داخلی مانند پروژه آبخوانداری در فارس، بر قابل حل بودن چالش‌های محیط زیستی با استفاده از روش‌های علمی و مشارکت مردم تأکید کرد.

فلسفی، بر لزوم ارائه برخی پیشنهادات از طریق دولت برای تبدیل به قانون تأکید کرد. وی خاطرنشان کرد: پیشنهادات دارای بار مالی باید از طریق لوایح دولتی ارائه شود، چرا که طرح‌های نمایندگان بر اساس اصل ۷۵ قانون اساسی نمی‌توانند بار مالی برای دولت ایجاد کنند.

در بخش پایانی، وی با انتقاد از تخصیص نامناسب بودجه محیط زیست، استفاده از ظرفیت بودجه‌ای نمایندگان تهران را راهکاری برای حل مشکلات محیط‌زیستی استان دانست و پیشنهاد تشکیل نشست مشترک این دستگاه با مجمع نمایندگان استان تهران جهت تخصیص اعتبارات را مطرح کرد.

پیمان فلسفی، نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با اشاره به مشکلات نیروی انسانی و مالی محیط‌زیست، آمادگی خود را برای پیگیری حقوق و مزایا و فوق‌العاده خاص کارکنان این دستگاه حاکمیتی اعلام کرد و حمایت مجلس شورای اسلامی از اقدامات لازم در حوزه‌ قانون‌گذاری و پیگیری مسائل مطرح شده را مورد تأکید قرار داد و از مسئولان خواست تا مسائل و چالش‌ها را به صورت مکتوب و مدون ارائه دهند تا در سطح ملی پیگیری شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار