مجید نصیرپور، نماینده مردم سراب و رئیس کمیته اداری و استخدامی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت؛ درخصوص آخرین وضعیت بررسی «لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» در کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: پس از ارائه لایحه اصلاح قانون مذکور به مجلس، لایحه از طرف هیأت رئیسه مجلس به کمیسیون اجتماعی، بهعنوان کمیسیون تخصصی بازنگری و اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس ارجاع شد و طبعاً برای کار کارشناسیتر در کارگروهی تخصصیتر در کمیسیون موضوع مطرح و دنبال شد که تا به امروز بیش از 10 جلسه کاری در این خصوص تشکیل شده است.
رئیس کمیته اداری و استخدامی کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس در مقطعی تصویب و مدتها پس از تصویب اجرا نمیشد؛ اخیراً که با اصرار افراد مختلف اجرایی شد، دولت در روند اجرای آن و در استفاده از برخی از نیروهای مد نظر خود با مشکلاتی مواجه شد به همین دلیل لایحه اصلاح قانون را به مجلس ارسال کرد. از آنجا که موضوع لایحه اصلاح قانون، هم به لحاظ اداری و اجرایی در کشور موضوع با اهمیتی است و هم به لحاظ سیاسی برای نمایندگان مجلس موضوع مهمی است؛ بررسی آن خیلی جدی هم در دولت و هم در مجلس پیگیری میشود.
نصیرپور در ادامه با اعلام اینکه رویکرد کمیسیون اجتماعی مجلس و کارگروه تخصصی بررسی این لایحه رفع اشکال و اصلاح اساسی قانون است؛ اضافه کرد: به لحاظ حقوقی، معاونت قوانین مجلس و بخشی از اعضای کمیسیون معتقدند که هرچند لایحه اصلاحی دولت منحصر به یک موضوع و در یک بند خاص است؛ اما حالا که لایحه به مجلس ارسال شده است؛ مجلس میتواند راجع به سایر موارد هم ورود کند، لذا یک بازنگری کلی در مجموعه قانون شده و پیشنهادات اصلاحی هم در نحوه اجرای این قانون، هم در فرایند رسیدگی به اعتراضات مطرح و متنهایی استخراج شده است.
وی با بیان اینکه در جلسه روز گذشته(دوشنبه 30تیرماه) کارگروه تخصصی بررسی این لایحه هم به دنبال جلسات گذشته به بخشی از موضوعات رسیدگی شد؛ ابراز امیدواری کرد که در جلسه بعدی بتوانیم یک بازنگری دقیقتر روز همه مواد قانون داشته باشیم و بتوانیم هرچه سریعتر گزارش آن را برای صحن کمیسیون آماده کنیم تا فرایند قانونگذاری را طی کند.
رئیس کارگروه تخصصی کمیسیون اجتماعی مجلس در بررسی لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، گفت: در این مسیر دولت هم به نوعی با تغییراتی که مد نظر کارگروه بوده، موافقت داشته است.
نصیرپور با اشاره به مشارکت نمایندگان دستگاههای مختلف مسئول در جلسات بررسی این لایحه، ادامه داد: البته میزان و نحوه این مشارکت شدت و ضعف دارد و برخی از دستگاهها بنا به اقتضاعات مد نظرشان یا حضور نداشته یا کمتر حضور داشتند؛ اما برخی دستگاهها مانند اطلاعات سپاه حضور بسیار فعالانهای داشتند که جای تشکر دارد.
وی با اشاره به اهمیت حضور نمایندگان دستگاههای مسئول در فرایند بررسی یا اصلاح یک لایحه و قانون، تصریح کرد: وقتی ما اقدامات اصلاح یا تأسیس یک قانون را شروع میکنیم، حضور دستگاههای مسئول و مجری در فرایند آن، حتماً میتواند در کیفیت قانونگذاری موثر باشد و هست؛ لذا بنده به عنوان مسئول این کارگروه از نمایندگان دستگاههایی که بهطور موثر و مداوم در جلسات بررسی لایحه اصلاحی قانون نحوه انتصاب اشخاص شرکت داشتند، تشکر میکنم و امیدوارم این همکاری به شکل مطلوبتری ادامه پیدا کند تا آنچه که میتوانیم از کمیسیون اجتماعی مصوبه بگیریم و برای صحن بفرستیم و تبدیل به قانون شود، گرهی از مشکلات کشور را باز کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان با اشاره به اتفاقاتی که در روزهای گذشته و در جریان جنگ اخیر اتفاق افتاد؛ گفت: جنگی که اتفاق افتاد دستاوردهای متعددی در حوزههای مختلف داشت؛ از جمله اینکه به ما نشان داد باید در روش شناسایی و جاسوسهای احتمالی دشمن، یک تجدید نظر داشته باشیم و با روشهای جدید و کاربردیتر از عمق اطلاعاتی خود صیانت کنیم. طبعاً میتوانیم این کار را هم با تقویت دستگاههای اطلاعاتی و هم با طراحی روشهای دقیقتر برای کنترل فضای اطلاعاتی کشور به انجام برسانیم، که امیدوارم این اتفاقات در اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس حاصل شود و اشکالات موجود به حداقل برسد./
پایان پیام
نظر شما