سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی در حاشیه نشست با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت درباره رویکرد این وزارتخانه در حفاظت از میراث فرهنگی و ملی در شرایط جنگی، گفت: در هجوم رژیم صهیونیستی به خاک مقدس کشورمان، چیزی که برای ما اهمیت داشت و نگرانی ما و ملت ما بود، این بود که رژیم کودککش صهیونیستی هیچ حد و مرزی برای جنایت قائل نیست؛ لذا به عنوان پیشگیری هشدارهای لازم را به یونسکو و نهادهای بینالمللی دادیم و آنها هم به رژیم صهیونیستی منعکس کردند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در پاسخ به این سوال که در جریان حملات دشمن در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، آسیبی به ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی و ملی ما هم وارد شده یا خیر؟ گفت: در بعضی از مناطق از جمله در محوطههای تاریخی کرمانشاه و برخی مناطق دیگر کشور آثار تاریخی ما تحت تأثیر امواج قرار گرفت، اما به معنی تهاجم مستقیم موردی نداشتیم؛ البته عدم هجوم مستقیم به این معنا نیست که رژیم کودککش صهیونیستی به دنبال این هدف نیست؛ بنابراین ما به جهت نگرانی که در این خصوص داشتیم و همچنان داریم، دائم در حال پیگیری این موضوعات از سوی نهادهای بینالمللی هستیم که مبادا چنین جنایتی اتفاق بیفتد.
صالحی امیری همچنین با تأکید بر لزوم حفظ اشیای تاریخی و قیمتی کشور به عنوان میراث ملی همه ایرانیان، گفت: در همین راستا در بحث موزهها هم اقدامات پیشگیرانه جدی انجام دادیم و آن اقدام پیشگیرانه این بود که کل اشیای قیمتی به صورت استاندارد به مخازن منتقل شد. ضمن اینکه آن دسته از اشیای قیمتی سنگین وزن هم که امکان انتقال و جابجایی به مخزن نداشتند، با استفاده از کیسههای شن سنگربندی و محافظت شد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در پایان با اشاره به ضربهای که جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به گردشگری کشور بهویژه گردشگری خارجی وارد کرد، گفت: ما بلافاصله بعد از جنگ احیای گردشگری خارجی را در دستور کار قرار دادیم و در شرایط فعلی اولویت اول ما احیای گردشگری زیارتی است./
پایان پیام
نظر شما