عضو هیات رییسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت:گسترش استفاده از پنل های خورشیدی و یا توربین های بادی تولید برق، می تواند خلاهای ناترازی ها را پرکند.

دولت از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه نیروگاه های تولید برق غفلت نکند

مهرداد بائوج لاهوتی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به موضوع ناترازی برق و همچنین توسعه نیروگاه ها،گفت: ظرفیت اسمی تولید برق ما حدود ۹۳ هزار مگاوات است و برقی که هر ساله وارد مدار می‌کردیم، حدود ۶۷ هزار مگاوات است ؛در واقع ما حدود ۲۰ هزار مگاوات با ظرفیت اسمی تولید برق فاصله داریم.

نماینده مردم لنگرود در مجلس با تاکید بر اینکه این عقب ماندگی در تولید برق نشان می‌دهد که در سال‌های گذشته نتوانستیم نیروگاه‌ها را اورهال و یا بروزرسانی کنیم،خاطرنشان کرد: پس خیلی نیاز به تولید نیروگاه جدید نداریم و همین نیروگاه‌های گذشته را باید اورهال کنیم‌.

لاهوتی با اشاره به موضوع توسعه نیروگاه نکا مازندران، تاکید کرد: با توجه به اینکه بین ۱۲ تا ۱۵ هزار مگاوات تولید برق از نیروگاه‌های برق آبی و سدها داریم،و با توجه به اینکه متوسط بارندگی در کشور در سال گذشته از نهایت ۲۲۰میلی لیتر به تقریبا ۱۳۶میلی لیتر،رسید؛بنابراین این موضوع باعث شد که از ۱۵ هزار مگاواتی که تولید برق آبی بوده، نتوانستیم برق بگیریم.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم با تاکید براینکه برای تولید برق باید به سمت راه های دیگر برویم،بیان کرد: انرژی خورشیدی یکی از موضوعاتی که باید به آن بیشتر توجه کنیم ؛همچنین وضع موجود نیروگاه‌ها را اورهال کنیم.گسترش استفاده از پنل های خورشیدی و یا توربین های تولید برق می تواند خلا های ناترازی ها را پرکند.

وی با اشاره به این موضوع که به منظورتامین برق پایدار،حدود یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در اختیار وزارت نیرو قرار داده شده است،افزود: استفاده از انرژی تجدیدپذیر در دنیا بسیار مهم و قابل توجه است، علاوه بر اینکه کشور ما از نظر اقلیمی دارای انرژی‌های بسیاری از جمله انرژی خورشیدی است ،همچنین برخی شهرهای کشور مانند منجیل،می‌تواند در تولید برق از انرژی بادی به کشور کمک کند،اما هنوز در موضوع استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر از دنیا عقب هستیم؛ چرا که تعداد توربین‌های بادی برای تولید برق در کشور بسیار کم است و می‌توانیم آن را گسترده‌تر کنیم. متاسفانه از آنجا که همه بخش‌های اقتصادی کشور دولتی است؛ خیلی بخش خصوصی را به این موضوع مشارکت نداده‌اند، در حالی که در همه جای دنیا ظرفیت بخش خصوصی یک ظرفیت طلایی است و دولت باید از این ظرفیت غفلت نکرده و حضور بخش خصوصی در توسعه انرژی‌های تجدید پذیر در تولید برق را باید تسهیل کند.

عضو هیات رییسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به قانون برنامه هفتم و تاکید آن بر توسعه مردمی‌سازی بهینه‌سازی مصرف انرژی،در پایان تصریح کرد:در حالی که میلیاردها تومان نقدینگی در اختیار مردم است و دولت برای اورهال و یا توسعه نیروگاه ها از بی پولی می گوید! می‌توان با مشارکت همین مردم در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی اقدام کرد./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار