رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به هزینه سالانه ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی در روستاها گفت: به‌دلیل نبود مدیریت واحد میان دستگاه‌ها، منابع به‌درستی تخصیص نمی‌یابد و همین مسئله موجب کاهش جمعیت روستایی به ۲۵ درصد شده که در صورت ایجاد اشتغال پایدار در کنار توسعه زیرساخت‌ها، روند مهاجرت معکوس از شهر به روستا نیز ممکن خواهد بود.

نبود مدیریت واحد، عامل هدررفت منابع و تداوم مهاجرت از روستاهاست

محمدرضا رضایی‌کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، در تشریح نشست امروز (سه شنبه ۱۳ آبان ماه) کمیسیون با حضور وزیر راه و شهرسازی گفت: بخش نخست جلسه به بررسی عملکرد معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست‌جمهوری اختصاص داشت. در این نشست، راهکارهای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها به‌دلیل بیکاری و نبود امکانات زندگی مناسب مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: با وجود صرف سالانه حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه روستاها و فعالیت دستگاه‌های متعدد در این حوزه، به‌دلیل نبود مدیریت متمرکز، منابع به شکل پراکنده هزینه می‌شود و نتیجه آن کاهش جمعیت روستایی به ۲۵ درصد کل جمعیت کشور است.

 رضایی‌کوچی تأکید کرد: اگر در کنار احداث مدارس، درمانگاه‌ها و راه‌های روستایی، برای اشتغال پایدار و معیشت روستاییان نیز برنامه‌ریزی شود، نه‌تنها مهاجرت متوقف، بلکه بازگشت جمعیت از شهرها به روستاها نیز ممکن می‌شود.

رئیس کمیسیون عمران درباره بخش دوم نشست نیز تصریح کرد: در این بخش، سؤالات ۷ نفر از نمایندگان از وزیر راه و شهرسازی مطرح شد که اغلب مربوط به راه‌های روستایی و وضعیت فرودگاه‌ها بود. همچنین، بررسی حکم بودجه سال جاری در خصوص ۲۵ همت اوراق مالی اسلامی برای توسعه حمل‌ونقل ریلی و هوایی بود که در انتظار تصویب شورای اقتصاد است.

رضایی‌کوچی خاطرنشان کرد: در پایان نشست مقرر شد معاونان وزارت راه با حضور در حوزه‌های انتخابیه نمایندگان، برنامه زمان‌بندی مشخصی برای رفع مشکلات ارائه دهند. با توضیحات و تعهدات ارائه‌شده، همه نمایندگان قانع شدند و هیچ‌یک از سؤالات به صحن علنی ارجاع نگردید./ 

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha