عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، ضمن انتقاد از نحوه اجرای سیاست‌های مجلس در حوزه واردات خودرو توسط دولت، گفت: ما حتما در سال جدید با توجه به تصمیمات جدیدی که در حوزه واردات خودرو گرفتیم این موضوع را تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری خواهیم کرد.

بازار با واردات خودرو ۵۹میلیاردی تعدیل نمی شود/ خودروی کارکرده و اقتصادی وارد شود

مصطفی پوردهقان در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، در واکنش به انتشار خبری مبنی‌بر عرضه یک خودروی وارداتی به قیمت ۵۹ میلیارد تومان، گفت: ما در قانون محدودیتی در مورد اینکه در کدام کلاس واردات خودرو داشته باشند، نداریم اما برای انواع کلاس‌ها تعرفه‌های مختلفی وجود دارد و حتماً برای این کالاهای فراتر از لوکس نیز به صورت محدود تقاضا وجود دارد.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: البته طبق آنچه در روح قانونی پیش‌‎بینی کردیم درست است که مجوز واردات برای همه کلاس‌ها وجود دارد اما وقتی ما در کشور با محدودیت ارزی مواجه هستیم و میزان ارز به اندازه‌ای نیست که بتوانیم به همه کلاس‌های خودرویی اختصاص دهیم، وظیفه سیاستگذار و مجری سیاست‌ها است که در این تنگنای ارزی حتما اولویت را بر واردات خودروهای اقتصادی با کلاس ۱۵۰۰ سی سی قرار دهد که قشر متوسط  جامعه بتوانند آنها را خریداری کنند، همچنین بر تعدیل قیمت‌ها و ارتقای کیفیت خودروهای داخلی نیز اثرگذار باشد.

وی تصریح کرد: ما از وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی انتظار داریم که در این تنگنای ارزی، اولویت را بر واردات خودروهای کلاس متوسط و اقتصادی بگذارند که تاثیر آن بر بازار خودرو قابل مشاهده باشد.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، یادآور شد: ما هم حتماً در این حوزه نقش نظارتی خود را به خوبی ایفاء خواهیم کرد و این گزارش‌های که از واردات خودروهای فرا لوکس دریافت کرده‌ایم را به طور جدی پیگیری خواهیم کرد تا مشخص شود ارز آن به چه نحوی تامین شده است، آیا منشاء آن ارز اشخاص بوده که در این صورت اشکالی ندارد اما اگر ارز سیستمی به این حوزه تزریق شده باشد، کار بسیار اشتباهی بوده و قابل پیگیری است.

پوردهقان در پاسخ به اینکه چرا بعد از گذشت ۲ سال از تصویب قانون ساماندهی صنعت خودرو هنوز یک خودروی کارکرده وارد کشور نشده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه برغم اینکه ما مدت زمان طولانی را به بررسی و تصویب این قانون اختصاص دادیم اما در مرحله اجرا چه در زمینه واردات خودروهای کارکرده با عمر کمتر از ۵ سال و چه نو، اهداف قانونگذار محقق نشد و توفیقی در این زمینه نداشته‌ایم.

وی افزود: واردات خودرو یکی از مواردی بوده که ما بارها پیرامون آن به وزیر صمت و مجموعه وزارتخانه تذکر دادیم اما آنها به این نکته اشاره کردند که قادر به تامین ارز برای این حوزه نیستند و این در حالی است که دولت برای تامین قطعات منفصله مثل خودروهای CKD و SKD امسال حدود ۸ میلیارد دلار اختصاص داده است و به خودروهای بی‌کیفیت چینی که فقط سرهم‌بندی می‌شوند ارز تعلق می‌گیرد اما متاسفانه برای واردات خودروهایی که می‌تواند بر ساماندهی بازار اثرگذار باشد همچون خودروهای دست دوم تا ۵ سال کارکرده و خودروهای نو تاکنون نتوانسته است یک میلیارد دلار هم جذب کند کمااینکه طبق آماری که بدست آوردم فقط حدود ۷۰۰ میلیون دلار به این بخش ارز تخصیص داده شده است که ۱۰ درصد عددی است که برای این بخش پیش‌بینی شده بود.

عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: این مشکل به نحوه اجرای سیاست‌های مجلس توسط دولت برمی‌گردد که باعث شده شاهد ضعف در حوزه واردات خودرو باشیم و حتما در سال جدید با توجه به تصمیمات جدیدی که در حوزه واردات خودرو گرفتیم این موضوع را تا حصول نتیجه مطلوب به طور جدی پیگیری خواهیم کرد./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار